A Ferrariénál nagyobb és fanatikusabb rajongótábort nehéz lenne mondani, már ha sportautókról beszélünk. Elképesztően sokszínű gyűjtemények vannak világszerte és csakúgy, mint a különlegesebbnél különlegesebb autók, a kiegészítők is hihetetlen árakon találnak gazdára. Az átlagemberek számára is elérhető anyagi közelségben lévő relikviákra nagy a kereslet, és akadnak köztük igen izgalmas történelmi ínyencségek is. 

Például az a szín és kárpitminta, amire egy vevő nemrég rátette a kezét. A különleges Ferrari gyári fényezéseket és exkluzív anyagokat tartalmazó minták az 1960-tól 1990-ig tartó korszakot fedi le és nem kevesebb, mint 16 900 dollárért cseréltek gazdát. A készlet tartalmazott még eredeti kulcstartót, szőnyegmintákat, sőt, az amerikai Connecticut állambeli Greenwich Ferrari kereskedés jelvényét is, ami a Chinetti International Motors volt.

A Chinetti kereskedés emblémája erősen értéknövelő az Egyesült Államokbeli Ferrari fanoknak, mivel ez volt az első hivatalos képviselet Luigi Chinetti vezetésével. A szóbeszéd szerint Enzo Ferrari nem akarta elhagyni az anyaországot, de szerette volna értékesíteni autóit a tengerentúlon is. Ezért nevezte ki Chinettit, a 24 órás versenyeken elért eredményeivel elismerést kivívó autóversenyzőt.

Bár ezek az apróságok sokaknak csak fecnik és különféle fémdarabok, mégis annyit érnek a fanatikusok számára, amennyiből már járóképes autót is vehetnének maguknak. Persze kinek kellene egy gyenge utánzat, vagy bármilyen tömegtermék, ha a kezében tarthatja az autók történelmének egy aprócska részletét is.