Programajánló április első szombatjára

Közzétéve:
2018-04-03, 16:43

A tavasz megérkezett, ezáltal az autós szabadtéri programok száma is most kezd csak igazán emelkedni. Kecskeméten Trabant-Wartburg-Barkas találkozó, Budapesten a Harley-Davidson dobogtatja a szíveket!

Trabant, Wartburg és Barkas találkozó Kecskeméten

Ezeknek az autóknak ma is rengeteg szerelmese van, ezért is rendezik meg immár nyolcadik alkalommal Kecskeméten a találkozót. A keletnémet klasszikus autók egykor hemzsegtek Magyarország útjain, ma azonban már tényleg csak elvétve lehet látni őket, szeretetük és kultuszuk azonban nem apadt és sokan tartanak, szépítenek és szerelnek otthon ilyen autókat.

Trabant-Wartburg-Barkas találkozó

A kecskeméti találkozó méltó ünnepsége annak, hogy ezek az autók igenis a magyar történelem részét képzik. A találkozóra több megyéből is együtt érkeznek az autók tulajdonosai, sokan pedig kifejezetten a találkozó kedvéért alakítják át vagy szépítik ki kedvenc autójukat. Ez a három márka az 1950-es évek második felétől élte virágkorát és terjedt el gyorsan a szocialista országokban. A rendszerváltás ezeknek az autóknak a végét is jelentette, ugyanis nem tudtak lépést tartani a nyugati gyártókkal, így kiszorultak a piacról és csődbe mentek.

További információk a kecskeméti Trabant-Wartburg-Barkas találkozó Facebook eseményén érhetők el.

Harley-Davidson motoros tesztnap

Szombaton, Budapesten a Harley-Davidson tart motoros őrületet és ki lehet próbálni a cég 2018-as modelljeit. Délelőtt 10 órától délután 4 óráig lesz lehetőség tesztelni olyan csodagépeket, mint a Street 750, de el lehet menni egészen a legnagyobb túramotorokig. Mind-mind egészen elképesztő élményt nyújtanak, személy szerint az én kedvencem a Forty-Eight és a Fat Bob.

Harley-Davidson motor

A kipróbálható motorok teljes listája:

  • Street 750
  • Street Rod
  • Iron 883
  • Forty-Eight
  • Fat Bob
  • Fat Boy
  • Heritage Classic
  • Road King Classic

A motorok tesztelése regisztrációhoz kötött, melynek a menete így néz ki:

  • Válassz magadnak tesztmotort (1 fő maximum 2 típust próbálhat ki!)
  • Foglalj időpontot Heim Dánielnél a [email protected] e-mail címen vagy a 06 30 961 59 81-es telefonszámon és indulhat a kaland!

Kapcsolódó írások

Esemény és programajánló május 12-13 között!
2018. május 08.
Nagyon aktív lesz a hétvége autós szempontból és egészen különleges is! Győrben cabrio találkozó, Tapolcán nemzetközi Ikarus találkozó, Verőcén pedig szezonnyitó Opel találkozó lesz és ez még nem minden!
Szociautók rengetegében jártunk – GALÉRIA!
2018. augusztus 05.
A hatodik alkalommal megrendezett Szociautó Kiállításra és Nosztalgia Találkozóra látogattunk el 2018 augusztusának első hétvégéjén: Ladák, Moszkvicsok, Trabantok, retro-kétkerekűek Szolnokon.
RM Sotheby’s Trabant P50 oldalnézetből
2019. március 06.
A nagysikerű és méltán elismert RM Sotheby’s aukciósház árverésén csaknem 8 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy P50-es Trabant és a hozzá tartozó Weferlinger Heimstolz lakókocsi
Esemény és programajánló 04.14. – 04.15.
2018. április 10.
Programok terén igazi dömping várható a hétvégén, Veterán Járműtalálkozó, FritzenFest, Red Sun Fest, Tuning találkozó Balatonfüreden, Ford Mustang találkozó és Budapest – Tata Rally Historic! Az Alapjárat ott lesz, légy ott te is!