Genfi Tinder: A Toyota és a BMW tarolt, Citrom-díjas lett a Bentley

Tóth Balázs
Frissítve:
2018-09-18, 21:58

A Genfi Autószalon kapcsán különleges játékra invitáltuk Olvasóinkat, lényegében egy Tinder-szerű app segítségével kértük ki véleményüket 15 modell kapcsán. Meglepő eredmények születtek.

358-an indították el e cikk publikálásának pillanatáig a Genfi Autószalonos Tinder játékot, a "Genfdert". A legjobban a Toyota GR Supra Racing Concept teljesített a BMW M8 Gran Coupéval karöltve, az elektromos autók viszont több negatív reakciót váltottak ki, mint pozitívat.

Meglepő lett a voksolás eredménye az új Mercedes A-osztály és a kifejezetten érdekesnek tűnő Nissan IMx Kuro esetében.

Toyota GR Supra Racing Concept

A rajongók által várva várt új Supra bemutatására 16 év után került sor, a szavazók 80%-a elégedett a tanulmánnyal.

Tetszik: 204
Nem tetszik: 49

Toyota Supra

BMW M8 Gran Coupe Concept

Az egyik leglátványosabb konceptautó volt Genfben a BMW M8 Gran Coupe, a "Genfderezők" 75%-ának nyerte el tetszését.

Tetszik: 192
Nem tetszik: 64

BMW M8

Liberty Walk - Nissan GT-R

A Liberty Walk üde színfolt volt a nagy gyártók között Genfben, ezt az Alapjárat Olvasók többsége, egész pontosan 74%-a is így látta.

Tetszik: 190
Nem tetszik: 66

Liberty Walk

McLaren Senna

A wokingiak eddigi legvadabb és legkisebb súlyú gépének számító McLaren Senna leleplezését nagy várakozás előzte meg. Bár a voksolók többsége elfogadna ilyet, viszonylag nagy az aránya azoknak, akik látnak benne kivetnivalót, 69-31 százalék lett a szavazatok arányának megoszlása.

Tetszik: 176
Nem tetszik: 79

McLaren Senna

Speedback GT Silverston Edition

A David Brown Automotive bemutatójának legfőbb attrakciójának a Speedback GT Silverston Edition számított. A retró luxusjárgány a játékosok 63%-ának szívét dobogtatta meg hevesen.

Tetszik: 163
Nem tetszik: 93

Speedback

Mazda MX-5 RF

A legtöbb Mazda rajongó számára kiemelten kedves MX-5 RF 62%-ban pozitív visszajelzéseket kapott - talán az automata váltó számlájára írható a némileg sok negatív reakció.

Tetszik: 159
Nem tetszik: 97

Mazda

Honda URBAN EV

A Honda apró elektromos tanulmányautójának megítélése meglehetősen vegyes, 49%-nak tetszik a koncepció.

Tetszik: 125
Nem tetszik: 129

Honda URBAN EV

Új Mercedes-Benz A-osztály

A fiatalos és dinamikus új A-osztály a Hondához hasonlóan vegyes fogadtatásban részesült, a szavazók 48%-a tenyerelt a Tetszik gombra.

Tetszik: 124
Nem tetszik: 133

Mercedes

Subaru VIZIV Tourer Concept

A japánok koncepciója meglehetősen rosszul szerepelt a voksoláson, ami részben annak köszönhető, hogy nem tartalmaz olyan technológiát, ami megugorná az átlagos szintet. 44% azért így is kedveli a tanulmányautót.

Tetszik: 111
Nem tetszik: 140

Subaru

Range Rover SV Coupé

A britek luxus szabadidő-autója az Olvasók körében sem nem aratott osztatlan sikert stábunkhoz hasonlóan, 43% fogadta pozitívan.

Tetszik: 110
Nem tetszik: 145

Range Rover

Corbellati Missile

A Corbellatti-család vélhetően nem a magyar piacot célozza meg majd az évente gyártandó 10-12 példányával, amit jobban is tesznek, mivel mindössze 43% húzta jobbra sportautójukat.

Tetszik: 110
Nem tetszik: 145

Corbelatti

Nissan IMx Kuro

Az elektromos autók továbbra sem örvendenek túlzottan nagy népszerűségnek Magyarországon, amit jól mutat, hogy hiába a 600 kilométeres hatótáv, a 320 kW energia és a 700 Nm nyomaték, a Nissan IMx Kuro csak 42%-ban váltott ki kellemes bizsergést.

Tetszik: 108
Nem tetszik: 145

Nissan

 

 

Audi E-Tron Prototype

Elképzelhető, hogy az Audi E-Tron Prototype a furcsa festése miatt szerepelt rosszul, valószínűleg elektromos mivolta is közre játszik ebben. Tény, hogy csak 39%-ban húzták jobbra Olvasóink.

Tetszik: 101
Nem tetszik: 155

Audi

Jaguar I-PACE

Meglepően rosszul szerepelt a voksoláson a Jaguar I-Pace, amely nemrég lenyomta a Tesla Model X-et is gyorsulási- és állóra fékezési versenyen. Alig 39% tudná elképzelni a Jaguar teljesen elektromos autóját.

Tetszik: 100
Nem tetszik: 156

Jaguar

Bentley Bentayga Hybrid

Adrian Hallmark, a Bentley új fejese hiába bizonygatta, hogy a világ legjobb autóit ők gyártják, az Olvasók szerint ez koránt sincs így, hiszen csak a szavazók 37%-ának nyerte el a tetszését a Bentayga Hybrid, amivel elnyerte a Citrom-díjat.

Tetszik: 94
Nem tetszik: 160

Bentley

A szavazatok eredménye a 2018. március 17-én 17:45-kor mért állapotot tükrözi.

További autós hírek

Kukásautó és menetrend szerinti trolibuszjárat ütközött össze még szombaton Milánóban. Elképesztő sebességgel csapódott a kukásautó oldalról a buszba, ami a…

Még mellette sem szívesen parkoltunk volna, hiszen a sofőr – érthető indulatai ellenére – egy igazi dühöngő őrült, aki kezelésre…

Egy román “horror karaván”, az MO-ról lehajtva, a 7-es útra balra kanyaradó sávból, piros lámpánál jobbra kanyarodik. (szerencsére baleset nem…

A beleset-megelőzés, a rendőrség egyik hivatalos facebook oldala és a PoliceHungary YouTube csatorna posztolta ki azokat a jeleneteket egy videócsokorban,…

Kereskedelmi forgalomban várhatóan 2021-ben kapható majd, de valaki már csapatja vele 🙂 A durván 3 hete leleplezett monstrum most közúton…

Kapcsolódó írások

Játék - Ismerd fel a ’70-es ’80-as évek kereklámpás modelljeit!
2017. május 19.
Tíz '70-es és '80-as évekbeli kereklámpás autókülönlegesség fotóját láthatod legújabb kvízjátékunk kapcsán. Vajon mindegyik modellt felismered?
Genfi Autószalonos Tinder-játék!
2018. március 11.
A Genfi Autószalonon az autógyártók színe-java képviseltette magát. Az Alapjárat stábja már elmondta véleményét a látottakról, most rajtad a sor: ízlésednek megfelelően húzd jobbra vagy balra a 15 autót Genfben debütáló gépet!
Élő videóink a Genfi Autószalonról!
2018. március 13.
Az alábbi cikkben a 2018-as Genfi Autószalonon készült LIVE videóinkat tekintheted meg. Ne bánkódj, ha lemaradtál, most visszanézhetsz mindent!
79 kiváló fotó a 2018-as Genfi Autószalonról!
2018. április 02.
Az Alapjárat csapata márciusban Genfben járt az év talán legjelentősebb autós eseményén. Számos lenyűgöző járműről készült fotó, melyet galériánkban most te is megtekinthetsz!