Az Alapjárat karácsonyi ajándéka

2017-ben fél millió forintot szánunk adományokra rászorulók számára, és azt szeretnénk, ha támogatásunk valóban olyan szervezetekhez jutna el, amelyek a jó cél érdekében használják fel azt. Arra kérünk, hogy a karácsonyi adományozással kapcsolatos Facebook poszt alatt kommentben szavazz, melyik egyesületeket segítsük. 

Az Alapjárat 500.000 forint összértékű támogatást ajánl fel tárgyi formában, melyet a három legtöbb szavazatot kapott jelölt között a következő arányban osztjuk el:

  • 1. helyezett: 50%, azaz 250.000 forint összérték
  • 2. helyezett: 30%, azaz 150.000 forint összérték
  • 3. helyezett: 20%, azaz 100.000 forint összérték

1. Utcáról Lakásba! Egyesület

Alapítva: 2014

Az egyesület célja, hogy minél több közterületen élő hajléktalan ember költözhessen szociális bérlakásba. Arra gyűjtenek, hogy a rászorulók számára a lakások felújításához szükséges összeg vagy tárgyi szükséglet egy részét közösségi forrásokból fedezhessék.

2. Lét-Kérdés Civil Társaság

Alapítva: 2017

A társaság szlogenje: "Akiknek nem jut az otthon melegéből"

Egyre több embert érint a fenti mondat, gyermekek és felnőttek egyaránt nélkülöznek. A társaság célja a közös segítségnyújtás, a rászorulók támogatása, segítése. Ha tudsz olyan célt, eseményt, személyt, akiért össze kell fogni vagy bármivel segíteni tudsz, akarsz, köztük a helyed.

3. Meseház Gyermekalapítvány

8 gyermekcsoportjuk van, és szeretnék nekik a lehető legszebb karácsonyi emlékeket megadni. Játékokra egyéb meglepetésekre gyűjtenek, de a támogatás jól jön az Egressy úti focipályájuk és környezetének felújításra is, hogy minél jobb és biztonságosabb körülmények közt tanuljanak meg játszani és élni a gyerekek.

4. Tündérpakk Alapítvány

Alapítva: 2016

Az Alapítvány szlogenje: "Szeretettel segítünk, ha bajban vagy! Megfogjuk a kezed, keresünk együtt kiutat!"

Krízishelyzetbe került, nehéz anyagi körülmények között élő családokat segít szeretettel az alapítvány. Az adományok között megtalálhatók a ruhák, játékok, esetenként élelmiszerek, pelenkák, tisztítószerek és tisztálkodószerek. Az alapítvány tagjai saját járműveikkel végzik tevékenységüket bármi nemű ellenszolgáltatás nélkül.

5. Kompánia Alapítvány

Alapítva: 1997

Az alapítvány annak okán jött létre közel két évtizede, hogy felkarolja a fiatalokat, támogassa lelki egészségüket, önismeretük fejlődéséhez. Céljuk, hogy a gyermekek és kamaszok számára olyan programokat és szolgáltatásokat nyújtsanak, amik menedéket kínálnak a világ elől.

6. Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány

Alapítva: 1999

Az alapítvány célja, hogy a Krisna templomok 10 kilométeres senki se éhezzen. Ez még Magyarország területén sem egyszerű feladat, ám a cél elérése érdekében több programot is fenntartanak.

A nehéz sorsúakat ételosztásokkal segítik, Budapest legnagyobb nyilvános vegetáriánus ételosztó szolgálataként van számon tartva az alapítvány. Segítenek mindenkinek, akik a létminimum alatt élnek, nyugdíjukból nehezen jönnek ki, gyermekeik asztalára nem jut elegendő élelem. Naponta 1900 adag ételt osztanak a rászorulók számára.

7. Magyar Kórházi Önkéntesek Alapítvány

Az alapítvány a beteg és elesett embereken szeretne segíteni. Kórházi önkénteseik által összekötik a befogadó egészségügyi intézményeket a célból, hogy a betegeket nap mint nap segítség törődéssel, odafigyeléssel. A lelkes civilek önként felajánlott szabadidejére, energiájára alapozza tevékenységét a szervezet, így megkönnyítve a kórházban töltött időt a betegek, lábadozók számára fizikai és lelki értelemben egyaránt.

8. Budaörsi Állatmenhely

Alapítva: 2002

Minden segítséget köszönettel vesznek a menhelyi sorsa jutott állatok nevében.

Jelenleg egy autóra gyűjtenek, mivel nagyon nagy gondot okoz az állatok orvoshoz juttatása, begyűjtése és az élelmek beszerzése, de a karácsony közeledtével kis állataikat is meglepnék. Sürgős feladat a kennelek és kifutók felújítása, mert az évek során sok minden tönkrement.

A további jelentkezéseket megköszönjük, de sajnos logisztikai okok miatt már nem tudunk újabbakat fogadni.