Blancpain GT Series és autós fesztivál vár a hétvégén

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

Szeptember első hétvégéjén több versenyszériának is lesz versenye, illetve autós fesztivál is vár.

A legérdekesebb a Blancpain GT Series, amely izgalmas betétfutamaival a Hungaroringre látogat, Abaújszántón pedig Autós Fesztivál vár. Visszatér a nyári szünetből a Kamion Európa-Bajnokság mezőnye is, ők a festői mosti pályán róják a köröket. A Formula 1 pedig a Ferrari hazájába, Olaszországba látogat.

Blancpain GT Series Hungaroring

Ismét egy ingyenes nemzetközi rendezvény látogat a mogyoródi pályára. Európa szinten nincs még egy ilyen széria amiben ennyire színes az 5-600 lóerős GT3-as  mezőny. Te is megtalálod a kedvenc márkádat, ebben biztos vagyok, mert láthatsz BMW M6 GT3-mat, Ferrari  488 GT3-mat, illetve Porsche 911 GT3 R-t is. Az egyórás futamokon két pilóta váltja majd egymást, tehát a boxutcai történésekre is érdemes lesz figyelni, mert tartogathat látványt bőven.

A 2018-banindult, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendő GT4 Europe Series is színesíti a hétvége programját.

Abban az esetben is érdemes kilátogatnod a Hungaroringre, ha a Formula-autók érdekelnek, ugyanis az elég nagy népszerűségnek örvendő Formula Renault Eurocup sorozat versenyzőivel is találkozhatsz. Itt fiatal tehetségek versengenek egymás ellen, a közel 30 autós mezőnyben, ahol mindig vannak látványos csaták.

A Blancpain GT részletes programját a Hungaroring oldalán megtalálod.

GT-3as autók szorosan egymás mögött

VI. Abaújszántói Autó Fesztivál - Autofeszt SHOW

Elég jónak ígérkezik ez a rendezvény! Az Abaújszántói sportpályán az autós fesztiválok minden lényeges programjával találkozhatsz. Autólimbó, szexi autómosás, felvonulás, autószépségverseny illetve hangnyomásverseny is lesz. A családokkal érkezőkre is gondolnak, egész nap ingyenes ugrálóvár várja a kicsiket.

A VI. Abaújszántói Autó Fesztivál  Facebook eseményénél minden részletes infót megtalálsz.

monzai pálya célegyenese a díjátadó alatt

Formula 1 Olasz Nagydíj

A Száguldó Cirkusz ezúttal Monzába látogat! Ez nem csak egy, hanem ez A versenypálya. 1922-ben mindössze hat hónap alatt épült. Az eredeti hossza 10 km volt az oválpályával együtt, mert az eredetileg versenyzésre és tesztelésre tervezett pályához egy bedöntött kanyarokkal rendelkező oválgyűrűt is építettek, ezt utoljára 1961-ben használtak a Formula–1-ben. Az évek alatt sok változtatáson esett át a nyomvonal, jelenlegi hossza 5793 km. Az első F1-es versenyt 1950-ben rendezték és azóta minden évben ellátogat ide a mezőny. A pálya a magas átlagsebesség miatt és az atmoszféra miatt kedvelt a pilóták körében.

Most Autodrom célegyenese naplementében, lentről fotózva

Kamion EB – Most Autodrom

A Kamion Európa-Bajnokság a nyári szünet után Csehországba, a mosti versenypályára látogat. A nyomvonal Prága és Drezda közt félúton, gyönyörű helyen terül el. Az egyik oldalon egy erőmű, a célegyenes végén a domb tetején pedig egy régi vár áll. A cseheknél legalább akkora népszerűségnek örvend a kamion verseny, mint Magyarországon.

A két helyi hős Adam Lacko és David Vrsecky, akiknek hatalmas rajongótábora van. A pálya sok gyors, lendületes kanyar tartalmaz, ahol jól lehet előzni, így mindig látványos futamok zajlanak itt.

Fotók:

További autós hírek

A TV2 is foglalkozott a ma esti Tényekben azzal az audissal, aki még szeptemberben hajtott be szabálytalanul a Dunakeszi-Alagi major körforgalomba, majd feltartotta...

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy általa rögzített videóra. Sajnos előfordul, hogy a rendőri állomány bizonyos tagjai időnként nem viselkednek példamutatóan. A fedélzeti...

Teszi fel a kérdést és foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a portfolio.hu 14-i cikke. Írják: “Az új főpolgármester programja érintheti a Budapesten közlekedők,...

Kapcsolódó írások

2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Trackwood és MX-5 Találkozó vár a hétvégén
2018. augusztus 22.
Lassan vége az augusztusnak, de még mindig nem maradsz autós programok nélkül. Máriapócson egy elég komoly drift bajnokság, míg Kunmadarason MX-5 találkozó vár rád.
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Főszerepben a Magyar Nagydíj Esemény- és programajánló 07. 27. – 29.
2018. július 24.
Nem éri meg otthon maradni július utolsó hétvégéjén, mert jobbnál-jobb programok várnak rád.