Matsuri Tökölön, avagy tombolt a RedSun Fest

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Ismét Tökölön került megrendezésre a RedSun Fest! Volt látnivaló bőséggel, és a Sebesség Fesztivál sem utolsó időtöltés.

Ha beköszönt a tavasz, nem jelenthet mást, a Tököli reptér a hazai autózás egyik fellegvárává válik. A nyári időszámítás kezdetével sorra rendezik a különféle eseményeket, tegnap viszont kifejezetten a japán autóké volt a főszerep a RedSun Fest keretein belül.

Mazda MX5 NB kék és lila színben a Red Sun Fest-en

Annak ellenére, hogy autós pályafutásomat 4 év BMW-zéssel kezdtem, legbelül mindig is a felkelő nap országának autócsodái érdekeltek a legjobban, ezért is váltottam egy 200sx-re. Még sosem jutottam ki a vecsési RedSun neve alatt futó rendezvényre, amit így különösképp vártam. Sajnos a saját autóm külső okok miatt nem tudtam kihozni, de így sem kellett csalódnom, volt látnivaló bőven!

Ezen felül az egész napos gumifüst és a turbós csodák hangja amennyire lehetett feledtette velem saját kis japánom hiányát. Volt itt minden, ami szem-szájnak ingere, Suprától a GT-R-en át az NSX-ig szinte a teljes paletta fellelhető volt, de a szervezők szívesen várták a hétköznapibb vasakat is a reptér amúgy is igen terjedelmes alapterületére.

Honda NSX A 2018-as RedSun Fest-en oldalnézetből
Természetesen a rendezvényhez szorosan kapcsolódó, a Sebesség Fesztivál alkalmából épített driftpálya sem volt semmi. Meg kell jegyezni, hogy a nyomvonal idén remekül sikerült, gyors beesési sebességgel, egy technikásterhelésváltással, melyet két gyorsabb szakasz követett egészen a kijáratig. Délelőtt a Semi-Pro és Pro edzéseket nézhették meg a rajongók, majd délután indult a verseny tetemes közönség előtt. Az eredményeket este 7 órától hirdettek, érdemes volt kint maradni a verseny végéig.

A teljesen amatőrök sem csak mutogatni hozhatták ki autóikat, a szervezők egy szlalom pályával kedveskedtek, melyre bárki felmehetett. Ezt sokan igénybe is vették, a legnagyobb meglepetést egy RWD Swift okozta: a tulaj hatalmasat autózott, öröm volt nézni, ahogy terelgette lendületből a kis Swiftet. Néha ide is beszabadult egy-két komolyabban megépített autó, amikkel szinte Semi-Proban is indulhattak volna, de hát akkor innen ki lopta volna el a showt?

Nissan 200SX S14 Silvia, Zenki karosszéria, JDM matricával és vonószemmel a RedSun Festen
Volt még továbbá felni kitartó verseny, amihez sokat nem fűznék, már kezd fáradttá válni, illetve MX5 fesztivállá váló limbó is, amik nélkül egy magyar autós találkozót már szinte el sem lehet képzelni. Összességében elmondható, hogy a Sebesség Fesztivál és a RedSun Fest is szépen kinőtte magát, ahol nem csak autócsodákat lehet szemügyre venni, drifttel karöltve, hanem akár enni-inni is lehet egy jót, illetve autós témájú csecsebecséket is be lehet szerezni. Érdemes kilátogatni, várom a folytatást!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További autós hírek

Mikor a videót először láttunk olyan érzésünk volt, mint ha a Mecsek rallyn néznénk a versenyt. A főhős, akinek bizonyosan…
Mondjuk azok után, hogy láttunk már a rakparton is kamiont megfordulni, semmin nem csodálkozunk… Olvasónk barátja készítette a képeket ma,…
Olvasónk Győrben rögzítette a felvételt. Egyrészt átmegy a piroson, de nem érdekes, gondolja még átfér… Aztán jön a meglepetés. Világáról…
A Magyar Rendőrség talán végre  a legjobb úton halad, hogy kiszűrje a rendszeresen, direkt szabályt szegő, pofátlan autósokat a forgalomból. …
Az egyik legnagyobb bevett pofátlanság Budapesten is a buszsáv jogtalan használata, a gyorsabb előrejutás reményében. Olvasónk az ablakból örökítette meg,…

Kapcsolódó írások

2019. március 05.
A 2019 Genfi Autószalonon ismét a japán gyártókat vettem górcső alá, azt kell mondjam a jövő tényleg a hibridben van
Nissan Silvia CSP311
2019. szeptember 01.
A Silvia vérvonala egészen 1964-ig nyúlik vissza, a korai generációkról azonban a legtöbben megfeledkeznek. A driftkirály egykoron még a raliban brillírozott!
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Kilinccsel előre - Drift történelem röviden!
2018. január 10.
Gondolkodtál már, hogy honnan ered a drift? A következő sorokban a sport születéséről és a hozzá tartozó kultikus japán autókról tudhatsz meg többet!