Blitz Ring Opel találkozón járt az Alapjárat

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

A nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel 2018-ban is megrendezték a Blitz Ring Opel találkozót!

Társszerző: Hajas Imelda

A Kakucs Ringen 2018. április 28-án került megrendezésre az Opel találkozó immáron harmadik alkalommal, egy napsütéses nyári, akarom mondani tavaszi napon, csak éppen a hőmérséklet 28 fok volt. Az M5-ös autópályához közeli, kakucsi gokartpálya évről-évre több autós rendezvénynek és versenynek biztosítja a terepet, de a látogatói érdeklődés is egyre nagyobb.

Blitz Ring Opel találkozó 2018 tuningolt Corsa

A rendezvény 09:00-től 16:00 óráig tartott, majd egy szépségversennyel zárult, melyre a jelenlévő Opelek bármelyike regisztrálhatott. Ezenkívül még számos program csalogatta a vendégeket, például a veterán autós felvonulás, pályaautózás, vagy a típus szerinti felvonulás.

Maga a Kakucs Ring nem a legnagyobb méretekkel rendelkező versenypálya, ezért, ha meg kellene saccolnom, közel 100 Opel lehetett ott a rendezvényen és a különböző színű és tuningolású autók teljesen ellepték a terepet.

Blitz Ring Opel Astra felni

Eddig még nem volt alkalmam Opel találkozón részt venni, ezért is volt annyira izgalmas a nap az elejétől a végéig. Odaérve a brutális hangerő és egyéb csattanó kipufogó hangok mellett nem mindennapi abroncs szagok fogadták a látogatókat.

III. Blitz Ring Opel találkozó Corsa OPC

Mivel a rendezvény kizárólag a német márkájú Opel autókra irányult, ezért bárki ott lehetett, aki büszke tulajdonos és szerette volna kiállítani autóját, vagy esetleg próbára tenni járműve és saját maga tudását a pályán. Remek volt látni, hogy voltak párok is az eseményen, akik két külön autóval szállták meg a terepet, hogy bemutathassák büszkeségeiket.

2018 Opel találkozó Női öltöző felirat

Az „A” Corsától kezdve a Kadetteken át az OPC modellekig volt ott minden, viszont az egyetlen autó, ami más márkát képviselt, egy ötödik generációs Honda Civic Type R volt, tulajdonosának pedig azelőtt mindig is Opelje volt, (a Type R előtt egy Corsa OPC-je) és, hogy képviselje a márka iránti további tiszteletét, eljött a találkozóra.

Kakucs Ring Opel találkozó 2018 lelátó

A jó hangulat a nagy meleg és a szikrázó napsütés ellenére is meg tudott maradni, a vendégek éhségét és szomjúságát pedig egy büfé csillapította széles választékaival és szolid árakkal. Adrival ebédre egy jó nagy adag gulyáslevessel és egy-két szelet kenyérrel tankoltunk fel a büféből, majd visszatértünk a tettek mezejére.

Opel találkozó Kakucs Ring 2018

A sok-sok kép mellett készítettünk egy interjút egy Opel „G” Astra OPC és „F” Astra gsi tulajdonos párral, Cseri Szilveszterrel és Andrea Kecskésovával, akik két nem mindennapi autóval érkeztek, a cikket pedig majd az Alapjárat.hu-n tudod elolvasni!

Egy-két élő bejelentkezést is csináltunk a Facebookról, hogy bevonjunk és tájékoztassunk mindenkit, aki esetleg nem tudott ellátogatni az eseményre!

További autós hírek

A TV2 is foglalkozott a ma esti Tényekben azzal az audissal, aki még szeptemberben hajtott be szabálytalanul a Dunakeszi-Alagi major körforgalomba, majd feltartotta...

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy általa rögzített videóra. Sajnos előfordul, hogy a rendőri állomány bizonyos tagjai időnként nem viselkednek példamutatóan. A fedélzeti...

Teszi fel a kérdést és foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a portfolio.hu 14-i cikke. Írják: “Az új főpolgármester programja érintheti a Budapesten közlekedők,...

Kapcsolódó írások

III. Hungarian Blitz Ring Opeltalálkozó - GALÉRIA
2018. április 29.
50 kép a III. Hungarian Blitz Ring Opeltalálkozóról, avagy milyen is az, ha összegyűlnek az Opelesek
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
1938 Opel Kapitän kabrió, elől nézet
2018. szeptember 24.
Jól tartja magát az Opel Kapitány. Szép kora ellenére ma is friss és üde a gigászi nyugdíjas.