2021. augusztus 27. | 17:00

A vállalkozások nemcsak időt, de pénzt is megtakaríthatnak a céges autók tartósbérletével.

A hazai flottapiac egyik legelismertebb vállalkozásaként az EuroFleet célja, hogy minimalizálja ügyfelei számára a járművekkel járó ügyintézési, karbantartási, szervizelési, illetve adminisztrációs terheket. Ennek köszönhetően minden vállalkozás arra fordíthatja idejét és energiáját, amihez valóban ért.

Mivel az egyes vállalkozások tevékenységi területei, céljai és mobilitási igényei is eltérnek egymástól, az EuroFleet személyre szabott konstrukciókkal, szakmai tanácsadással segíti ügyfeleit a számukra legmegfelelőbb, leghatékonyabb flottakezelési megoldás megtalálásában, hogy mindenki a saját, a szükségleteinek leginkább megfelelő, legköltséghatékonyabb, a flottáját érintő legideálisabb döntést hozhassa. Ezáltal biztosítva az ügyfelek gondtalan autózását.

Számos cég választja a tartós bérletet, mint járműfinanszírozási formát, hiszen minél magasabb pozícióban, minél felelősségteljesebb munkát végzünk, annál értékesebbé válik a rendelkezésre álló idő. Előbb-utóbb minden cégvezető ráébred arra, hogy a saját szabadideje jelenti a legnagyobb értéket. A flottázásnak köszönhetően jelentős mennyiségű időt takarítunk meg, ugyanis az EuroFleet dedikált flottamenedzserei minden autóval kapcsolatos ügyintézést levesznek a cégtulajdonos válláról. Márpedig egy vállalkozás számára ez óriási könnyebbséget jelent, ami a vezetőknek kiemelten fontos szempont. Az EuroFleet pedig nap mint nap ebben segíti ügyfeleit széleskörű, prémiumminőségű flottakezelési szolgáltatásával.

Milyen előnyökkel jár a flottázás?

A járműflottázás során csak a tankolás és a biztonságos vezetés az, amire az ügyfeleknek összpontosítania kell. A saját forrásból történő beszerzéssel szemben a flottakezelés nem jár tőkelekötéssel, és akár önerő nélkül is igénybe vehető. Vagyis a gépjárművek beszerzési ára az ügyfélnél marad, amelyet így szabadon felhasználható különféle beruházásokra.

Emellett az EuroFleet által kínált tartós bérlet során fix bérleti díjakon túl nem kell egyéb felmerülő költségekkel számolnia, ezáltal a gépjárműflottával kapcsolatos költségek jól tervezhetők. Az üzemeltetés összes kockázati tényezője az EuroFleetre hárul, és az éjjel-nappal működő flottaszolgálat a használat során felmerülő váratlan helyzetek – mint egy műszaki meghibásodás, vagy baleset – esetén azonnal segítséget nyújt, és biztos megoldásokat kínál az ügyfeleknek. Vagyis az időmegtakarításon túl a flottakezelés legnagyobb hozzáadott értéke a biztos elindulás és célba érkezés garantálása. Így a mobilitással kapcsolatos összes teher lekerül a cégek válláról, ezáltal nemcsak időt, de pénzt takaríthatnak meg, amit aztán a vállalkozás fejlesztésére fordíthatnak.

Milyen autót érdemes választani?

Három érdemi szempontot kell figyelembe venni a beszerzés során, hiszen ezek határozzák meg a teljes költséget (TCO). Elsőként azt kell tisztázni, hogy éves szinten mekkora az a távolság, amelyet az ügyfél megtesz az autóval. Másodsorban, hogy mekkora méretű járműre van szüksége, illetve hogy milyen felszereltséggel és extrákkal szeretné használni az adott járművet. Harmadrészt pedig, hogy milyen a kiválasztott jármű értéktartása, és mennyire számít keresettnek egy három- négyéves darab a használtpiacon. A költségek szempontjából ez a tényező a leginkább meghatározó.

Ezen kérdések tisztázását követően kezdődhet el az ügyfél igényeinek leginkább megfelelő jármű kiválasztása, amiben az EuroFleet kollégái az aktuális piaci trendeket és a személyre szabott igényeket figyelembe véve nyújtanak segítséget a cégeknek.

És akad még egy fontos tényező a választás során, ami nem más, mint a jármű színe. Magyarországon a legtöbb céges autó fehér színű, ami természetesen nem véletlen. A flottás járművek jelentős része reklámfelületként is fontos szerepet tölt be. Mivel a fehér alapszín egyszerű és könnyen kezelhető felületet biztosít a reklámanyagok elhelyezése során, így ezzel a színválasztással egy többféle márkából álló flotta esetén is könnyen garantálható a cég járműparkjának egységes arculatának megjelenítése.

Mire érdemes figyelni?

Jelenleg a magyarországi piacon sok flottafinanszírozó működik, éppen ezért nehéz feladat az ügyfelek számára, hogy melyik szolgáltatót is válasszák. A flottakezelő hátterének és pénzügyi stabilitásának ellenőrzésén túl érdemes alaposan utánajárni, hogy milyen szolgáltatásokat tartalmaz korlátlan, illetve korlátozott mennyiségben a szerződés. Ez különösen a csereautók tekintetében bír kiemelt jelentőséggel, ugyanis ha a szerződés egy esetleges kárrendezés során csak egy bizonyos időtartamra biztosít csereautót, akkor az az ügyfél számára sok kellemetlenséggel, és igen jelentős anyagi vonzattal járhat. Azonban az EuroFleet addig biztosítja a csereautót, amíg az ügyfél autójának javítása befejeződik, és mindezt többletköltségek nélkül garantálják.

A globális késések az egész autóipart megviselik, hiszen a sokszorosára növekedett szállítási időkkel nehéz számolni a mindennapokban, az új autókra minimum 6-8 hónapot kell várni. Azonban, aki az EuroFleet-nél rendel flottaautót, pár héten belül készletes autójában ülhet! Nézze meg az EuroFleet készletes tartósbérleti ajánlatát!

Fontosak az új megoldások

Az eBringaFlotta szolgáltatás 2021 tavasza óta áll az ügyfelek rendelkezésére. Az EuroFleet mikromobilitási megoldásai révén a forgalmas városi környezetben izzadság- és stresszmentes közlekedést kínál. Mivel napjainkban a személyes mobilitás egyre nagyobb hangsúlyt kap, a tömegközlekedés folyamatosan háttérbe szorul, a megnövekedett autóhasználat pedig hatalmas dugók kialakulását eredményezi. Így a pedelec elektromos kerékpárok tartósbérlete egy ideális megoldást garantál egy új, fenntarthatóbb és egészségesebb városi közlekedési rendszer kialakításához.

Az EuroFleetről

Az EuroFleet Zrt. 2008-ban alakult prémium minőségű gépjármű-flottakezelő vállalat. A kezdeti nehézségek – a megalakulás után hamarosan kirobbanó pénzügyi válság – ellenére a vállalkozás dinamikus fejlődésnek, növekedésnek indult, mely máig is tart. Az EuroFleet Zrt. márkafüggetlen flottakezelőként működik kihasználva 2021 áprilisától az új, japán hátterű tulajdonos MHC Mobility cégcsoport nyújtotta szinergia előnyeit. Az EuroFleet Zrt. büszke arra, hogy prémium minőségű szolgáltatásaival sikeresen fel tudja venni a versenyt a flottakezelési piacon. Ma már több mint 2000 autóval nyújtanak szolgáltatásokat 600 vállalkozás számára. Az ügyfeleknek a klasszikus gépjármű-flottakezelésen túl hűtős teherautó, elektromos autó, lakóautó vagy pedelec elektromos kerékpár tartósbérletre is van lehetőségük. Emellett az EuroFleet rövidtávú bérautó szolgáltatást, valamint használtautó értékesítést is kínál. A 2019-20-21-ben is Superbrands-díjjal kitüntetett cég 2015 óta minden évben Bisnode AAA tanúsítványával büszkélkedhet, 2017-ben felkerült Magyarország meghatározó kis – és középvállalkozásait rangsoroló KKV TOP100-as listára, 2020-ban pedig a BÉT50 – inspiráló vállalatok közösségének tagjává választották.