2023. március 31. | 01:03

Könnyen kezelhető gépek a legszélesebb fémipari szalagfűrészeket ajánló kínálatból.

Sokan foglalkoznak fém megmunkálással, legyen szó profi munkavégzésről vagy hétvégi barkácsolásról a garázsban. Megfelelő szerszámokra nem csak azért van szükség, mert megkönnyítik a munkát, de sokkal biztonságosabbak is, mint a kézi anyagmegmunkálás. Bármilyen műhely elengedhetetlen kelléke pedig a szalagfűrész.

Miért jó egy szalagfűrész?

Egy fémipari szalagfűrész az alapanyag gyors és pontos feldolgozását segíti elő. Egy ipari szalagfűrész kiválóan alkalmas különböző acélfajták és fémfélék, de akár kerámia, műanyag vagy egyéb, speciális anyagok feldolgozására is, amely nem csak időt és energiát takarít meg, de sokkal pontosabb és biztonságosabb vágást is biztosít, emellett sokkal tovább használható, mint egy tárcsás daraboló.

Egy fűrészszalag optimális esetben akár 200-300 vágást képes kibírni, amely nem sokban különbözik egy fűrésztárcsa élettartamától, azonban ára sokkal kedvezőbb, mivel egy tárcsa esetében a fogak könnyebben csorbulnak vagy törnek ki, mint egy fűrészszalag élei. Utóbbit cserélni is könnyebb, valamint olcsóbb is.

A szalagfűrész emellett kötegvágásra is használható, vagyis több szálanyagot lehet kötegbe gyűjtve elvágni. A szalagfűrész adagoló satuja megfogja a köteget és a megfelelő méret beállítása után akár 20-40 szálat vagy mérettől függően akár 50-100 szál anyagot is fel lehet dolgozni. Ez a művelet valamivel hosszabb, akár 4-5 percet is igénybe vehet, azonban ezt az időt elosztva a szálak számával azt eredményezi, hogy egy szál akár 3 másodperc alatt elkészülhet, ami lényegesen gyorsabb, mint amire egy tárcsás fűrészgép képes lehet.

A femgepszer.hu kínálata rengeteg szerszámmal rendelkezik, többek között különféle fémipari szalagfűrésszel is, amelyek nemzetközileg is elismert, profi és hobbi felhasználásra is használható szerszámok.

A fémfűrész beállítása az egyik legfontosabb a szerszám használatakor

A szalagfűrész lapjának beállítása az egyik legnagyobb pontosságot igénylő feladat, hiszen a pontos vágáshoz megfelelően beállított pengére van szükség. A beállítás nem csak abban segít, hogy a fűrész pontosan vágjon, de a szalag élettartamát is növelni tudja. Mivel a fémipari gépek folyamatos munkavégzésre lettek kitalálva, egy ferde penge rengeteg egyenetlen vágást és sok-sok bosszús órát jelenthet, amelynek elkerülése néhány apró, de annál fontosabb részleten múlik.

A femgepszer.hu tanácsai ebben is segítenek. A fűrészlapot minden esetben úgy kell beállítani, hogy egy nagyjából 0,2 milliméteres hézag maradjon a fűrészlap felső éle és a lapvezető kerék ütköző pereme között, a fűrész görgőit pedig úgy kell állítani, hogy ne hagyjanak nyomot a fűrészszalagon.

Mit kínál a femgepszer.hu?

A femgepszer.hu Magyarország legszélesebb fémipari szerszámgép-kínálatával rendelkező áruház, amely a hobbi gépektől a profi, mindennapi munkavégzésre alkalmas szerszámokig terjed, miközben a legkedvezőbb ár-érték arányt ajánlják, legyen szó olcsó, kisebb gépekről, vagy prémium kategóriás, ipari fémszerszámokig. A szóban forgó webshop emellett ötletekkel és tippekkel, valamint szervizszolgáltatással is a vevők rendelkezésére áll, tanácsokkal és használati tudnivalókkal is szolgál a vásárlóknak. A tőlük vásárolt szerszámgépekre teljes szerviz- és alkatrészellátást biztosítanak akár garanciaidőn túl is.

A magas minőségű Bernardo és Optimum gépek mellett Epple, Imet és Metallkraft szalagfűrészeket is forgalmaznak, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő ár-érték arányú szerszámgépeket. Ha magas minőségű szalagfűrészre van szüksége, válassza a femgepszer.hu kínálatát!

 

femgepszer.hu