TCR Europe hungaroringi hétvégéje képekben

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A TCR Europe negyedik fordulóját rendezték július 7-e és 8-a között a Hungaroringen.

Az Európa-Kupában volt magyar érdekeltség, a magyarok szoríthattak a M1RA Motorsport színeiben versenyző Nagy Daninak, a HELL ENERGY Racing Team & KCMG csapatban induló Tassi Attilának, illetve a Zengő Motorsport újoncának Jedlóczky L. Márknak és Ficza Ferencnek, aki csak beugrott a hétvégére.

Az első futam felszáradó körülmények közt zajlott, ebből Dusan Borkovic jött ki győztesen, Stian Paulsen és Nagy Dániel állhattak fel a dobogóra és Jedlóczky L. Márk első pontját szerezte a Hungaroring aszfaltcsíkján. Csatákban nem volt hiány, ennek a másik két magyar itta meg a levét, ugyanis Tassi Attilát és Ficza Ferencet is kilökték.

A második futamon az élről induló Francisco Mora nyert nagy csatázások árán, őt Nagy Dániel követte, ezzel az eredménnyel Michelisz Norbi csapata megszerezte az első kettős győzelmét a TCR Europe-ban. Őket Josh Files és Tassi Attila követte. Ficza Ferenc az ötödik helyről rajtolva csak a kilencedikre hozta be a DSG váltós Cuprát, csapattársa Jedlóczky L. Márk sajnos nem tudta befejezni a versenyt.

A szezon fele még hátra van, de Nagy Dániel ott van az összetett értékelés harmadik helyén, Azcona és Borkovic mögött. Tassi Attila pedig a hatodik helyet birtokolja jelenleg.

Galéria

Kapcsolódó írások

Az International GT Open hungaroringi hétvégéjének GT3-as képei
2018. július 09.
Az International GT Open magyarországi hétvégéjét leginkább a végletesség jellemezte.
Porsche olasz ház előtt oldalról fotózva
2018. október 28.
Szombaton délelőtt pihenő volt a résztvevőknek és a nézőknek is egyaránt, délután viszont Domagnano környékén bőgtek fel a motorok.
1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
Mindkét nap magyar Himnusz szólt a TCR Europe asseni hétvégéjén
2018. augusztus 22.
Nagy Dániel és Tassi Attila is Assenben szerezte meg idei első győzelmét a TCR Europe sorozatban.