Interjú Sashalmi Attilával a Meglepkék.hu élménykutatójával

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A legextrémebb és legkülönlegesebb élményeket találhatják meg egy magyar oldalon azok, akik nem riadnak vissza magasságtól, sebességtől és adrenalintól. Bemutatjuk a Meglepkék.hu-t.

Hogyan kezdődött a Meglepkék története, honnan jött az alapötlet?

Sashalmi Attila: Ez egy romantikus történet. Szegényebb családból származom, csajozni persze szerettem, és ha nincs kocsid meg ilyenek, akkor kitalálsz dolgokat, hogy ellensúlyozd. Sok kreatív ötletből sokféle ajándék összejött, ami nagyon klassz volt. Jött egy elgondolás, hogy csináljunk egy webes gyűjtőoldalt, ez volt 2004-ben. Kajával kezdtünk, de az nem jött össze, utána jött az ajándék.

Miben voltatok akkoriban úttörők?

Sashalmi Attila: Az internet akkoriban bontogatta szárnyait, így elsőként tudtunk ilyen lehetőséget kínálni a piacon. Virág, bonbon, bor és stb., ezek voltak az elsődleges ajándékok, az internetnek köszönhetően és partnerek keresésével új lehetőségeket kerestünk. Autós, repülés, military és számos ajándékozási lehetőség került a repertoárunkba, most az a feladatunk, hogy ezeket tovább fejlesszük, új dolgokat próbáljunk ki, majd kínáljuk.

Vadászgéppel is utazhatunk, a meglepkék jóvoltából

Vadászgéppel is utazhatunk

Jelenleg milyen élményeket tudtok nyújtani és mik a legkeresettebbek?

Sashalmi Attila: Nagyon sok minden van, felsorolni is nehéz. Csak nálunk van F1-es autó vezetés, sugárhajtású repülés, lövészet, tankvezetés, a legkelendőbbek az autós programok és élmények. Luxus és sportautó kínálatunk kimerítően nagy, szinte minden megtalálható, nem titok, hogy a Ferrari a legkedveltebb. Ami nagyon pörög, az a szabadulószoba és a szélcsatorna, de kínálunk Cessna repülő és helikopter vezetést is, ahol ténylegesen a vendég vezeti a gépet, persze profi felügyelet mellett. Mindenféle vizes programot is tartalmaz a repertoár, és a nagy klasszikusok is megvannak, mint a tandemugrás.

Hogyan sikerült ezeket mind megszervezni és kapcsolatokat építeni?

Sashalmi Attila: Mindig nyitott szemmel járunk, a csapatunk tagjai keresik az új lehetőségeket és ki is próbáljuk. Van, aki ugrani szeret, van, aki vezetni stb. Elmegyünk kipróbáljuk, megnézzük, s ha tetszik akkor megpróbáljuk betenni a programjaink közé. Szerencsére már vagyunk annyian, hogy mindenkinek megvan a feladata és elég hitelesek és kedveltek vagyunk ahhoz, hogy a partnerek számára is jó alternatívát nyújtsunk.

Extrém élmények akár a Duna felett, sokak kedvence

Extrém élmények akár a Duna felett

Kik a vásárlók elsősorban és mennyi élmény marad kihasználatlanul?

Sashalmi Attila: Érdekes lehet, de 70%-ban hölgyek a vásárlóink. Párjuknak vagy férjüknek vásárolnak valamit, főleg autóvezetést. Van azért, amit nem használnak ki, egy tandemugrás sokakat gondolkodásra ösztönöz és végül nem biztos, hogy el mer menni és ugrani egyet. Persze ezzel nincs is semmi gond.

Az F1-es autó vezetés egy elég ritka és érdekes program lehet, mesélnél róla bővebben?

Sashalmi Attila: Egy egész napos program a Hungaroringen. Svéd csapat hozza az autókat, 2007-es Williams BMW, V8-as motor és nincsenek lefojtva. Korábban Alex Wurz és Nico Rosberg hajtotta őket. Délelőtt gyakorlás van Forma-3-as autókkal, van ruhapróba és technikai felkészítés is. Természetesen ebéd is jár, délután pedig jön a csúcspont az F1-es autóvezetés. Itt van egy pilóta, aki elöl megy, főként az ideális íveket mutatva. Sok külföldi van a programon, de magyarok is folyamatosan érdeklődnek. Az alapár egyébként négy kört tartalmaz, ehhez lehet pluszban vásárolni. Azt azért hozzátenném, hogy ez nem egy olcsó program, bár az élmény biztosan egy életre szól.

Próbáltál már F1-es autót? A meglepkéknél ez is lehetséges

Próbáltál már F1-es autót?

Milyen céljaitok vannak a következő évekre?

Sashalmi Attila: Szeretnénk a piaci pozíciónkat tartani, és folyamatosan új lehetőségeket kutatni és szerezni. Illetve most szeretnénk olyan programokat is nyújtani, melyek az itt tartózkodó turistáknak is extrém élményt nyújtanak, így most ezek a célok.

Az interjút készítette: Porkoláb Bence

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1969 Dodge Charger Daytona, fekete, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. október 19.
1969-ben mutatkozott be a NASCAR történetének egyik legikonikusabb sportautója, a Plymouth Superbird testvéreként is ismert Dodge Charger Daytona
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek