Erre az időszakra csapadékot jósolnak a meteorológusok, ha hiszel nekik és inkább a biztosra mennél, akkor otthon sem kell unatkoznod!

Formula 1 Montreáli Nagydíj

Hétvégén Kanadában, a Gilles Villeneuve-ről elnevezett pályán előreláthatóan lesz érdekesség bőven. Itt is három DRS-zóna lesz kialakítva az Ausztrál Nagydíjhoz hasonlóan, továbbá a motorgyártók bevetik idei első fejlesztéseiket. Az időmérőt szombaton este 8-tól, a futamot pedig vasárnap este 8 óra 10 perctől láthatod az M4 sporton.

Formula E Zürich

A szezon 10. versenyhétvégéjét Svájcban rendezik, ahova majdnem 60 év után tér vissza a pályaversenyzés méghozzá egy utcai nyomvonallal, amely 11 kanyart tartalmaz és majdnem 2.5 km hosszú. A versenyt a délutáni órákban rendezik, amit a Formula E közösségi oldalán élőben tudsz nyomon követni.

TCR Europe – Belga Nagydíj

A sorozat birtokba veszi a Spa-Francorchamps-i pályát, a szezon harmadik hétvégéjén. Van magyar vonatkozás, Michelisz Norbert csapatának, a M1RA-nak, Tassi Attilának és Nagy Dánielnek köszönhetően. Mindkét pilóta összetettben a top 5-ben az első két futamot követően. Az első futamot szombaton 17:20-kor, a másodikat pedig vasárnap 11:20-kor rendezik, melyeket a TCR Eurioe YouTube csatornáján nyomon tudsz követni.

Következzen egy kis hazai is, ha nem hiszel az időjósoknak és kimozdulnál terepre, akkor tudsz szemezgetni az alábbi események közül.

Stance Fest 2K18

2018. június 9-én ötödik alkalommal rendezik meg az ország egyik legszínvonalasabbnak kikiáltott találkozóját. A Golftanya gyepét évről évre egyre színvonalasabb autók veszik birtokba, kiállítóként nem egyszerű bekerülni, éppen ezért lett az egyik legrangosabb. A Hajógyári-szigeten 11 órától kezdődik a rendezvény.

További információk a Stance Fest 2K18 Facebook eseményének oldalán találhatók.

I. Velencei Toyota Yaris/Vitz találkozó

A Toyota Yaris baráti társaság hagyományteremtő célzattal június 9-én szombaton megrendezi első autós találkozóját. A Velencei-tóhoz invitálják a Yaris tulajdonosokat, illetve a szimpatizánsokat. Szépségversennyel és csoportos tókerüléssel is készülnek. Vízpart és Yarisok, mi kell még?

További információk a rendezvényről a Velencei Toyota Yaris/Vitz találkozó Facebook eseményénél lelhetők fel. 

II. Hartai VW Konszern Találkozó

A június 8-9. között esedékes kétnapos rendezvény időtervében szemezgetve megfogta a szemem egy-két érdekes program. Például kipróbálhatod, hogy mennyi idő alatt tudsz átforgatni egy Trabantot kerékről kerékre, továbbá Óriásgumi átfordító versenyen is részt vehetsz. A mobillal célba dobó verseny autógumiba érdekes programnak ígérkezik, csak ne a sörivó verseny után látogass oda, mert a végén ledobod a bírát!

Egy kis kedvcsináló az előző évre visszatekintve:

A II. Hartai VW Konszern Találkozó Facebook eseményén minden fontos részletről tájékozódhatsz.

Veteránautós & Motoros találkozó

Június 10-én vasárnap harmadik alkalommal rendezik meg a Duna-Pláza mögötti nagy parkolóban a Közlekedési Családi Nap keretében a Veteránautós és Motoros találkozót és alkatrészbörzét!

Többek közt az alábbi programok várnak ott rád:

  • veteránautós és motoros találkozó
  • alkatrész börze
  • játékos KRESZ-tesztek
  • RC modellkiállítás
  • vásár és bemutató
  • retró motoros gyorsasági verseny

A részletes programért keresd fel a Veteránautós és Motoros találkozó, alkatrészbörze Facebook eseményét!

Képek: