2023. május 15. | 10:51

Az egészségügyi intézmények, mint például a gyógyszertárak esetében a betegek a higiéniát és a biztonságot feltételezik már az épületekbe lépést megelőzően. Az elesett, sokszor mozgáskorlátozott emberek számára a patikákba való bejutásnak gördülékenynek és akadálymentesnek kell lennie.

Mindezek alapján az automata bejáratok kiépítése kiemelt fontosságú előnyt jelenthet a gyógyszertár-tulajdonosok számára. Nézzük részletesebben azokat az előnyöket, melyek miatt az önműködő nyílászárók beépítését érdemes megfontolni.

Automatizált bejárat előnyei

Az automata ajtók forgalmazásával foglalkozó FAAC Hungary Kft. termékpalettája széles, a forgóajtóktól kezdve egészen a beléptető rendszerekig többféle nyílászáró megtalálható kínálatukban. Tapasztalataik szerint az automata ajtók kedveltek az egészségügyi intézményekben, mert használatukkal az épületekbe egyszerűen és érintésmentesen tudnak a páciensek bejutni. A higiénikus bejutás mellett a biztonságot és az energiatakarékosságot emelik ki az automata ajtók előnyei közül.

 

Biztonságos bejárat

A gyógyszertárba történő biztonságos bejutás a betegek számára rendkívül fontos. Sokan érkeznek kerekesszékkel, mozgásukban korlátozva, így számukra az önműködő ajtó tökéletes megoldás. Nem szükséges segítséget kérniük az ajtó megtartásához, a nyílászárón való áthaladásuk egyszerűen megoldható.

Az automata ajtók elektronikájának beállításakor az észlelési zónák meghatározásra kerülnek, így nem fordulhat elő, hogy a holt térben lévő személy nem jut ki vagy be az épületbe, valamint a rácsukódás veszélye is kizárható.

A vagyonvédelem szintén fontos kérdés a patikák esetében, miután számtalan vényköteles gyógyszert forgalmaznak és a nagyobb mennyiségű készpénz megléte is gyakori. Érdemes olyan ajtókat választani, melyek biztonsági üvegezéssel, fix panelekkel rendelkeznek.

Higiénia

Az érintésmentes bejáratok ideje napjainkban előtérbe került, főként az egészségügyi létesítmények esetében. Az olyan kiemelten fontos épületekben, mint például a patikák, a fertőzésveszély megelőzésére kiváló megoldás az automatizált bejárat használata. A legyengült immunrendszerrel érkezők számára előnyös, hogy nem kell a kilincset megfogniuk és ezzel potenciálisan kitenniük magukat a fertőzéseknek. A csendes ajtónyitás pedig pozitív nyomot hagy a betérők tudatalattijában.

Energiatakarékosság

Az önműködő nyílászárók megfelelő beállításával rengeteg energiát spórolhatunk meg, hiszen nem lesz többé probléma a nyitva felejtett ajtó, amelyen keresztül a nyáron hűtött, télen pedig meleg levegő távozik az épületből. Az energiatakarékos működés mellett a felesleges ajtónyitások elmaradása okán az automata ajtók használata költségmegtakarítást eredményezhet.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a patikák számára az automatizált bejárati megoldások többféle előnnyel járnak, emellett pedig a hozzájuk érkező páciensekben pozitív benyomást keltenek.