Karácsonyi adománygyűjtés: Lezárult a szavazás!

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Arra kértük Olvasóinkat, szavazzanak, mely alapítványok részesüljenek az Alapjárat által adományra szánt fél millió forintból. Több mint 1000 érvényes voks érkezett, összesítettük az eredményeket.

November végén az Alapjárat Facebook oldalán szavazást indítottunk, mely azt volt hivatott eldönteni, melyik három szervezet részesüljön a nyolcból az Alapjárat karácsonyi adományokra szánt 500.000 forintjából. A szavazatok az első naptól fogva záporoztak, végül 1031 érvényes szavazat érkezett.

Karácsonyi jótékonyság

A legtöbb voksot a 2016-ban alapított TündérPakk Alapítvány kapta, 339 szavazattal végzett a krízishelyzetbe került családokat segítő szervezet. A második befutó Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány lett, amely 1999 óta segíti ételosztással a létminimum alatt élőket. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán szoros versenyben a Kompánia Alapítvány végzett, amely közel két évtizede segíti a fiatalok lelki egészségét.

Az Alapjárat a három legtöbb szavazatot begyűjtött alapítvány között az előre meghatározott módon osztja el az 500.000 forint támogatást tárgyi adományok formájában, a következőképpen:

1. helyezett, TündérPakk Alapítvány: 50% (250.000 forint összértékű adomány)
2. helyezett, Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány: 30% (150.000 forint összértékű adomány)
3. helyezett: Kompánia Alapítvány 20% (100.000 forint összértékű adomány)

A jótékonysági szavazás eredménye:

  • TündérPakk Alapítvány: 339 szavazat
  • Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány: 247 szavazat
  • Kompánia Alapítvány: 149 szavazat
  • Lét-Kérdés Civil Társaság: 132 szavazat
  • Meseház Gyermekalapítvány: 74 szavazat
  • Utcáról Lakásba! Egyesület: 69 szavazat
  • Budaörsi Állatmenhely: 18 szavazat
  • Magyar Kórházi Önkéntesek Alapítvány: 3 szavazat

Alapjárat karácsonyi adományozás

Olvasóinknak ezúton is szeretnénk megköszönni a szavazatokat. Bízunk benne, hogy a támogatás jó helyre kerül, és segítséget jelent majd a rászorulók számára!

További autós hírek

Megdöbbentő Facebook poszt és YouTube videó került ki az Internetre a tegnapi napon, amire olvasónk hívta fel a figyelmünket. Egy…

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombat kora délután baleset történt Eger és Kerecsend között. Három személyautó érintett a balesetben. A…

A koszos autó elég lehangoló látvány. A tél bekövetkeztével pedig egyre több olyan autót látni az utakon, amit belep a…

A nagycsaládosok részére autóvásárláshoz biztosított állami támogatás jelentős zavart okozott az autókereskedői és az autóvásárlói körökben is – írja az…

Egy kamionról leszakadt pótkerék okozhatott volna tragédiát Nagyorosziban, miután a hatalmas gumi egyenesen a buszmegállóban várakozó nagypapa és két unokája…

Kapcsolódó írások

Alapjárat karácsony 2018
2018. december 20.
Több száz lóerős izomautók várták a Lámpás ’92 Alapítvány lakóit az Alapjárat 2018-as jótékonysági karácsonyán! Kukkants bele te is a nap pillanataiba!
Legyél részese az Alapjárat karácsonyi adományozásának!
2017. november 30.
Az Alapjárat csapata szeretné felkérni Olvasóit, hogy szavazzanak, mely alapítványok, szervezetek kapják a karácsonyi támogatásra szánt 500.000 forint értékű adományt.
Ferenc pápa Lamborghinit kapott, ám megválik tőle
2017. november 20.
Ferenc pápa szert tett egy különleges kiadású, 602 lóerős, 325 km/h végsebességű Lamborghini Huracanra. Őszentsége nem saját használatra szánta a járművet: jótékonysági aukcióra készül 2018-ban.
Határokon túl - Nemzetközi Jótékonysági Kispályás Labdarúgó Tornát rendeznek Dunaújvárosban!
2017. december 16.
A jótékonyság jegyében kerül megrendezésre 2018 januárjában a Carissa Kupa. A focitorna alatt befolyt összegből támogatják a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény munkáját.