Esemény- és programajánló 06.30 – 07.01

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Ez alkalommal két hazai rendezvényt és két nemzetközi széria futamait ajánlom neked, ha még nincs programod a hétvégére.

XII. National Autós Fesztivál

XII. National Autós Fesztivál

2018-ban rendezik meg XII. alkalommal a National Autós Fesztivált Hort községben, amely Hatvan és Gyöngyös között található. A rendezvény 12 éve ingyenes. A programot elnézve elég jó kis programnak tűnik. A szombaton 11 órára tervezett kapunyitás után lesz autólimbó, Feszter Drift Show, Gergely Sándor Kaszkadőr Show is. Este 8-tól pedig Hősök koncert várja az érdeklődőket. Később habparty és utcabál zárja a programot.

A XII. National Autós Fesztivál Facebook oldalán megtalálod a részletes programtervet!

7. Retro Weekend és 27.Országos VW bogár találkozó

7.Retro Weekend és 27. Országos Bogár Találkozó

7. alkalommal rendeznek Retro Weekendet és ezzel egyszerre lesz a 27.Országos VW Bogár találkozó is Gárdonyban. Pénteken 17 órától lehet elfoglalni a szállást, este pedig retro filmvetítés várja a nagyérdeműt. Másnap tókerüléssel indul a program, de lesz még talicska szlalom csapatverseny, hengerfej hajítás és jármű szépségverseny több kategóriában este pedig retro disco kifulladásig.

A 7.Retro Weekend és 27.Országos VW bogár találkozó Facebook oldalán bővebb információkat találsz!

Formula 1 Osztrák Nagydíj

A Red Bull Ring festői környezetben fekszik

A száguldó cirkusz a sógorékhoz, az ausztriai Spielbergbe látogat. A 4318 m hosszú pályát Hermann Tilke, míg az épületeket Domenig & Wallner építészeti iroda tervezte. A Red Bull Ring 677m-rel a tengerszint felett fekszik, a nyomvonalon pedig 65m szintkülönbség található. 1969-ben adták át az Österreichring-et, majd 1970-ben rendezték az első Formula 1-es futamot. 1984-ben Niki Lauda diadalmaskodott a hazai versenyén.

1987-ben kivették a versenynaptárból, mondva, hogy nem biztonságos. 1997-ben visszatért a széria, már az A1-Ring-re. 2003-ban, az utolsó versenyt Michael Schumacher nyerte. A jelenlegi formáját 2011-ben nyerte el és 2014-től rendeznek ismét futamot, azóta hatalmas népszerűségnek örvend.

Kamion Európa-Bajnokság Nürburgring

Kamion Európa-Bajnokság mezőnye a Nürburgringen

A Nürburgring története az 1930-as évekre nyúlik vissza, és négy évtizede rendez kamionversenyt. A 2016-os versenyhétvége nagy örömet okozott a hazai tömegnek. A helyi hős Jochen Hahn volt a hétvége favoritja. Steffi Halm a karrierjének legemlékezetesebb győzelmét aratta a második versenyen. Kiss Norbert két versenyen is győzni tudott. 2017-ben Adam Lacko megnyerte az első három futamot. A negyedik, főfutamot törölték, mert üzemanyag folyt a pályára és nem volt biztonságos.

Fotók:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Főszerepben a Magyar Nagydíj Esemény- és programajánló 07. 27. – 29.
2018. július 24.
Nem éri meg otthon maradni július utolsó hétvégéjén, mert jobbnál-jobb programok várnak rád.
Trackwood és MX-5 Találkozó vár a hétvégén
2018. augusztus 22.
Lassan vége az augusztusnak, de még mindig nem maradsz autós programok nélkül. Máriapócson egy elég komoly drift bajnokság, míg Kunmadarason MX-5 találkozó vár rád.

További hírek