Szeptember 5-én szerdán simogass Te is új Hyundai i30N-t Nagy Danival!

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

Az Alapjárat megkaparintja Michelisz Norbi versenyautóját és Téged is beavat!

Ha önmagában nem lenne elég, hogy Magyarország egyik legjobb versenyzőjének autóját csodálhatod meg szeptember 5-én, még meglepetés vendéggel is készülünk Neked. A Gokart Sportarénában megrendezésre kerülő simogató eseményen részt vesz Nagy Dani, az ifjú TCR versenyző is. Vele aztán megbeszélhetsz minden apró-cseprő autós trükköt és kérdezhetsz a versenyzés világáról

Az 1998-ban a világot meglátó, arcátlanul fiatal versenyző 2011-ben kezdte pályafutását, nem hazudok, szimulátorozással. Miután a G erők hiánya kisarkosodott, Dani átnyergelt a valóságba, és 2011-ben már az RMC Motorsport színei között debütált minden idők egyik legfiatalabb autóversenyzőjeként.

Nagy Dani a Hungaroringen

2012-re már három hétvégén versenyzett a Suzuki Swift magyar bajnokságán, ahol kapásból pontszerző helyen végzett. 2013-ban már az első teljes szezonját vezette végig ugyanezen versenyen, a 2013-as futamokról pedig öt futamgyőztes és több dobogós címmel térhetett haza, 15 évesen pedig már birtokában volt egy bajnoki cím.

2015-ben már a Goerge Racing Team csapattagjaként ült volán mögé Dani, és 6 futamgyőzelem után 7 dobogós hely elnyerése mellett a legfiatalabb kétszeres bajnoki cím is az övé lett. Ugyanebben az évben a Zengő Motorsport színeiben is indult a nemzetközi TCR Series bajnokságon egy Leon Cup Racer kormánya mögött, itt a legjobb kvalifikációs eredményt ő nyújtotta, összetettben pedig bronzérmes helyezéssel végzett.

2016-ra Dani már jócskán a szakmai fejlődés cipőjébe lépett a kezdőversenyzői tanulásból, és továbbra is a Zengő Teammel aratta sikereit a FIA Túraautó-világbajnokság (WTCC) keretei között. A katari főfutamon 3. helyezést ért el WTCC Trophy értékelésben.

2017-ben már teljes WTCC szezont végig autózta, ami alatt a Kínai futamon 4 világbajnoki pontot szerzett meg a leggyorsabb Hondás köridő címe mellett. 2018-ban pedig már a M1RA-val versenyez a TCR Európa-kupán.

Nagyon szép szakmai teljesítmény áll már így is Dani háta mögött, most szerdán pedig lehetőséged nyílik személyesen is találkozni vele és az új Hyundai i30 N-el!

Facebook eseményünket itt keresd!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Magyar sikerek az ETCC és WTCC portugál versenyein!
2017. június 28.
Hétvégén rendezték meg az Európai Túraautó Kupa portugál futamát. Az eseményekkel teli verseny végén két magyar sikernek is örülhetünk.
Hétvégi program és versenyajánló 11.18.-11.19.
2017. november 16.
Ezen a hétvégén a TV képernyők előtt lesz érdemes figyelni az autósport eseményeket, WRC és WTCC verseny is lesz. Magyarországon egy egyedülálló programra szeretnénk felhívni a figyelmet!

További hírek