Fertőzött hal került az akváriumba? Esetleg valami szennyeződés jutott be, ami megbetegítette az uszonyosokat? Akárhogy is történt, minden esetben hatékony kezelésre van szükség ahhoz, hogy mielőbb a régi fényében ragyoghasson az akvárium, nem is beszélve a halak egészségéről. Ilyenkor segít a Baktopur Direct!

Mikor alkalmazható?

Maga a Sera Baktopur család szerei a legtöbb bakteriális fertőzés esetén hatékonyan alkalmazhatóak, de ha igazán előrehaladott a megbetegedés, akkor a Baktopur Directre lesz szükséged. Ez nyújt igazán jó megoldást a hasvízkórra és a véres gyulladásokra és kelésekre is. 

Ehhez kapcsolódóan a leggyakoribb tünetek, amikor érdemes gyanakodni, azok a kidülledt szem, a pikkelybántalmak, valamint a felfúvódott has. Ha ezt észleljük, akkor mindenképp érdemes minél előbb elkezdeni a célzott Baktopur Direct kezelést, mivel ezzel hatékonyan megelőzhetjük a további fertőzést, illetve nagy eséllyel hamar rendbe jön a halunk. 

Hogyan alkalmazzuk?

Ha a fent már említett tüneteket észleljük a halakon, akkor mindenképp szükséges valamilyen gyógyszeres kezelés. Természetesen korántsem mindegy az, hogy mit alkalmazunk, de a Sera Baktopur termékcsalád összes vízkezelő szere hatékonyan segíthet a bajokon. Összetettebb probléma esetén a legjobb, ha a Baktopur Directhez fordulunk, mivel azzal garantált a siker. 

Használata rendkívül egyszerű, amennyiben követjük a használati utasításban mellékelt adagolást. Átlagosan elmondható, hogy egy csomagban 8 darab tabletta található, ami összesen egy 400 literes akvárium kezelésére elegendő. Értelemszerűen egy tabletta egy 50 literes akváriumnak megfelelő mennyiség, így ennek függvényében érdemes számolni. Ha a betegségek tüneteit észleled a halakon, akkor oldj fel benne a víz tömegnek megfelelő mennyiségű tablettát, és kapcsolj ki minden szűrőt és világítást az akváriumon. Ebben az időszakban ne etesd a halakat. 

Általában egy kezelés három napig tart, mely során a fenti állapotot kell fenntartani, de ezután már szemmel látható lesz a javulás és a tünetek enyhülése. Bár ez jó hír, de ez nem azt jelenti, hogy minden visszatérhet a régi kerékvágásba, hanem mindenképp egy 50%-os vízcserét kell végrehajtani. Ennek a magyarázata pedig az, hogy a Baktopur Direct kiirtja a rossz baktériumokat, de ezzel együtt a jókat is semlegesíti. 

Nagy hangsúlyt kell fektetni a szellőzésre is, mivel ha ez biztosított, akkor az egészséges halaknak nem lesz bajuk, sőt a vízhőfokot is érdemes az átlagosnál kicsit magasabbra venni, hiszen a baktériumok kifejezetten nem bírják az átlagostól eltérő hőt. 

Ha a kezelés után még mindig vannak tünetek, akkor a 3 napot újra kell kezdeni, míg el nem tűnnek teljesen.