Esemény és programajánló 07.07. – 08.

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A július szeszélyes időjárással köszöntött be, ami a hétvégére is jellemző lesz.

A hazai autós programok csúcspontja talán az év hetedik hónapja! Egyből az első hétvégén a Hungaroringre látogat egy ingyenes rendezvény, a Balaton vonzáskörzetében pedig Veszprém rally lesz. Tökölön drift edzést lehet nézni vagy autós találkozókra látogathatsz el.

GT Open a Hungaroringen

International GT Open

Ahogy azt előző héten már megírtam, az International GT Open nemzetközi bajnokság negyedik fordulóját rendezik a mogyoródi aszfaltcsíkon, de a magyar szurkolók számára sokkal fontosabb, hogy ezen a hétvégén a TCR Europe sorozatban ismét pályára lép több magyar versenyző és csapat is.

Ott lesz a rajtrácson Michelisz Norbi csapatával, a M1RA színeiben Nagy Dani, továbbá sorozat tavalyi ezüstérmese Tassi Attila, aki a KCMG csapat versenyzője, illetve a Zengő Motorsport újonca Jedlóczky L. Márk is. A betétfutamok is és érdekesek lesznek, az Euroformula Open bajnokság két futammal is jelen lesz, illetve Radical Masters sorozat színesíti még a programot.

A Facebookon, illetve a Hungaroring weboldalán minden szükséges információt megtalálsz a hétvégéről.

Veszprém Rally 2018

Veszprém Rally

A 2018-as évben 25. alkalommal rendezik meg a Veszprém Rallyt! A negyed évszázados jubileum nem kis szó. Autósport őrültként hatalmas élmény végig izgulni egy-egy gyorsaságit. 5 évvel ezelőtt, a 20. évfordulón én is részt vettem, már akkor is olyan lehetett érezni egy különös vibrálást, de beleborzongok, hogy mekkora élmény lehet majd a 25. verseny részesének lenni.

A Veszprém Rally weboldalán megtalálod a gyorsaságik nézői pontjait is.

Drift Edzés Tökölön

A drift egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarországon is. A bajnokság következő állomásáig még egy hónap hátra van, de a nyári szünet alatt is szüksége van a legjobbaknak is edzésre. A tököli reptéren megrendezésre kerülő gyakorlásra bárki nevezhet, akinek autója megfelel a kritériumoknak, de természetesen a nézőket is szeretettel várják. Reggel 6-kor már nyit a kettes porta, a pályán 9-től lesz forgalom.

 

street-car-fest

IV. Street Car Autó és Motor fesztivál

Röviden ez a te programod, ha meg akarod mutatni a verdád a nagyközönségnek, vagy épp elvinnéd a csajod, családod egy jó buliba! A Kalocsa és Szekszárd közt található Fadd nagyközségben többek közt StreetFighter show, szexy autómosás, erősember és ügyességi versenyek, dB és kipufogó hangnyomás mérés is vár. Egész nap zene biztosítja a jó hangulatot, a gyerekeknek ingyenes ugráló vár, arcfestés és rajzverseny lesz.

A rendezvény Facebook oldalán találsz bővebb információkat.

Formula 1 Silverstone

Formula 1 Silverstone

Amennyiben hétvégén nem mozdulnál ki vagy nincs rá lehetőséged, akkor nyomon tudod követni a Formula 1 silverstone-i történéseit a képernyőn vagy az interneten. Szépen lassan közeledik a mezőny a Hungaroringhez. A brit pálya nyomvonala elég gyors és a féktávok kihívás elé állítják a pilótákat. Az első, 1950-ben rendezett versenyt Guiseppe Farina nyerte egy Alfa Romeóval. Az évek során rendeztek Brit Nagydíjat többek közt Aintreeben és Brands Hatch-ben is. 2010-ben egy nagyobb modernizálás következett be a pálya történetében, amely új, aréna jellegű pályaszakasz beiktatását jelentette a vonalvezetésbe, ezen alakították ki az új rajt-cél egyenest és a boxutcát is.

Fotók:

Kapcsolódó írások

Szocijármű Kiállítás és drift is lesz a hétvégén
2018. augusztus 02.
Augusztus első hétvégéjén várhatóan rekkenő hőség lesz, azonban 1-2 program miatt érdemes kimozdulni a szobából. Szolnokon és Dorogon különböző autós találkozók várnak, míg Bélapátfalván hegyi driftet rendeznek.
Trackwood és MX-5 Találkozó vár a hétvégén
2018. augusztus 22.
Lassan vége az augusztusnak, de még mindig nem maradsz autós programok nélkül. Máriapócson egy elég komoly drift bajnokság, míg Kunmadarason MX-5 találkozó vár rád.
Főszerepben a Magyar Nagydíj Esemény- és programajánló 07. 27. – 29.
2018. július 24.
Nem éri meg otthon maradni július utolsó hétvégéjén, mert jobbnál-jobb programok várnak rád.
ima a Volkswagenhez
2018. szeptember 19.
Szeptember negyedik hétvégéjén sem maradsz autós programok nélkül. A Hungaroringen Volkswagenek gyülekeznek, míg Veszprémben Toyota és Lexus csődület várja a márka kedvelőit. A Népligetet pedig tuning, veterán és amerikai autók lepik majd el