szombat - 2023. június 10.
20.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ízletes szirupok az édes ízek kedvelőinek

2023. január 23. | 11:33

A jó minőségű szirupok természetes összetevőkből készült, tartósítószert nem tartalmazó gyümölcs- és virágkészítmények, amiket elsődlegesen koktélok, kávék és egyéb italok ízesítésére használnak. Kezdetben a vendéglátóipar számára gyártották őket, majd megjelentek a kiskereskedelemben is.

Francia családi vállalkozásból a világhírnév felé

A Monin céget George Monin alapította 1912-ben Franciaországban. Az első nyolc évben borokat készítettek és csak az 1920-as évektől álltak át a Monin szirup gyártására. George Monin 1944-es halálát követően a céget fia, Paul vette át, aki a bortermelést teljesen megszüntette és kizárólag a szirupok gyártására állt át. Kiépítette a franciaországi kereskedelmi hálózatot és újabb gyártóegységet hozott létre.

Paul után fia, Oliver vette át a családi örökséget 1993-ban, aki a nemzetközi piacon is ismertté tette a Monin nevet. Floridában 2006-ban, Kuala Lumpurban 2009-ben hozott létre új gyártósort. Jelenleg hat üzemük van, 900 dolgozójuk világszerte, és 140 országba forgalmaznak szirupokat.

 

Bővülő kínálat és felelősségvállalás

A Monin szirupok termékpalettája évről évre bővül, jelenleg 130-féle ízesítést lehet megkülönböztetni. A gyümölcsös szirupokra példa az ananász, banán, barack, bodza, feketeribizli ízesítés, a virágkészítményekre a jázmin, az ibolya és a levendula. Évről évre piacra dobnak néhány igazán különleges aromát is, ilyenek például a vattacukor, a rágógumi vagy a bazsalikom.

A közelmúltban került a boltok polcaira a SugarFree termékcsalád, amit a cukorbetegek, inzulinrezisztensek és diétázók is fogyaszthatnak. Bár a portfóliójuk még nem túl széles, de folyamatosan bővül. Találkozhatunk például vaníliás, karamellás ízesítéssel.

A cég elkötelezett a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás irányába is. Küldetésnyilatkozatukban szerepel, hogy az alapanyagokat helyi gazdáktól kívánják beszerezni, üzemeikben törekednek a minél kevesebb szén-dioxid kibocsátásra, és kötelezettséget vállaltak a víz újrahasznosítására is.

Enni- és innivalók Monin szirupok felhasználásával

A sokféle ízhez sokféle felhasználási lehetőség is társul. Bárok, szállodák, éttermek vásárolják meg a Monin szirupokat, hogy helyben készített ételeiket, italaikat ízesítsék velük. Kávékülönlegességek készíthetőek belőlük, de koktélok alapanyagául is szolgálnak. A cukrászdai felhasználásuk is régóta ismert, tehetőek fagylaltokba, süteményekbe is.

A háztartásokban is egyre népszerűbb. Bár drágábbak a többi szörphöz képest, mégis a jó minőségük miatt előszeretettel választják a felhasználók. Készíthetünk belőle szörpöt, ízesíthetjük vele a kávénkat, teánkat, tehetjük süteménybe, de akár egy finom gesztenyepüré vagy palacsinta tetejére is.

A természetes összetevőkből álló Monin szirupok kiváló ízesítőanyagok. Ha mégsem lenne ötletünk a felhasználásukra, érdemes a cég honlapjáról ötletet meríteni.

Mutatjuk a fizetős és ingyenes magyar útszakaszokat 2023-ban Miért jó kamionsofőrnek lenni?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!