LEGO Porsche 911 törésteszten

Frissítve:
2018-11-02, 16:11

Az ADAC technológiai központjában hajtották végre az első miniatűr töréstesztet - a LEGO minősége megint bizonyított, látványos széthullásra számíthatsz!

A LEGO-Technic legösszetettebb modellje a Porsche 911 GT3 RS, 2700 elemből áll és 856 lépés a gyári adatok szerint összerakni. A csomagban találkozhatsz a jellegzetes LEGO-Technic tengelyekkel, fogaskerekekkel, mert az összerakott Porsche olyan részletes, hogy mozgatható dugattyúkkal, kormányzással és összetett váltóval teszik élethűbbé.

Lego Porsche 911

Az Landsberg-i központban kihívást jelentett a szakértők számára a tesztelendő tárgy mérete, de sikerült kicsiben is megvalósítani, káprázatos felvételekkel élhetőbbé tenni a rendhagyó töréstesztet.

A LEGO Porsche a 46 km/órás végsebesség elérése után darabjaira hullott, ám volt némi meglepő az eredmények között. Az modellautó alvázának nem okozott nehézséget a számára extrém sebessége, az ütközéstől maguk a kis alkatrészek nem törtek el, csak az illesztéseknél engedték el egymást.

Lego Porsche 911

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

VW e-up! törésteszten
2018. október 11.
A Volkswagen Crash Festen kiderült, hogy mit tud a törésteszteken a VW e-up! a belsőégésű motorral szerelt változatához képest. A Volkswagen Touaregről meg eddig is tudtuk, hogy szilárd egy autó, de az új még masszívabbra sikeredett.
2018. december 29.
1978-ban a Lamborghini, BMW és az ItalDesign közösen megalkották a valaha volt egyik legjobb BMW-t, az M1-t. 1978 és ’81 között a versenypályákon hódított, ma a gyűjtők nélkülözhetetlen darabja

További hírek