2018. augusztus 02. | 16:57

Augusztus első hétvégéjén várhatóan rekkenő hőség lesz, azonban 1-2 program miatt érdemes kimozdulni a szobából. Szolnokon és Dorogon különböző autós találkozók várnak, míg Bélapátfalván hegyi driftet rendeznek.

6. Szocijármű Kiállítás és Nosztalgia Találkozó Szolnok

2017-ben több mint 270 autó és motorkerékpár vett részt a rendezvényen, és 1800 látogató volt kíváncsi a kiállított járművekre. A négynapos 9. Szovjet Jármű Túratalálkozó zárónapjaként kerül megrendezésre a 6. Szocijármű Kiállítás és Nosztalgia Találkozó Szolnok egyik legszebb fás, ligetes területén. A programok az alábbiak szerint várhatóak: Reggel 8-tól várják a járműveket, regisztráció a Nosztalgia Kempingbe, utána díszszemle, ami egy kiállítás. Ennek témája használtautó piaci életkép a '60-as, '70-es, '80-as évek Magyarországáról. 10 órától Járműtörténeti és klub bemutatók 30 percenként  A családdal érkezőkre is gondoltak, egész nap nosztalgikus gyermekprogramok (bábelőadás, aszfalt rajzverseny) várják a kisebbeket és nagyobbakat. Rögtönzött divatbemutatón díjazzák a korabeli öltözetben megjelent jármű tulajdonosokat és kilátogatókat négy kategóriában, ezek: gyermek-, női-, férfi- és egyenruha. Regisztrálni a helyszínen lehet. A zárás tervezett időpontja 14 óra. Mind a két rendezvényről a Facebook oldalon létrehozott eseménynél találsz bővebb információt!

Német Autó Találkozó Dorogon

A szervezők szeretettel várnak minden német autót az Öböl Music Beach-en, Dorogon. Három napon keresztül vidám programok és jó hangulat várja a vízpartra kilátogatókat. Lesz ott minden, a teljesség igénye nélkül, blob jump, röplabda, strand foci, vizi bicikli, csónakázás, búvárkodás (előre egyeztetés esetén) és hangos zene. Ha azt hitted, megúszod az autós találkozók elengedhetetlen programjait, akkor tévedtél! Ugyanis lesz, autó limbo, felni kitartó verseny több kategóriában, autó szépségverseny, extrém kötélhúzás (autó autó ellen) és hangnyomás mérés is. Ha érdekelnek a további részletek, a Német Autó Találkozó Facebook eseményénél mindent megtalálsz.

Hegyi Drift Bélapátfalva

Bélkőhegyen rendezik a drift-bajnokság következő állomását az Eger és Szilvásvárad között található közúton, ami egy hétvégére versenypályává avanzsál. A Pro- és a Semi Pro-kategória látogat csak el ide, mert itt nincs hibázási lehetőség, a hegy azonnal büntet! Szombaton szépségverseny, edzés, Taxi-, és FMX bemutató vár. A nap talán legizgalmasabb része a Tsuiso gyakorlás lesz délután három órától. Látványos, ahogy két versenyző centiméterekre egymástól ereszkedik le a hegyről kilinccsel előre! Vasárnap edzés, kvalifikáció és döntő és felvonulás vár a versenyzőkre. Kerényi Ádám, Vernon Zwaneveld (NL), Simon Csaba és Zahuczki Zsolt pontozzák a versenyzők teljesítményét. Legkönnyebben autóval tudod megközelíteni a pályát. Egerből a 25-ös úton Szarvaskőig, a falu után tovább Szilvásvárad irányába Bélapátfalváig, a központban tábla jelzi a jobb oldali letérőt az ideiglenes versenypálya felé! Minden szükséges információt megtalálsz a Drifted.hu-n. Videó: