Lezajlott az 16. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál - FOTÓK!

Frissítve:
2018-10-25, 14:00

Az amerikai autósok gigantikus bulija mágnesként vonzotta a tömeget Komáromba az elmúlt hétvégén, nem lehetett ellenállni a lóerőktől duzzadó izomautók hívó szavának

Ezen a hétvégén a Monostori erőd átalakult, mindenütt gyönyörű szép amerikai autók néztek vissza ránk, finoman suhantak el, vagy éppen hangosan szirénázva, porfelleget kavarva döngettek el mellettünk. Az 1920-as évektől napjainkig találkozhattunk autócsodákkal.

Az óriási méretekkel büszkélkedő furgonok, a luxus terepjárók és vagány sportkocsik látványától tátva maradt a szánk. Egy 1970-es évjáratú Shelby Mustang mellett, találkozhattunk a ’Vissza a jövőbe’ című filmből ismert DMC-vel, egy  New Yorki taxi és egy gyönyörű, hófehér limuzin is a szemünk elé tárult. A duruzsoló Mustangok és a régi korokat megidéző Chevroletek után egyszer csak egy Dodge pick up-ra lettünk figyelmesek, melynek platóját színültig töltötték vízzel, és egy vidám csapat sörözgetett benne.

A betonpályán volt csak igazán nagy a forgatag, Low Ridereket, tiltáson pörgő benzinfalók és két szörnyeteg, Big Foot és Kék Mammut szórakoztatta a közönséget. A csikorgó és hangosan eldurranó gumik is nagy ovációt váltottak ki, hát még az összeroppanó kasznik és szétrobbanó szélvédők. A bikarodeó látványától is elámultunk, a 8 másodpercekért folyó küzdelmekben emberfeletti bátorságról tanúskodtak a rodeó bohócok, akik ügyesen mentettek a veszélyes helyzeteknél.

Minden szép dolog véget ér egyszer, ez a 4 nap is szinte egy pillanat alatt szállt el, a vidám, amerikai autós sereg mosolyogva széledt szét. Az idei álomvilágból kilépve bizakodva várom, hogy jövőre mit hoz a 17. amerikai autós fesztivál!

Forrás:

USACar

Kapcsolódó írások

1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt.
1978 Ford Fairmont, oldalnézet, jobbról
2018. november 06.
A történelem során számos villogós autó segítette az amerikai zsaruk hajszáját. Most megtudhatod, hogy a Ford Crown Victoria és a Hudson Hornet mellett melyik típusok voltak az USA történetének legmenőbb rendőrautói.

További hírek