Milyen szempontokat érdemes mérlegelni a vásárlás előtt?

A Black Friday és egyéb nagyszerű ajánlatokkal mindenki garantáltan megtalálja a számára megfelelő audio és hifi termékeket.

A hangszórógyártók a technológia és a tervezés terén is versenyeznek, annak érdekében, hogy a vevőket megnyerjék maguknak. Zenei ízlésünk és zenehallgatási szokásaink különbözőek, így eltérő szempontokat kell figyelembe venni vásárlás előtt. Milyen szempontokat érdemes mérlegelni a vásárlás előtt?

A bluetooth hangszóró minősége, hangzása

Egy jó bluetooth hangszóró feldobja a hangulatot, akár buliban vagyunk, akár csak kikapcsolódásként zenét hallgatunk. Sajnos azonban a hangszórók akkumulátora lemerülhet, és a zene kikapcsolhat. Nagyon fontos, hogy a hangszóró akkumulátora legalább 7 órán keresztül működjön. A bluetooth hangszórók egyik legfőbb előnye a hordozhatóság, ha kirándulni, vagy sétálni megyünk. A vízállóság is lényeges szempont, így medence, tengerpart, vagy zuhanyzás közben is hallgatjuk kedvenc zenéinket.

A legtöbb modell 4-20 óra akkumulátor-élettartamot kínál. Vannak, akik garantálják az egész napos zene lejátszást. Az akusztikai és hangtechnikai szakemberek ráadásul rendszeresen tesztelik a legújabb Bluetooth hangszórókat, hogy mindenki megtalálja a legjobban teljesítményű modelleket. A szakemberek tanácsai és a saját igényeik alapján így könnyen kiválaszthatja minden vásárló a neki tetsző termékeket.

A bluetooth hangszóró funkciói

A csatlakoztathatósági lehetőségek meghatározzák a hangszórókkal párosítható eszközök számát és típusát. Egyes hangszórók például csak bluetooth kapcsolatot kínálnak. Ez manapság elengedhetetlen
ahhoz, hogy könnyen csatlakozhassunk a hangszóróra, és lejátszhatjuk a zenét a csatlakoztatott eszközről vezeték nélkül. A bluetooth hangszórók előnye, bónuszként az is, hogy esetenként beépített hangasszisztensekkel vannak ellátva.

Ezek az intelligens hangszórók ötvözik a szolgáltatásokat és a hangzási teljesítményt. A bluetooth mellett a WiFi opció jelentősen megnövelheti a hatótávolságot. Különböző hangszórókat is párosíthatunk, amelyeket ugyanabban az épületben más-más helyiségekben is elhelyezhetjük. Választhatunk olyan eszközt is, amely egyéb funkciókat is kínál, például Micro SD kártyás bővítési lehetőséget a zene közvetlen lejátszásához.

Hangszóró választás hangzás szerint

Magától értetődik, hogy a bluetooth hangszóró kiválasztásának egyik fő eleme mindenekelőtt a hangzás teljesítmény. Sokakat csábítanak a vonzó kialakítású készülékek, és a sok funkció, anélkül, hogy feltétlenül odafigyelnének a készülék zenei hangzására. Az erőteljes hangok, amelyek megrengetik a falakat, másképp szólnak a Bluetooth hangszórókon. Ha zenehallgatásra keresünk hangszórókat, a Bluetooth hangszórók teljesítménye kisebb lesz. Ha fontos a zene minősége, részletessége és tökéletes hangzása, akkor hagyományos hangszórókat válasszunk inkább.