2022. március 01. | 08:48

Évről évre egyre több az autó az utakon, de mintha a régi vágású, lépcsőshátú személyautók kissé perifériára szorultak volna. Ennek legfőbb oka a kombik, mostanában pedig a tekintélyes mérettel és össztömeggel rendelkező SUV-ok térnyerése. A gyártók sorra szüntetik meg a szedán kivitelt, pedig ez a jól bevált forma még mindig tartogat meglepetéseket. Erről tesz tanúbizonyságot a Volvo két modellje, az S60 és az S90 is.

Sportos elegancia: Volvo S60

Az S60, bár a legkisebb Volvo sedan, mégis óriási, amennyiben a tervezői teljesítményt nézzük. A márkától már megszokott, skandináv letisztultság csak a kezdet: az egyszerre sportos, mégis kifinomult formatervezéshez különleges technikai megoldások társulnak. A Volvo S60 kizárólag benzines mild hibrid és plug-In hybrid meghajtással kerül forgalomba.

A T6 Twin Engine és T8 Twin Engine négyhengeres benzinmotorra épülő plug-in hibrid hajtáslánca kiemelkedő teljesítményt kínál, sokodalú és takarékos. Kapható elsőkerék meghajtású vagy AWD változatban, bőr sport ülésekkel, City Safety rendszerrel (a koccanások elkerülése végett) és a Volvo típusok közül elsőként az S60 választható panoráma tetővel is. Mindennek eredményeképpen egy olyan környezetbarát sport szedánt kapunk, amit nézni és vezeti egyformán inspiráló élmény.

Thor kalapácsa: Volvo S90

Ettől az autótól nem csak a benzinvérűek lélegzete áll el azonnal, megjelenése annyira páratlan, hogy az is utána fordul, akinek semmi köze nincs az autózáshoz. A Volvo S90 olyan mint egy sármos és befolyásos úr, akiből sugárzik az erő és a tekintély. És ezt az érzésünket a skandináv tervezők tovább fokozták azzal, hogy még a LED nappali menetfény is Thor kalapácsát mintázza.

Ez az új Volvo a márka tökélyre fejlesztett limuzinja, amibe a fejlesztők mindent bele tettek, amit a képzeletük megengedett. Az autó belül legalább olyan szép, mint kívül: a designerek az utastérben prémium anyagok találkoztatásával tovább emelik a vezetés élményt. A külsőségek mellett olyan extrák is helyet kaptak benne, mint a Pilot Assist és az Adaptív Tempomat, melyek együtt lényegében önvezetővé teszik ezt a gyönyörű luxus járművet.

Nem a ruha teszi az embert. Vagy mégis?

Divatos mostanában az a nézet, amely szerint a külsőségek nem számítanak. Az az igazság, hogy - bár mi is a belső értékek fontosságában hiszünk - az első benyomás még mindig nagyon fontos, kiváltképp az üzleti világban. Egy szedán professzionális megjelenést kölcsönöz és nagyon elegáns, különösen, ha valamelyik Volvo modellről van szó. Mi szeretjük őket, reméljük, még sokáig velünk maradnak.