Versenyélmény Budapest szívében, a RaceCenter-nél jártam!

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Ha valódi versenyélményre vágysz a RaceCenterben biztosan megtalálod a számításaid. Egyedül is érkezhetsz, de barátokkal az igazi!

Kovács-Buna János, a budapesti RaceCenter tulajdonosa látott minket vendégül a versenyszimulátorok birodalmában. A kezdetekről elmondta, hogy először repülőgép-szimulátorban gondolkodott, majd elment több gyártó termékét kipróbálni, de rájött, hogy ez túl bonyolult és rengeteg gyakorlást igényelne. Ezért kezdett el más vizekre evezni és itt jött képbe az autóverseny-szimulátor. Ebből sem mindegy azonban, hogy milyen!

Egy olyan profi, de mindenki számára kezelhető rendszert szeretett volna létrehozni, ami a versenyélmény biztosítása mellett, közösségi élmény lehet, sőt közösséget képes formálni.

„Mi egy közösségi élményt teremtünk, emberközeli szintre hozzuk le az autóversenyzést, járnak ide persze akik nagyon jók, de nem ők a fő ügyfélkör.” - mondta Kovács-Buna János.

A RaceCenter Budapest igazi játékélményt nyújt mindenkinek

A RaceCenter olyan vezetési élményt kínál, mintha egy valódi versenyszimuláció történne, természetesen azzal a különbséggel, hogy valóban ti irányítjátok az egyik versenyben résztvevő autót. Sportülések vannak telepítve, kellően kényelmesek, de az érzet nagyon sportos. Természetesen ki-ki magasságához mérten tudja beállítani, így mindenki számára kényelmes. A pedálok között a gáz és a fék található meg, váltani a kormányon kell, ha nem az automatikára bízod.

A kormány az egyik legizgalmasabb része a dolognak, ugyanis valóban olyan, mint egy Formula autóban. Jelzi, hány kör van még a versenyből, fényáradat jelzi, hogy mikor kell váltanod, amihez a hátulján elhelyezkedő kapcsolókkal tudsz. Ha letérsz az aszfaltról és elhagyod a pályát, azonnal reagál és a rezgés mellett valóban olyan érzetet biztosít, mint a valóságban. Nehezebb lesz tekerni és az irányíthatóság is változik.

Három, kifejezetten a játékhoz kifejlesztett monitor ölel körbe, ami megadja az igazi, sokszor csak TV-ben látott profi szimulátor-érzetet. A szemben lévő monitor mintha csak a szélvédő lenne, amin kipillantasz az autóból, míg a másik két monitor az oldalkilátást biztosítja. Versenyen, ha üldöznek okvetlen használnod kell, hogy tudd merről fognak támadni.

A szimulátorok két sorban helyezkednek el és több, mint 10 játékos tud játszani

Az rFactor 2 fut a gépeken, számos versenysorozat kiválasztható rajta, a Suzukitól egészen a Forma-1-ig. Kovács-Buna János elmondása szerint, akik ismerik a Forma-1-es pályákat, ők egy fél óra gyakorlás után nyugodtan megpróbálkozhatnak egy versennyel, de akik kezdők szimulátor téren nekik a kisebb teljesítményű autókat ajánlja, ugyanis azok lassabbak és nem alakulnak ki a pályán nagy különbségek rögtön a verseny elején. Most már egy Vr Racing egység is van a RaceCenterben, még nem annyira elterjedt, mint a hagyományos, de van már lehetőség a kipróbálásra.

A RaceCenter-élmény valóban egyedülálló és a 2013-as nyitás óta folyamatosan bővült az ügyfélkörük. Természetesen rendezvényekhez is kiválóan alkalmas a helyszín, szülinap, névnap, akár céges csapatépítés, aki szereti a versenyzést biztosan otthon van a RaceCenterben. János elmondta azt is, hogy számos versenycsapat és híres magyar autóversenyző is megfordult már itt. Nem mellesleg volt már GP2-es közönségtalálkozó is.

Kiváló helyszín csapatépítéshez, céges rendezvényekhez

Az OXXO Racing pedig egy nagy képet is adott a helynek, velük lett kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző Kiss Norbert, természetesen ő is járt már lent. Vannak háziversenyek is, ahol igencsak gyakorlott mezőny teszi próbára képességeit. A RaceCenter tehát egy üde színfolt a versenyezni vágyóknak, ami sokkal többet nyújt, mint az otthon kényelmében játszani egy játékkonzollal.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt.
WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.

További hírek