2023. november 15. | 00:26

Még rajongóként is alighanem tisztában vagyunk az olyan alapvető tudnivalókkal, mint az, hogy többféle alapanyag közül kell megtalálnunk azokat, amelyek megfelelnek számunkra, és csodás körmöket biztosítanak. Az egyik feladatunk nem más, mint a lakk kiválasztása.

Körömlakk vagy géllakk?

A hagyományos körömlakkokat letaszította trónjukról a géllakk, aminek alkalmazását a StudioFlash műkörmös tanfolyam keretén belül tulajdonképpen bárki könnyedén elsajátíthatja.

Kezdetben még megerősítő alapanyagok nélkül kellett megvalósítani a feladatot, ugyanis egész egyszerűen ilyeneket ekkor még nem lehetett kapni. Ezzel volt összefüggésben az a gondolat, hogy a géllakkozás tönkreteszi a körmöket. Mivel ugyanis nem volt más alapanyag a géllakk alatt, csupán egy vékony base réteg, ezért az eltávolítás során a reszelő könnyedén meg tudta sérteni a saját körömlemezt is.

Érdemes azt is tudni, hogy ez a technika nem veszett ki teljesen a gyakorlatból, de ma már csak olyankor használjuk, ha kifejezetten rövid körmökkel van dolgunk, semmi extra elvárása nincs a vendégnek a végeredménnyel kapcsolatban, illetve csupán egy alkalmon szeretnék viselni.

 

Milyen lépésekből tevődik össze a géllakkozás folyamata?

Az első feladatunk az előkészítés, aminek során mattítjuk a köröm felszínét a jobb tapadás eléréséhez, majd következhet a base alapanyag. Ezt követően egy vagy két rétegben fel lehet vinni a színt, végül a rugalmas fedőfénnyel zárjuk a folyamatot. A rugalmasságnak abban van szerepe, hogy ne repedezhessen be az elkészült lakkozás a körmök meghajlása miatt.

Legvégül a bőr olajozásával gondoskodhatunk annak megfelelően hidratált állapotáról, ily módon elkerülhetők az irritáció miatti tünetek.

Hogyan távolíthatjuk el a géllakkot?

A reszeléssel szemben inkább a leoldás számít a kíméletesebb megoldásnak, főként abban az esetben célszerű ezt választani, ha a klasszikus módszerrel készült el a géllakkozás. Ezen a módon ugyanis elkerülhetjük az esetleges sérüléseket, amelyek a reszelésnél sajnos időnként előfordulhatnak.

Ez a módszer akkor is alkalmas, ha erősített géllakk készült. Amennyiben azonban az alkalmazott alapanyagok közül a fedőfény nem oldható, akkor ahhoz nyugodtan használhatjuk a reszelőt. A végleges eltávolításkor is ez lesz a megfelelő választás, hiszen így biztosan nem kell számolni a saját körömlemezek elvékonyodásával.

A felület mattítása után speciális fóliára visszük a leoldó folyadékot, aminek a mennyiségére érdemes odafigyelni. A több ebben az esetben egyáltalán nem biztos, hogy jobb is, sőt, a bőrnek irritációt okozhat. Ezután a fóliákat a körmökre helyezzük, s csak a hatóidő elteltével csomagoljuk ki őket, majd egy bőrfeltolóval eltávolítjuk a géllakkokat.

Az eredmény a szép, sérülésektől megóvott köröm, amin immár nyugodtan el lehet végezni a manikűrt az ápolt, igényes megjelenés érdekében.