Blitz Ring Opel találkozón járt az Alapjárat

Közzétéve:
2018-04-28, 19:23

A nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel 2018-ban is megrendezték a Blitz Ring Opel találkozót!

Társszerző: Hajas Imelda

A Kakucs Ringen 2018. április 28-án került megrendezésre az Opel találkozó immáron harmadik alkalommal, egy napsütéses nyári, akarom mondani tavaszi napon, csak éppen a hőmérséklet 28 fok volt. Az M5-ös autópályához közeli, kakucsi gokartpálya évről-évre több autós rendezvénynek és versenynek biztosítja a terepet, de a látogatói érdeklődés is egyre nagyobb.

Blitz Ring Opel találkozó 2018 tuningolt Corsa

A rendezvény 09:00-től 16:00 óráig tartott, majd egy szépségversennyel zárult, melyre a jelenlévő Opelek bármelyike regisztrálhatott. Ezenkívül még számos program csalogatta a vendégeket, például a veterán autós felvonulás, pályaautózás, vagy a típus szerinti felvonulás.

Maga a Kakucs Ring nem a legnagyobb méretekkel rendelkező versenypálya, ezért, ha meg kellene saccolnom, közel 100 Opel lehetett ott a rendezvényen és a különböző színű és tuningolású autók teljesen ellepték a terepet.

Blitz Ring Opel Astra felni

Eddig még nem volt alkalmam Opel találkozón részt venni, ezért is volt annyira izgalmas a nap az elejétől a végéig. Odaérve a brutális hangerő és egyéb csattanó kipufogó hangok mellett nem mindennapi abroncs szagok fogadták a látogatókat.

III. Blitz Ring Opel találkozó Corsa OPC

Mivel a rendezvény kizárólag a német márkájú Opel autókra irányult, ezért bárki ott lehetett, aki büszke tulajdonos és szerette volna kiállítani autóját, vagy esetleg próbára tenni járműve és saját maga tudását a pályán. Remek volt látni, hogy voltak párok is az eseményen, akik két külön autóval szállták meg a terepet, hogy bemutathassák büszkeségeiket.

2018 Opel találkozó Női öltöző felirat

Az „A” Corsától kezdve a Kadetteken át az OPC modellekig volt ott minden, viszont az egyetlen autó, ami más márkát képviselt, egy ötödik generációs Honda Civic Type R volt, tulajdonosának pedig azelőtt mindig is Opelje volt, (a Type R előtt egy Corsa OPC-je) és, hogy képviselje a márka iránti további tiszteletét, eljött a találkozóra.

Kakucs Ring Opel találkozó 2018 lelátó

A jó hangulat a nagy meleg és a szikrázó napsütés ellenére is meg tudott maradni, a vendégek éhségét és szomjúságát pedig egy büfé csillapította széles választékaival és szolid árakkal. Adrival ebédre egy jó nagy adag gulyáslevessel és egy-két szelet kenyérrel tankoltunk fel a büféből, majd visszatértünk a tettek mezejére.

Opel találkozó Kakucs Ring 2018

A sok-sok kép mellett készítettünk egy interjút egy Opel „G” Astra OPC és „F” Astra gsi tulajdonos párral, Cseri Szilveszterrel és Andrea Kecskésovával, akik két nem mindennapi autóval érkeztek, a cikket pedig majd az Alapjárat.hu-n tudod elolvasni!

Egy-két élő bejelentkezést is csináltunk a Facebookról, hogy bevonjunk és tájékoztassunk mindenkit, aki esetleg nem tudott ellátogatni az eseményre!

Kapcsolódó írások

III. Hungarian Blitz Ring Opeltalálkozó - GALÉRIA
2018. április 29.
50 kép a III. Hungarian Blitz Ring Opeltalálkozóról, avagy milyen is az, ha összegyűlnek az Opelesek
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Dakar
2019. január 11.
A Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős a csütörtöki napon is átküzdötte magát