Interjú a 12. Ford Mustang találkozó főszervezőivel

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Idén már 12. alkalommal rendezték meg a Ford Mustang találkozót. Ennek kapcsán egy interjút készítettem a találkozó főszervezőivel, Pechan Cecíliával és Tamás Tamással, utóbbi a Ford Cruising alapítója is egyben.

Mikor és hol rendeztétek az első Ford Mustang találkozót, honnan jött az ötlet?

Ford Cruising: Az első Ford Mustan találkozó 2007-ben volt. A Felvonulási téren találkoztunk és onnan Esztergom felé autóztunk. Két Mustangos barátommal kíváncsiak voltunk, hogy hány Mustangot tudnánk összehozni egy találkozóra…

Ford Mustang oldtimer

Ti, mint szervezők biztosan erős érzelmeket tápláltok a Mustangok iránt. Megosztanál néhány személyes történetet az autóval kapcsolatban?

Ford Cruising: Az igazság az, hogy annyira sok élményt kapunk az autóinktól és a közösségünktől, hogy nem tudnánk kiemelni egyet sem. A szezonban szinte minden hétvégén találkozunk és járjuk az országot egynapos vonulásokkal, és rendszeresen járunk össze több napra is.

Milyen mértékben nőtt a találkozón résztvevők száma az elmúlt években a kiállítók és a közönség tekintetében?

Ford Cruising: Jelentősen. Baráti/UsaFord autótulajdonosok szinte zártkörű rendezvényéből magas létszámú látogatói érdeklődésre számottevő rendezvény lettünk. A közösség magja nem nagyon változott, bár részben cserélődött. A kiállítók létszáma az elmúlt időben jelentősen emelkedett, hiszen már nem csak szürkeimportból lehet Mustanghoz jutni. Az európai kivitel a jó ár-érték aránya miatt jelentősen emelte a Mustang tulajdonosok számát.

Ford Mustang találkozó

Kik most a találkozó támogatói, kikkel dolgoztok együtt a szervezésen?

Ford Cruising: A szervezést mi magunk csináljuk, önkéntesekkel dolgozunk. Támogatóink: Őrház BBQ, Ford Solymár, Fókusz Computer, Misto- tex Bt.

Mi volt az eddigi találkozók legkülönlegesebb pillanata, amire ti is sokáig emlékezni fogtok?

Ford Cruising: Számunkra minden sikeres találkozónk legemlékezetesebb pillanata az, amikor pozitív visszajelzéseket kapunk.

Mit gondoltok, milyen az új Ford Mustang, jó irányba halad a Ford, esetleg van némi hiányérzetetek?

Ford Cruising: Teljesen rendben van! Még mindig magán hordozza a tradicionális Mustang jegyeket, de modern sportkocsivá vált. Nagyon várjuk az új Bullitt modellt.

Ford Mustang interjú

Milyen céljaitok vannak a jövőben a találkozó kapcsán?

Ford Cruising: Mivel nekünk az USAFord tulajdonosok társasága és a Velük szervezett programok a kikapcsolódást/baráti kapcsolatokat jelentik, ezért elsősorban a munka mellett szeretnénk jól érezni magunkat, ennek fényében szervezzük a további találkozókat is.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Mustang Boss 429
2018. november 07.
Egy vadonatúj Mustangnál már csak egy régebbi típus lehet vonzóbb, átalakítva meg aztán pláne! A Classic Recreations ezúttal a Mustang Boss 429-es típushoz nyúlt hozzá, melyből több példány is várható.
Ford Mach-E tanulmányrajz hátulról
2018. december 05.
A Ford korábban már meglobogtatta, hogy visszatér a Mach 1 név, és egy elektromos járgány kapja majd azt

További hírek