Lefutott A Nagy Futam 2018 – Galéria!

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

2018-ban rendezték meg hatodik alkalommal Budapest belvárosának szívében a gumifüsttől sem mentes Nagy Futamot!

2018 május első napján, reggel kilenc előtt már megkezdődött a forgolódás a Bajcsy-Zsilinszky úton, de legfőképp a Deák Ferenc térnél, ahol a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Nagy Futam igyekezett elkápráztatni a kordonokhoz feszülő tömeget. A rendezvény középpontjában a Forma-1-es Red Bull csapat holland versenyzője, Max Verstappen állt, aki egy 2012-es, még V8-as motorral szerelt F-1-es autóval hajtott végig többször is a Ferencziek teréig elnyúló aszfaltcsíkon és rajzolt füstbe torkolló fánkokat a nézők nagy örömére.

A Nagy Futam 2018 Alapjárat

Őt egyébként két tapasztaltabb pilóta előzte meg a sorban: a DTM, német túraautó bajnokságban szereplő Rene Rast és Timo Glock a BMW és az Audi színeiben forgatták meg járgányaikat. Látványra szerintünk az Audi RS 5 DTM és a sárga színben pompázó BMW M4 DTM vitte el a prímet, bár az Audi az első körben már kiállásra kényszerült vélhetően apró műszaki hiba miatt. Rene Rust, az esemény utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy most először vett részt ezen a számára különlegesnek számító eseményen, hiszen életében első alkalommal égethetett gumit versenyautójával.

A Nagy Futam 2018 Alapjárat

Ezen a tájékoztatón Max Verstappen mellett egyébként részt vett Chase Carey a Forma-1 új ügyvezető igazgatója, Baumgartner Zsolt, egyetlen F-1-es pilótánk és Gerhard Berger a DTM elnöke is. Chase elmondása szerinte élvezte a történelmi belvárosban megrendezett show-t, jó volt látni, hogy ilyen nagy nevek ülhettek az autókban, akik képesek különlegessé tenni ezeket a járműveket. Szujó Zoli egyik kérdésre válaszolva hozzátette, hogy dolgoznak a Forma-1-es autók csábító hangjának visszavezetésén, minden csak rövid idő kérdése.

A Nagy Futam 2018 Alapjárat

A kilátogatók rallycross, WTCR és Oldtimer bemutatót is láthattak, a délután kettőtől kezdődő légi bemutatón többek között Besenyei Péter, Illés Tamás műrepülők, Imreh Lajos M12-es helikopter pilóta valamint a Flying Bulls csapata szórakoztatta a közönséget egészen 16:00-ig.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hétvégi program és versenyajánló 11.11.-11.12.
2017. november 09.
Magyarországon a rali kerül főszerepbe november második hétvégéjén. Orfűn Rallye Sprint Kupa, Bózsva és Telkibánya között Certa Rally Sprint várja az érdeklődőket. Mindkét sorozat a MARB része. Külföldön Forma-1 és az idei utolsó MotoGP futam vár a képernyők elé.
Max Verstappen tart bemutatót Budapesten egy F1-es kocsival
2020. január 28.
Verstappenék nem lesznek elérhetőek a munka ünnepén.

További hírek