vasárnap - 2023. június 04.
17 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Versenyélmény Budapest szívében, a RaceCenter-nél jártam!

2018. március 12. | 18:37

Ha valódi versenyélményre vágysz a RaceCenterben biztosan megtalálod a számításaid. Egyedül is érkezhetsz, de barátokkal az igazi!

Kovács-Buna János, a budapesti RaceCenter tulajdonosa látott minket vendégül a versenyszimulátorok birodalmában. A kezdetekről elmondta, hogy először repülőgép-szimulátorban gondolkodott, majd elment több gyártó termékét kipróbálni, de rájött, hogy ez túl bonyolult és rengeteg gyakorlást igényelne. Ezért kezdett el más vizekre evezni és itt jött képbe az autóverseny-szimulátor. Ebből sem mindegy azonban, hogy milyen! Egy olyan profi, de mindenki számára kezelhető rendszert szeretett volna létrehozni, ami a versenyélmény biztosítása mellett, közösségi élmény lehet, sőt közösséget képes formálni.
„Mi egy közösségi élményt teremtünk, emberközeli szintre hozzuk le az autóversenyzést, járnak ide persze akik nagyon jók, de nem ők a fő ügyfélkör.” - mondta Kovács-Buna János.
A RaceCenter olyan vezetési élményt kínál, mintha egy valódi versenyszimuláció történne, természetesen azzal a különbséggel, hogy valóban ti irányítjátok az egyik versenyben résztvevő autót. Sportülések vannak telepítve, kellően kényelmesek, de az érzet nagyon sportos. Természetesen ki-ki magasságához mérten tudja beállítani, így mindenki számára kényelmes. A pedálok között a gáz és a fék található meg, váltani a kormányon kell, ha nem az automatikára bízod. A kormány az egyik legizgalmasabb része a dolognak, ugyanis valóban olyan, mint egy Formula autóban. Jelzi, hány kör van még a versenyből, fényáradat jelzi, hogy mikor kell váltanod, amihez a hátulján elhelyezkedő kapcsolókkal tudsz. Ha letérsz az aszfaltról és elhagyod a pályát, azonnal reagál és a rezgés mellett valóban olyan érzetet biztosít, mint a valóságban. Nehezebb lesz tekerni és az irányíthatóság is változik. Három, kifejezetten a játékhoz kifejlesztett monitor ölel körbe, ami megadja az igazi, sokszor csak TV-ben látott profi szimulátor-érzetet. A szemben lévő monitor mintha csak a szélvédő lenne, amin kipillantasz az autóból, míg a másik két monitor az oldalkilátást biztosítja. Versenyen, ha üldöznek okvetlen használnod kell, hogy tudd merről fognak támadni. Az rFactor 2 fut a gépeken, számos versenysorozat kiválasztható rajta, a Suzukitól egészen a Forma-1-ig. Kovács-Buna János elmondása szerint, akik ismerik a Forma-1-es pályákat, ők egy fél óra gyakorlás után nyugodtan megpróbálkozhatnak egy versennyel, de akik kezdők szimulátor téren nekik a kisebb teljesítményű autókat ajánlja, ugyanis azok lassabbak és nem alakulnak ki a pályán nagy különbségek rögtön a verseny elején. Most már egy Vr Racing egység is van a RaceCenterben, még nem annyira elterjedt, mint a hagyományos, de van már lehetőség a kipróbálásra. A RaceCenter-élmény valóban egyedülálló és a 2013-as nyitás óta folyamatosan bővült az ügyfélkörük. Természetesen rendezvényekhez is kiválóan alkalmas a helyszín, szülinap, névnap, akár céges csapatépítés, aki szereti a versenyzést biztosan otthon van a RaceCenterben. János elmondta azt is, hogy számos versenycsapat és híres magyar autóversenyző is megfordult már itt. Nem mellesleg volt már GP2-es közönségtalálkozó is. Az OXXO Racing pedig egy nagy képet is adott a helynek, velük lett kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző Kiss Norbert, természetesen ő is járt már lent. Vannak háziversenyek is, ahol igencsak gyakorlott mezőny teszi próbára képességeit. A RaceCenter tehát egy üde színfolt a versenyezni vágyóknak, ami sokkal többet nyújt, mint az otthon kényelmében játszani egy játékkonzollal.
Iratkozz fel az Alapjárat hírlevelére, és nyerj galléros pólót! Februári statisztikák: Újabb látogatottsági rekord!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!