Közeleg a 17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál!

Tóth Balázs
Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Augusztusban kerül megrendezésre a Monostori erődben a NAAF, melyen Nagy Feró és a Beatrice is fellép!

A 17. Nemzetközi Amerikai Autós Fesztivál keretein belül a 30-as évektől napjainkig csodálhatsz meg 1500 autót. Rengeteg izgalmas program várja a kilátogatókat, köztük Low Rider, Big Foot bemutató, gumifüstölés, bikarodeó és felvonulás is lesz természetesen. A szervezők több mint 20 ezer látogató érkezésére számítanak. A járművek Magyarország mellett a szomszédos országokból, Szlovákiából és Ausztriából is érkeznek, de távolabbi vidékekről is, úgy mint Németország, Belgium, Csehország, Lengyelország és Hollandia.

Közeleg a NAAF

2018-ban ünnepli Nagy Feró és a Beatrice a zenekar 40 éves fennállását, amit egy fergeteges konccerttel koronáznak meg a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon. Az immáron 17. alkalommal megtartott találkozó augusztus 11-én szombaton esedékes, helyszínéül pedig a Komáromban található Monostori erőd szolgál.

Nagy Feró és a Beatrice

Nagy Ferót az usacar.hu kapta el egy villáminterjú erejéig. Arra a kérdésre, hogy így 40 évnyi pályafutás után mivel készül a Beatrice a következő 40 évre, Nagy Feró a következőképp felelt:

„Amikor anno 1978-ban elkezdtük ezt az egészet, akkor nem is gondoltam, hogy 40 év múlva is működni és létezni fog még a zenekar. Azt, hogy ez ilyen lendülettel és sikerességgel megy, azt a jó Istennek, a szerencsének, a kitartásunknak és nem utolsó sorban a közönségünknek köszönhetjük. Igazából ugyanazt próbáljuk folytatni, amit eddig is, és reméljük, ez, még ha nem is 40 évig, de még jó sokáig kitart majd.”

Nagy Feró nem is oly rég látogatott el az Egyesült Államokba, és beleszippantott az amerikai életérzésbe. Elmondása szerint remekül érezte magát, az időt pihenéssel, finom ételek elfogyasztásával valamint csavargással töltötte. Részt vett a sarasotai magyar fesztiválon is, ahol szívesen látták, így jó emlékekkel tért haza az amerikai kalandról.

A Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon a 40 éves évfordulóra való tekintettel különleges koncerttel készülnek a Beatricével. A legnépszerűbb számok mellett a zenekar teljes munkásságából lejátszanak számokat, beleértve a kezdetekkor íródott dalokat. Ahogyan Nagy Feró fogalmazott:

„Vidámság lesz és Rock and roll. :)”

Érdemes tehát augusztus 9 és 12 között kilátogatni a Monostori erődbe, hiszen Nagy Feróék szombati, felejthetetlennek ígérkező koncertje mellett további zenekarok is fellépnek majd, köztük a Mystery Gang, a Nyugahatatlan zenekar Jonny Cash slágerekkel. Az amerikai blues zene kedvelői az Easy Bluesnak köszönhetően hallhatnak dalokat a Muddy Waterstől, a The Nighthawkstól, Eric Claptontól és a Blues Brotherstől. Ott lesz a Rockin'rock Cats is, a B15 Truckabilly Trió pedig remekbe szabott rockabilly bulival készül amerikai country, rockabilly és rock and roll stílusok ötvözésével, belecsempészve egy kis ska-t az összhatásba.

Nemzetközi Amerikai Autós Fesztivál

A 17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon tehát az autócsodák mellett biztosan nem fogsz unatkozni, a lóerők mellett a rock and roll életérzésnek is átadhatod magadat! Jegyeket a totaljegy.hu oldalán vásárolhatsz már 2000 forinttól. A részletes program:

Augusztus 9. csütörtök

10:00 Zártkörű 0. nap amerikai autósoknak
20:00 Come On Rock Band
21:30 Blues Rádió Budapest
23:00 Vad Vágány

Augusztus 10. péntek

13:00 Autóbemutató a színpadon
15:00 Low Rider Show, Big Foot bemutató, Gumifüst-verseny
17:00 Bikarodeó Közép-Európai Elődöntő
19:30 B15
21:00 Rockin Rock Cats
22:30 Egri Péter és a Mystery Gang
24:00 A Madarak Hzbk.

NAAF

Augusztus 11. szombat

10:00 Autóbemutató a színpadon
12:00 Felvonulás sorakozó
13:00 FELVONULÁS
15:00 Szlalomverseny, Leghangosabb autók versenye, Low Rider, Big Foot bemutató, Gumifüst-verseny
18:00 Bika Rodeó Közép-Európa Bajnokság döntő
13:00 A Nyughatatlan (Johnny Cash and Rockabilly)
20:00 Easy Blues /SK/
21:30 Nagy Feró és a Beatrice
23:30 Vizespóló verseny
24:00 Dj Tomek Retro Video Disco

Augusztus 12. vasárnap

10:00 Autóbemutató, Díjátadás
12:00 Tombolahúzás

17. Nemzetközi Amerikai Autós Fesztivál

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Lezajlott az 16. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál - FOTÓK!
2017. augusztus 15.
Az amerikai autósok gigantikus bulija mágnesként vonzotta a tömeget Komáromba az elmúlt hétvégén, nem lehetett ellenállni a lóerőktől duzzadó izomautók hívó szavának
1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt.

További hírek