Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
kedd - 2023. december 05.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Hogyan lehet praktikus és kényelmes fürdőszobát kialakítani?

2022. szeptember 15. | 12:58

Ma már számos olyan termék és kiegészítő kapható, amelyek élvezetesebbé teszik a kádak mindennapos használatát. Például népszerű kiegészítőnek számítanak a fejpárnák, hiszen sokkal pihentetőbbé varázsolják a hosszú fürdőzéseket.

A fürdőszobák kialakítása, felújítása és berendezése során sok esetben előfordul, hogy már megvan a majdnem tökéletes változat, de valami mégis hiányzik. Ekkor jönnek jól a különféle kiegészítők. Érdemes beszerezni néhány változatot, hiszen különlegessé és kényelmessé varázsolják a fürdőszobát.

Eltakarhatóak a falak egyenetlenségei a kádszegélyszettnek köszönhetően

Fontos kiegészítő kellék a kád esetében a vízszintező láb, valamint a peremrögzítő szett. Ezek a kellékek magához a beépítéshez feltétlenül szükségesek, és általában ajándékba járnak a kádak mellé. Továbbá kádszegélyszett is kapható, amelynek segítségével eltakarhatóak a falak egyenetlenségei, valamint a kiszilikonozott részek. Ennek köszönhetően nem számít, hogy a kád melletti fal egyenes-e vagy sem.

A kiegészítők közül rendkívül fontos a le- és túlfolyó szett, valamint a szifon, mely sok esetben ingyenes tartozékként kapható a lefolyó mellé. Továbbá fokozható a kád stabilitása kompakt vázszerkezettel, amely leginkább a nagyobb méretű kádak esetében javasolt.

Figyelni kell arra, hogy a kiválasztott fejpárna tökéletesen passzoljon a kádhoz

További hasznos kiegészítő a bevezetőben már említett fejpárna, amely szinte nélkülözhetetlen, hiszen megfelelő alátámasztást nyújt relaxálás közben. Azonban a választás során feltétlenül figyelni kell arra, hogy a kiválasztott fejpárna tökéletesen passzoljon a kádhoz. Természetesen a kádak esetében a csaptelep is fontos kiegészítő. A kiválasztása során arra kell figyelni, hogy ne zavarja a fürdőzést és kényelmesen használható legyen. Érdemes peremre szerelhető csaptelepet választani a kádhoz.

Természetesen a dizájnra is kiemelt figyelmet kell fordítani. Fontos, hogy a kiválasztott kád tökéletesen belesimuljon a környezetébe. Ezt a célt szolgálják a gépészeti elemeket tökéletesen eltakaró előlapok. Ma már választhatóak trópusi fából készült változatok is, amelyek természetesen vízálló bevonattal vannak ellátva.

A természetes anyagok minden esetben jó választásnak bizonyulnak

Az előlapok egyszerűen levehetőek, így a csaptelep bekötése sem okoz gondot, továbbá egyszerűen hozzá lehet férni a hidromasszázs rendszerhez, illetve a LED-házhoz, amely a színterápiát biztosítja.

A leszerelhető előlapnak köszönhetően tehát nem okoz gondot, ha hozzá kell férni a vízvezetékhez, nincs szükség bontásra, minden egyben marad. Az előlapok, főleg, ha igazi fából készülnek, valóban stílusossá varázsolják a helyiséget. Egyedi megjelenés kölcsönözhető a kádnak, sőt az egész fürdőszobának. A természetes anyagok minden esetben jó választásnak bizonyulnak.

Megvan, hol és mikor versenyez először az F1 után Sebastian Vettel Továbbra sem talál senkit a rendőrség, aki szervizelné az autóik egy jelentős részét

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!