Alapjárat-Jobb1, avagy elindul a videóblogom

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Magyar tuningautók, magyar tunerek, laza beszélgetések, melléd is beülhetek?

2018 januári csatlakozásom óta jó sok benzin folyt el az Alapjárat háza táján is. Jól működő kis csapatunkban mindenkinek meg van a saját szerepe és mostanra én is megtaláltam a sajátom. Mától elindul az Alapjárat – Jobb1 videóblog, veletek és velem. Bár szeretem az újautó tesztjeinket, és a kollégák mindig valami jóval állnak elő, mégsem érzem magaménak az újautó tesztelést.

Ennél egy sokkal lazább, sokkal inkább rátok koncentráló dolgot szerettem volna elkezdeni, ahol halandó emberek halandó autóit vehetem górcső alá, amiben a Te autód és Te lehetsz a főszereplő. Hiszen itthon is találni nagyon vagány, mocsok, de akár makulátlan tuning autókat is dögivel.

Azt szeretném elérni a videóbloggal, hogy megismerjék egymást a hasonszőrűek, és új lendületet adjon a közösségnek, hogy ne csak megfizethetetlen és a normál középosztálynak elérhetetlen luxus és prémiumautókról szóljon az Alapjárat csatornája. Autót építeni nem lehetetlen itthon és erre Ti lesztek a bizonyíték!

Galán Erik Nissan 200SX S13 a Savoya park mélygarázsában nyitott lámpákkal

Első partnerem a buliban egy kedves barátom, Galán Erik, a csoda paripa pedig egy 1989-es Nissan 200SX S13. Szíp sárga! :D Erik főleg edzeni, gyakorolni, szórakozni használja az sx-et, nem kifejezetten pro versenyautó, ahhoz nem elég a lóerő, de azért így sem kevés. Maradjunk annyiban, hogy nem a gyári 170 lóval pattog az utakon, de erről majd a videóban szó esik. Erik autója elég sok részletében változott annak érdekében, hogy még inkább alkalmas legyen kilinccsel előre közlekedésre.

Azért használtam a még inkább kifejezést, mert az S13 és mondjuk úgy, hogy bármelyik generációs 200sx gyári állapotában is tökéletesen megfelel arra, hogy keresztbe menjen. Hát igen, én még meg sem születtem, amikor illedelmesen hajlongó japán mérnökök megálmodták az elkövetkező 30-40 év egyik legzseniálisabb modell családját. Hoppácska, elragadtattam magam.

Galán Erik Nissan 200SX S13 a Savoya park mélygarázsában hátsónézetből

Szóval Erik magának építette és építi autóit, nem titok, hogy nem is az első 200SX a kezei között, kiforrott elképzelése és tervei vannak minden alkalommal, ha új projektbe kezd. Amik változtak az autón:

  • GP Sport japán import sportfutóműveken pattog boldogan a sárga
  • OS Giken 2 tárcsás kuplung dolgozik a váltóval együtt
  • Egy Garret 2871R turbo tüsszög 1,4 bar nyomással a motortető alatt
  • A hűtésről egy batár nagy Greddy intercooler gondoskodik
  • 1000 cc-s injektorok gondoskodnak a megfelelő mennyiségű üzemanyag befecskendezésről
  • 330-as első fékek fogják meg az autót, ha „túl sok lenne” (gondolom érted mire célzok ezzel :p)
  • a bódé kapott egy Aerokit-et
  • és 18x9-es Japan Racing JR3-as kerekeken gurul

Szóban ennyit szerettem volna hozzáfűzni az első epizódhoz, beszéljen magáért a dolog. Remélem Te is annyira fogod szeretni, mint amennyire mi szerettük felvenni az egészet. Ha nálad is akad valami érdekesség a garázsban, ne légy rest jelentkezni vele, meglehet, hogy legközelebb a Te útitársad leszek! Jó szórakozást kívánok!

Kapcsolódó írások

Így válik az elhivatottság hivatássá
2018. május 05.
Ez a rövid cikk az elmúlt 6-7 évem kedvenc autó fotóit tartalmazza, nőként, fotósként, autófotósként, ez egy kicsit döcögős, de nem lehetetlen
Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.

További hírek