Programajánló április első szombatjára

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

A tavasz megérkezett, ezáltal az autós szabadtéri programok száma is most kezd csak igazán emelkedni. Kecskeméten Trabant-Wartburg-Barkas találkozó, Budapesten a Harley-Davidson dobogtatja a szíveket!

Trabant, Wartburg és Barkas találkozó Kecskeméten

Ezeknek az autóknak ma is rengeteg szerelmese van, ezért is rendezik meg immár nyolcadik alkalommal Kecskeméten a találkozót. A keletnémet klasszikus autók egykor hemzsegtek Magyarország útjain, ma azonban már tényleg csak elvétve lehet látni őket, szeretetük és kultuszuk azonban nem apadt és sokan tartanak, szépítenek és szerelnek otthon ilyen autókat.

Trabant-Wartburg-Barkas találkozó

A kecskeméti találkozó méltó ünnepsége annak, hogy ezek az autók igenis a magyar történelem részét képzik. A találkozóra több megyéből is együtt érkeznek az autók tulajdonosai, sokan pedig kifejezetten a találkozó kedvéért alakítják át vagy szépítik ki kedvenc autójukat. Ez a három márka az 1950-es évek második felétől élte virágkorát és terjedt el gyorsan a szocialista országokban. A rendszerváltás ezeknek az autóknak a végét is jelentette, ugyanis nem tudtak lépést tartani a nyugati gyártókkal, így kiszorultak a piacról és csődbe mentek.

További információk a kecskeméti Trabant-Wartburg-Barkas találkozó Facebook eseményén érhetők el.

Harley-Davidson motoros tesztnap

Szombaton, Budapesten a Harley-Davidson tart motoros őrületet és ki lehet próbálni a cég 2018-as modelljeit. Délelőtt 10 órától délután 4 óráig lesz lehetőség tesztelni olyan csodagépeket, mint a Street 750, de el lehet menni egészen a legnagyobb túramotorokig. Mind-mind egészen elképesztő élményt nyújtanak, személy szerint az én kedvencem a Forty-Eight és a Fat Bob.

Harley-Davidson motor

A kipróbálható motorok teljes listája:

  • Street 750
  • Street Rod
  • Iron 883
  • Forty-Eight
  • Fat Bob
  • Fat Boy
  • Heritage Classic
  • Road King Classic

A motorok tesztelése regisztrációhoz kötött, melynek a menete így néz ki:

  • Válassz magadnak tesztmotort (1 fő maximum 2 típust próbálhat ki!)
  • Foglalj időpontot Heim Dánielnél a heim.dan[email protected] e-mail címen vagy a 06 30 961 59 81-es telefonszámon és indulhat a kaland!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Szociautók rengetegében jártunk – GALÉRIA!
2018. augusztus 05.
A hatodik alkalommal megrendezett Szociautó Kiállításra és Nosztalgia Találkozóra látogattunk el 2018 augusztusának első hétvégéjén: Ladák, Moszkvicsok, Trabantok, retro-kétkerekűek Szolnokon.
1970 Velorex Oskar, Bőregér, Batmobile, oldalnézet, jobbról
2019. május 01.
1945-ben született meg a szocializmus egyik legbizarrabb autója, a Bőregér néven is emlegetett csehszlovák Velorex Oskar

További hírek