2023. november 17. | 15:29

 

Az MC10, a Tromox első off-road elektromos motorkerékpárja, jelenleg bemutatkozik az EICMA (International Cycle, Motorcycle and Accessories Exhibition) 2023 kiállításon Milánóban, Olaszországban. A jövő mobilitására hatalmas potenciált kínáló MC10 már most pozitív visszajelzéseket kapott az EICMA 2023-on részt vevő iparági szakértőktől és a motorosoktól.

November 8

Az EICMA, a világ legnagyobb és legfontosabb motorkerékpár-kiállítása jelenleg zajlik a milánói Fiera Milano Rho komplexumban, Olaszországban. Több neves gyártó mellett a Tromox is nagy feltűnést kelt az EICMA 2023-on bemutatott legújabb modelljével, az MC10 motorkerékpárral. Az MC10 által kínált fejlett technológia, intelligens funkciók és a jövő mobilitására való potenciál nagy hatást gyakorolt a közönségre, ideértve a szakmai szakértőket, a szektor legelismertebb vállalatait és üzemeltetőit, valamint a világ minden tájáról érkező motorosokat.

 

A közlekedés a fosszilis üzemanyagokból származó szén-dioxid-kibocsátás leggyorsabban növekvő forrása, és az autók felelősek az összes légszennyezés 75%-áért. Ezért az elektromos kerékpárokat most már széles körben elfogadják az urbánus mobilitás jövőjeként, fenntarthatóságot, hatékonyságot és élvezetes közlekedési módot kínálva. Képességük, hogy elősegítsék az egészséget, enyhítsék az urbánus dugókat, és csökkentsék a környezeti hatást, vonzóvá teszi őket a modern ingázók számára.

Amikor egy fenntarthatóbb jövő eléréséről van szó, fontos megjegyezni, hogy a mobilitás, a technológia és a környezet szorosan összefüggnek. Ezért a technológiai innováció a kulcsszó az elektromos kerékpár szektorában. Az előrehaladott akkumulátortechnológia, az okos technológiával való integráció, a környezetbarát tervezés, a növelt hatótávolság és teljesítmény, az előrehaladott biztonsági funkciók és az egyedi beállítási lehetőségek néhány olyan újdonság, amelyek jelentősen hozzájárultak az elektromos kerékpár iparág formálásához. A Tromox új MC10 off-road elektromos motorkerékpárja mindezen területeken kiemelkedik.

 

A Tromox nagy figyelmet fordított az MC10 vezetési élményének fokozására. A könnyű testtömeg és az optimalizált, 26 fokos első villa szöge könnyűvé teszi a motorkerékpár irányítását. Az 1025 milliméteres fordulási sugár biztosítja a sima kezelést a felhasználók számára.

Az MC10 egyik leginnovatívabb jellemzője a Tromox által önállóan kifejlesztett TR-3C (Comfort, Control, and Cross) hátsó felfüggesztési rendszer. A kinematika elvein alapuló rendszer hatékonyan elválaszthatja a tapadás, a fékezés és a kormányzás erőit. Ennek eredményeként a vezetők pontosan irányíthatják a kormányzást, és csökkenthetik a talajra ható ütéseket.

Az MC10 elektromos motorkerékpárban egy továbbfejlesztett, házon belül fejlesztett járművezérlő egység (VCU) is található. A VCU a M-Space 3.0 Intelligent System magja, amely digitalizálja a vezetők fizikai cselekedeteit a MC10 vezetése közben.

 

Az MC10 másik kiemelkedő jellemzője az off-road kategóriájú FOC (Field-Oriented-Control) vezérlő, amely a CAN kommunikációt használja az adatok cseréjéhez és vezérléséhez. Néhány fontos képessége közé tartozik az erős hibakeresés, a magas átviteli sebesség és az elektromágneses interferenciák elleni ellenállás. A motorvezérlő funkciói biztosítják a simább indítást, a gyorsabb gyorsulást és a jobb manőverezhetőséget.

Az MC10 az SP-Heart (Supercharged Power Heart) nagy teljesítményű és központi hajtómotorral van felszerelve, amely fokozza az gyorsulást és a teljesítményt. Emellett rendelkezik egy hőkezelési rendszerrel, amely segít a motornak az optimális hőmérsékleti tartományon belül működni, javítva ezzel a motor élettartamát és hatékonyságát.

A modern elektromos kerékpárok kulcsfontosságú jellemzője az akkumulátortechnológia, és a Tromox MC10 intelligens Akkumulátorkezelő Rendszerrel (BMS) van felszerelve, amely biztonságos kisülési küszöböket választ ki, gondoskodik a cellák egyensúlyáról a akkumulátorsejtek között, és 25 energia-biztonsági szabványt nyújt. A BMS továbbá rendelkezik egy optimalizált töltési dinamikai kiegyensúlyozó.