Kácson járt az Alapjárat, Horváth Grétával, Müller Attival és a RAV4-gyel! - VIDEÓ

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

A Miskolci-Bükkalja déli részén fekvő, közel 440 fős település látogatására Müller Attila egy új Toyota RAV4-gyel érkezett. Az autó, mely kitartó társként szolgált a hosszas utazás során, a műsorvezető egy kedves barátját, Horváth Grétát is lenyűgözte!

Az Alapjárat műsorvezetője, Müller Attila a negyedik generációs Toyota RAV4 Hybrid E-CVT típust választotta hű útitársként, hogy felfedezhesse, illetve megismerhesse Horváth Gréta, színésznő és fiatal, vagány anyuka szülőhelyét, Kácsot.

kácsi látkép

Gréta 5 éves koráig élt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található aprócska községben, melyet „ékszerdobozként” emleget, és ahová mindig szívesen tér vissza, hiszen nagyszülei továbbra is ott élnek. Attila kissé késve érkezett a megbeszélt találkozóra, de ezúttal teljesen érthető okból! A videóban részletezi ugyanis, hogy mennyire magával ragadta őt az autó vezetési élménye, így hát muszáj volt kamerán kívül is letesztelnie, mit tud a hibrid hajtáslánccal szerelt, kicsinek korántsem nevezhető SUV.

A RAV4, melyben utaztak egy elsőkerék-meghajtású kivitel volt, de felár ellenében kérhető belőle négykerék-meghajtású is. A hosszú út során többször is dicsérték az autó futóművét, melyről a kacifántosabb, gödrösebb útvonalakon haladva ki is derült, hogy nem ráz, rendkívül feszes.

Toyota RAV4 E-CVT váltó Alapjárat

Az autó külsejét 2013-ban teljesen átszabták, majd 2015-ben átesett egy ráncfelvarráson, ami rendkívül jót tett neki. Grétának ugyan még nincs jogosítványa, de tetszését azon melegében elnyerte a negyedik generációs Toyota RAV4, hiszen többek közt kisfia miatt, mindig is egy ehhez hasonló SUV-t akart.

Toyota RAV4 oldalról Alapjárat

A RAV4 képes terepjáróként, valamint családi autóként is megállni a helyét, hosszabb utakon pedig a rendkívüli kényelem biztosítója. Attila nyomott egy kis „kick-down-t”, vagyis padlógázt, és már meg is érkeztek Kácsra. A település felettébb népszerű a több, mint 10 (bővizű, hideg- és langyosvizű) forrás lelőhelyéről, így a kis kirándulók első megállója a strandfürdőhöz vezetett. Attila ivott, illetve meg is mártózott az ásványi anyagokban gazdag forrásvízben, melytől aztán teljesen feltöltődött!

langyos forrásvíz Kács

Ellátogattak a Mária-forráshoz is, ahol egy műkőből készült Mária szobor található, egyik kezében Jézussal, másikban egy szál liliommal. Gréta életében fontos szerepet tölt be ez a hely, ugyanis kiskorában főként a gyümölcsleveket, valamint a nagypapája által készített mustokat szerette, ám itt ivott először rendes vizet.

Toyota RAV4 beltér Alapjárat

Végezetül Gréta nagypapájának borospincéjében kötöttek ki, melynek különlegessége, hogy a pincét teljes egészében nagypapája vájta ki. A hosszú napot ízletes, házi borokkal és finom, magyaros házikoszttal zárták.

Szeretnél még ilyen országjárós videót látni? Ha igen, hova menjünk szerinted?

Kapcsolódó írások

Mitsubishi SUV
2019. május 25.
A Mitsubishi 2020-tól teljesen átalakítja szabadidő-autó kínálatát, hogy az sokkal átláthatóbb legyen a jelenleginél
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
 S500 Coupé
2018. október 26.
Két éve már, hogy az Alapjárat létrejött, azóta már több mint 100 videó került fel YouTube csatornánkra. Ezek közül válogattam ki Neked a személyes kedvenceimet!
Játék! Ismerd fel a 10 SUV-ot hűtőrácsuk alapján!
2017. augusztus 19.
Legújabb kvízjátékunkban 10 SUV hűtőrácsáról készült fotót mutatunk. Tippeld meg, hogy melyik utcai terepjáróhoz tartoznak a képek!