Esemény- és programajánló június 9-10.

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Június második hétvégéjén sem lesz hiány autós programokban, összeszedtem mire érdemes figyelned, ha a hét utolsó napjaiban nem tudsz mit kezdeni magaddal.

Erre az időszakra csapadékot jósolnak a meteorológusok, ha hiszel nekik és inkább a biztosra mennél, akkor otthon sem kell unatkoznod!

Formula 1 Montreáli Nagydíj

Hétvégén Kanadában, a Gilles Villeneuve-ről elnevezett pályán előreláthatóan lesz érdekesség bőven. Itt is három DRS-zóna lesz kialakítva az Ausztrál Nagydíjhoz hasonlóan, továbbá a motorgyártók bevetik idei első fejlesztéseiket. Az időmérőt szombaton este 8-tól, a futamot pedig vasárnap este 8 óra 10 perctől láthatod az M4 sporton.

F1 Kanadai Nagydíj

Formula E Zürich

A szezon 10. versenyhétvégéjét Svájcban rendezik, ahova majdnem 60 év után tér vissza a pályaversenyzés méghozzá egy utcai nyomvonallal, amely 11 kanyart tartalmaz és majdnem 2.5 km hosszú. A versenyt a délutáni órákban rendezik, amit a Formula E közösségi oldalán élőben tudsz nyomon követni.

ABB Formula-e skicc

TCR Europe – Belga Nagydíj

A sorozat birtokba veszi a Spa-Francorchamps-i pályát, a szezon harmadik hétvégéjén. Van magyar vonatkozás, Michelisz Norbert csapatának, a M1RA-nak, Tassi Attilának és Nagy Dánielnek köszönhetően. Mindkét pilóta összetettben a top 5-ben az első két futamot követően. Az első futamot szombaton 17:20-kor, a másodikat pedig vasárnap 11:20-kor rendezik, melyeket a TCR Eurioe YouTube csatornáján nyomon tudsz követni.

Magyarok a TCR nagymenői közt

Következzen egy kis hazai is, ha nem hiszel az időjósoknak és kimozdulnál terepre, akkor tudsz szemezgetni az alábbi események közül.

Stance Fest 2K18

2018. június 9-én ötödik alkalommal rendezik meg az ország egyik legszínvonalasabbnak kikiáltott találkozóját. A Golftanya gyepét évről évre egyre színvonalasabb autók veszik birtokba, kiállítóként nem egyszerű bekerülni, éppen ezért lett az egyik legrangosabb. A Hajógyári-szigeten 11 órától kezdődik a rendezvény.

További információk a Stance Fest 2K18 Facebook eseményének oldalán találhatók.

Leültetett Dodge a 2017-es Stance Fest-en

I. Velencei Toyota Yaris/Vitz találkozó

A Toyota Yaris baráti társaság hagyományteremtő célzattal június 9-én szombaton megrendezi első autós találkozóját. A Velencei-tóhoz invitálják a Yaris tulajdonosokat, illetve a szimpatizánsokat. Szépségversennyel és csoportos tókerüléssel is készülnek. Vízpart és Yarisok, mi kell még?

További információk a rendezvényről a Velencei Toyota Yaris/Vitz találkozó Facebook eseményénél lelhetők fel. 

tuning Yarisok

II. Hartai VW Konszern Találkozó

A június 8-9. között esedékes kétnapos rendezvény időtervében szemezgetve megfogta a szemem egy-két érdekes program. Például kipróbálhatod, hogy mennyi idő alatt tudsz átforgatni egy Trabantot kerékről kerékre, továbbá Óriásgumi átfordító versenyen is részt vehetsz. A mobillal célba dobó verseny autógumiba érdekes programnak ígérkezik, csak ne a sörivó verseny után látogass oda, mert a végén ledobod a bírát!

Egy kis kedvcsináló az előző évre visszatekintve:

A II. Hartai VW Konszern Találkozó Facebook eseményén minden fontos részletről tájékozódhatsz.

Veteránautós & Motoros találkozó

Június 10-én vasárnap harmadik alkalommal rendezik meg a Duna-Pláza mögötti nagy parkolóban a Közlekedési Családi Nap keretében a Veteránautós és Motoros találkozót és alkatrészbörzét!

Többek közt az alábbi programok várnak ott rád:

  • veteránautós és motoros találkozó
  • alkatrész börze
  • játékos KRESZ-tesztek
  • RC modellkiállítás
  • vásár és bemutató
  • retró motoros gyorsasági verseny

A részletes programért keresd fel a Veteránautós és Motoros találkozó, alkatrészbörze Facebook eseményét!

oldtimer mercedes vezeti a sort

Képek:

Kapcsolódó írások

Főszerepben a Magyar Nagydíj Esemény- és programajánló 07. 27. – 29.
2018. július 24.
Nem éri meg otthon maradni július utolsó hétvégéjén, mert jobbnál-jobb programok várnak rád.
Trackwood és MX-5 Találkozó vár a hétvégén
2018. augusztus 22.
Lassan vége az augusztusnak, de még mindig nem maradsz autós programok nélkül. Máriapócson egy elég komoly drift bajnokság, míg Kunmadarason MX-5 találkozó vár rád.
Kiss Mihály a csapat Porschéja mellett
2018. december 07.
Az Alapjárat 2017-ben már készített vele interjút, azonban azóta eltelt egy szezon és ahogy ismerem Misit, nem otthon ült.
2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját