Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 02.
3.5 °C
köd
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Mit érdemes tudni az ízületi rögzítők alkalmazását illetően?

2023. szeptember 19. | 11:41

Az ízületi rögzítők, más néven ortézisek olyan eszközök, amelyeket sérülések után, műtéteket követően alkalmaznak, ezzel megteremtve az adott szakasz megfelelő stabilitását. Természetesen megelőző célzattal is használhatók, bizonyos sporttevékenységek végzése során.

A klasszikus rögzítők mellett említést kell tennünk a tartásjavító hevederekről és a kineziológiai szalagokról is.

Alkalmazási területeik, legfőbb szerepük

A Rehaker.hu kínálatából ízületi rögzítőket is elérhetünk, méghozzá az alsó végtagon alkalmazottaktól kezdve egészen a nyaki területre fejlesztett ortézisekig. A mozgásszervi problémák, sérülések mindenképpen szakorvosi konzultációt igényelnek, így annak eldöntése, hogy milyen ortézis beszerzése javasolt, szintén a szakember feladata.

Kezdjük a sort a tartásjavító hevederekkel, melyek napjainkban különösen keresett termékekké váltak. Elég belegondolnunk, hogy milyen sokan végeznek irodai, ülőmunkát, amely során könnyű elfeledkezni a helyes testtartásról. Feladatuk, hogy elősegítsék az optimális testhelyzet fenntartását, ezzel megelőzve a tartásbeli problémákból adódó panaszokat. Ajánlottak a napi munkavégzéshez, sportoláshoz egyaránt. Alkalmazhatók továbbá krónikus hátfájás fennállásakor, izomgyengeség esetén.

Ezek az eszközök rávilágítanak arra, hogy mennyire könnyű belefeledkezni a munkába, és háttérbe szorítani az egészségünket. Viszont a prevenció jegyében rengeteget tehetünk a segítségükkel gerincünk egészségének megőrzése érdekében.

A kineziológiai szalagok sokoldalúan használhatók, melyeket a gyógytornászok és szakorvosok is javasolják az alábbi területeken: izmok, ízületek támogatására, izomszakadások, húzódások esetén, a stabil megtámasztásban jelentenek segítséget. Ajánlottak műtéteket követően, ínhüvelygyulladásnál, sportsérüléseknél.

 

Ízületi ortézisek különböző panaszokra

Igen bőséges a termékpaletta ízületi rögzítők terén, a kezelendő testtáj szerint elérhetünk bokán, csuklón, vádlin, csípőn, combon, térden, könyökön alkalmazandó eszközöket is. Visszatérve az irodai munkákhoz, nem csupán a helytelen testtartásból adódhatnak problémák, hanem a csuklónk túlerőltetéséből is, ez esetben a csukló- és ujjrögzítők beszerzése válhat indokolttá. Természetesen a megerőltetés miatti fájdalom, zsibbadás kezelésében a pihentetés is elsődleges.

Amennyiben kéztőalagút szindróma panaszait szeretnénk enyhíteni, erre speciálisan kifejlesztett terméket is elérhetünk: a Chrisofix Carpalis alagút szindróma ortézist. A csukló éjszakai nyugalomba helyezésére a legjobb megoldás. Használata javasolt ínhüvelygyulladás, csuklótáji porckopás esetén is.

Figyeljünk oda testünk jelzéseire!

Bármelyik területen tapasztalunk fájdalmat, kellemetlen érzést, ne hagyjuk figyelmen kívül! Fontos, hogy mielőbb felderítsük a probléma okát a szükséges vizsgálatokkal, s ezt követően mihamarabb megkezdjük a javasolt ortézisek alkalmazását.

Adattárház építése nyílt forráskódú technológiákkal Mennyiért robogunk 2024-ben a hazai autópályákon?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!