Bogarasok találkozója lesz Pécelen

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

Beköszöntött a szeptember, és elkezdődött az iskola. Ez nem csak a megnövekedett forgalmon, hanem a hétvégi eseményekben is látszik. Míg a nyári szezonban bőven akadt autós találkozó, most szinte alig van említésre méltó rendezvény.

Őszi Rajzás-VW Bogaras találkozó

A Péceli Szeptember Fesztivál keretein belül, a már megszokott módon itt gyülekeznek a VW Bogár típus kedvelői. A rendezvény egy napos lesz, 8-án szombaton reggel 9-től már érkeznek a német gyöngyszemek a Ráday Kastély kertjébe. 15 órakor mennek egy kört a városban, ez minden évben nagy feltűnést kelt.

Továbbá a fesztivál keretében gulyás- és lekvárfőző verseny és számos nagyszerű színpadi program várja az érdeklődőket. Remélem jó idő lesz, lehet, hogy lesétálok szombaton körülnézni. Napközben ideérkeznek a III. Veterán Kerékpár Túra résztvevői is, akik a Vajdahunyad vártól a Gödöllői királyi kastélyig tekernek ki.

A Péceli Szeptember Fesztiválról az összes információt megtalálod a Facebook eseménynél.

Az Őszi Rajzás logója

DTM Nürburgring

A Német Túraautó Bajnokság mezőnye a Nürburgringre látogat. Ez a világ egyik legismertebb versenypályája, amely három részre bontható. Az egyik a Nordschleife, a régi legendás nyomvonal, a másik a Südschleife, ami ma közútként funkcionál, a harmadik a mostani, úgynevezett Grand Prix-pálya. A létesítményt 1925-ben kezdeték építeni, és két év alatt készült el, az akkori a teljes hossza 28,8 km volt. A nyomvonal a Nordschleiféből és Südschleiféből, valamint a kettőt összekötő párhuzamos egyenesekből állt.

Az összetett állás viszonylag szoros, mind a versenyzők, mind a csapatok közt. Paul Di Resta kilenc ponttal vezet Gary Paffett előtt, ami simán ledolgozható a hétvégén.

A hétvége történéseit a DTM széria Facebook oldalán élőben is tudod követni.

Volentér Balázs küzd a rajt után

FIA CEZ - Brno

Az FIA által jóváhagyott Közép-Európa Zóna kupa Csehországba, Brno-ba látogat, ahol a szezon utolsó versenyeit rendezik. A hétvégén mindenki megtalálja a szája ízének megfelelő programot. Formula autóktól kezdve a nagytúraautókig lesz látnivaló bőven.

Továbbá Boss GP-t is rendeznek itt, ami mindig nagy népszerűségnek örvend a szurkolók körében. Ezeket az autókat, nem kifejezetten versenyzők terelgetik, hanem olyan tehetős emberek, akik magukénak tudhatnak egy eredeti V8-as Formula autót, vagy további különlegességeket. Volentér Balázs, a Norma M30 LMP3-mal vesz részt az endurance versenyen, rajta kívül lesz még magyar érdekeltség.

Fotók:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Trackwood és MX-5 Találkozó vár a hétvégén
2018. augusztus 22.
Lassan vége az augusztusnak, de még mindig nem maradsz autós programok nélkül. Máriapócson egy elég komoly drift bajnokság, míg Kunmadarason MX-5 találkozó vár rád.
ima a Volkswagenhez
2018. szeptember 19.
Szeptember negyedik hétvégéjén sem maradsz autós programok nélkül. A Hungaroringen Volkswagenek gyülekeznek, míg Veszprémben Toyota és Lexus csődület várja a márka kedvelőit. A Népligetet pedig tuning, veterán és amerikai autók lepik majd el

További hírek