2023. szeptember 19. | 11:47

A lakberendezők és dekoratőrök számára igazi kihívást jelent az élő növényekkel történő díszítés. A virágkötők által nagy gonddal megformált csokrok és díszítések többsége igen hamar hervadásnak indul, így hosszabb ideig nem alkalmasak a használatra.

A napjainkban kapható művirágok többsége már annyira valósághűen utánozza az eredeti növények formáját, hogy általában ezek kerülnek a kültéri vagy beltéri díszítésbe. A Prauda-Dekor Kft. virágfej kínálata például hatalmas, így könnyen megtalálható benne a legtöbb virág utánzata. Ezek a hosszú szárral készült változatok nem minden esetben kerülhetnek azonban a dekorációba.

Mikor használunk virágfejet?

A koszorúk, kopogtatók vagy asztaldíszek elkészítéséhez a legtöbben inkább a virágfejeket használják. Ezek kidolgozásukban, küllemükben szinte megkülönböztethetelenek a valódi növényektől, így bátran alkalmazhatóak. Ám emellett még több, más jó tulajdonságuk miatt is érdemes a mű virágfejeket felhasználnunk.

A selyemből, puha tapintású anyagból összeállított szirmok csodásan pompáznak az elkészült díszítésben. Az élő növényekkel ellentétben akár hosszú évekig egyforma pompával színesítik a környezetet. Egyszerűen karbantarthatóak, néha elég egy puha, nedves ruha segítségével áttörölni a díszítést, és ismét friss hangulatot teremt a helyiségben.

 

Kinek ajánlott a virágfej használata?

Azok, akik pollenallergiában szenvednek, sosem tapasztalhatják meg a beltéri virágdekorációk szépségét. Most azonban már lehetőségük van arra, hogy a valósághű mű virágfejekkel kiegészülő díszítést alkalmazzanak. Nem kell tartaniuk ugyanis attól, hogy hirtelen allergiás rohamot kapnak a virágfejből kihulló pollenektől.

Másoknak viszont azért lehet jó megoldás a műnövény használata, mert kevés idővel rendelkeznek, így a virágok gondozását sem tudják megoldani. Miután a nem valódi virágok karbantartására elég néhány héten egyszer időt fordítani, így az elfoglaltaknak is kiváló lehetőséget kínálnak ezek a növények.

Melyik virágfejet válasszuk?

Személyes preferenciánkon túl érdemes a díszítés megalkotásakor a helyiség és a többi dekoráció színeit, formáit figyelembe venni. Emellett pedig ne feledjük, hogy az eltérő kultúrákban a virágoknak más és más jelentést tulajdonítanak. A rózsák Európában főként a szenvedély és a szerelem megtestesítői, míg a távol-keleten a szerencsét és a boldogságot szimbolizálják.

Más virágfejekkel való díszítésnél is mindig ügyeljünk a mögöttes jelentésre, mely nemcsak a virág fajtájától függ, hanem a virágfejek számától, színétől is. A virágok jelképes üzeneteket közvetíthetnek, érzelmeket válthatnak ki, így fontos, hogy az adott esemény, rendezvény hangulatához megfelelő növényeket alkalmazzunk a díszítésben.

Mindannyian értékeljük a szépséget, a mű virágfejek használatával garantált a siker és biztos lehetsz benne, hogy sokan észre sem fogják venni a különbséget az élő és a művirág között.