2022. december 19. | 14:39

Ismerd meg a jó minőségű dashcamek előnyeit!

Ma már szinte nem kérdés, hogy minden autóba kerülnie kellene menetrögzítő kamerának. Nemcsak azért, hogy rögzíthesd az utakon szabálytalankodókat, hanem hogy még biztonságosabban vezethess vagy szemmel tartsd a parkoló autódat. Sőt, a friss jogsis gyerekedet is taníthatod a segítségével! A Mio™ most összeszedett néhány olyan esetet, amikor jól jöhet egy jó minőségű fedélzeti kamera az autóban.

Rekonstruálja a történteket

Mindenki szeretné elkerülni, hogy egy szabálytalankodás vagy baleset elszenvedője legyen, ez azonban bármikor bárkivel megtörténhet. Ám ha tudatos és felelősségteljes sofőr vagy, akkor van az autódban menetrögzítő kamera, hiszen az általa készített felvételekkel rekonstruálhatod a történteket, sőt akár bizonyítékként is felhasználhatod őket a hatósági, bírósági vagy biztosítói eljárás során. Sőt, következzen be akár éjszaka a baj, a Mio™ készülékei akkor sem hagynak cserben! A márka csúcskategóriás modellje, az 1/1.8” large sensorral ellátott Mio MiVue™ 886-os fedélzeti kamera éjjel és rossz látási viszonyok között is képes éles és tiszta képeket készíteni.

 

Vigyáz az autódra

Ha sokat aggódsz, amikor magára hagyod a kocsidat, akkor ezt a funkciót szeretni fogod. Sajnos bármikor előfordulhat, hogy arra érsz vissza az autódhoz, hogy behorpadt vagy megkarcolódott az oldala, mert valaki nekitolatott. Miközben a vétkesnek természetesen csak a hűlt helyét találod. Ilyenkor a legjobb, amit tehetsz, hogy visszanézed a fedélzeti kamera felvételét, hogy megtudd, mi történt pontosan. Szerencsére a Mio™ készülékei között több olyan modell is van (pl. MiVue™ 812, 818, 886), amelyek Smart Parking funkciója automatikusan elindítja a felvételt, amikor egy kis mozgást vagy ütközést érzékel a parkoló kocsinál . A dashcam emellett „riasztóként” is működhet, hiszen kinek lenne kedve megrongálni az autót, amikor tudja, hogy virtuális szemek lesik minden mozdulatát.

Támogat a biztonságosabb vezetésben

Egy új autóba általában extra felszereltségként, és extra díjért tudod megvenni a különféle vezetéstámogató asszisztenciákat. A legfontosabb biztonsági funkciókat azonban a Mio™ jó minőségű kamerái is megadhatják neked. A Mio MiVue™ 818 és 866 képes többek között a sávelhagyásra, ráfutásos ütközésre, sebességtúllépésre figyelmeztetni. Sőt, azt is érzékelik, ha fáradsz vezetés közben, ilyenkor szintén jeleznek neked. Segítségükkel ráadásul azt is előre tudhatod, hol számíthatsz sebességmérő kamerákra.

 

Segít a gyereknek, hogy jobb sofőr legyen

Minden szülő hajlamos tövig rágni a körmét, amíg friss jogsis gyereke visszaér első önálló útjáról a családi vagy saját autójával. Mivel nem ülsz mellette, nem tudsz neki tanácsokkal segíteni. Ám ha később otthon együtt megnézitek a felvételeket, és kielemzitek a fontosabb, esetleg veszélyesebb szituációkat, akkor abból nem csak az ifjú sofőr, de akár te is sokat tanulhatsz.

Roadmovie-t készít neked

Sofőrként általában nehéz gyönyörködni a tájban, de jobb is, ha inkább a vezetésre koncentrálsz. Pedig biztosan vágysz rá, hogy elmerengj a hegyek között, vagy éppen a tenger mentén kanyargó útvonalon. Erre is van megoldás! Készíts a fedélzeti kamera felvételeiből egy roadmovie-t, amit bármikor visszanézhetsz! Töltsd le a számítógépre a felvételt, vágd ki belőle a legszebb részeket, majd szerkeszd meg a saját kisfilmedet, zenei aláfestéssel, feliratokkal ellátva. A GPS nyomkövetéssel rendelkező Mio kamerák (pl. MiVue™ 792 WIFI Pro, 798, 818, 866, 886) ráadásul az adott hely koordinátáit és a pontos időt is rámentik a felvételre, így később is be tudod azonosítani, mikor merre jártál. Utad során pedig olyan ritka és váratlan eseményeket is megörökíthetsz, amikre nem számítottál. Ezek a felvételek lesznek az útifilmed legérdekesebb részei!


MiVue™ 812, 818, 886 készülék esetében is a Smart Parking üzemmód használatához SmartBox III szükséges, amit külön kell megvenni.