Tesla Model X 100D in da house + Videó!

Frissítve:
2018-10-03, 08:28

Az Alapjárat stábja ismét egy különleges autóval került közelebbi viszonyba: a Tesla Model X-et, vagyis az elektromos autózás egyik legszignifikánsabb képviselőjét kaptuk lencsevégre

A Tesla Model X az amerikai autógyártó harmadik terméke, mely a Tesla Roadster és a Model S után lépett piacra 2015 őszén, őt a Model 3 követte. Az elektromos meghajtású szabadidő-autó létezik 75D, 90D, 100D és P100D variánsokban, mi most egy hatótáv-orientált példányt kaptunk lencsevégre!

Akinek már a fejében van a Model S küllemme, annak a Model X nem fog túl sok újdonságot mutatni, igazából egy felfújt Model S-ről van szó, hiszen annak az alapjaira épül. Meglehetősen robusztus: több, mint 5 méter hosszú, 1,7 magas, 2 méter széles és 2,5 tonnánál is többet nyom! Eszméletlen számok, de ennek ellenére hozza az elektromos autóktól elvárható remek alaktényezőt, 0,24-es számmal.

Tesla Model X

A beltér Teslához mérten igazán letisztult, igazi kuriózumnak számít a szenzációhajhász, sirályszárnyas hátsó ajtókkal. Ezt kinyitva egyébként a harmadik üléssorba is be lehet ülni, alanyunk azonban öt személynek kínált csupán helyet. Az ajtók, a hátsó üléssor mind-mind elektromos motorral képes mozogni, ezt a központi, 17 inches LCD panelről lehet vezérelni, de a sofőrnek elég a fékpedálra lépni beülés után, és az ajtó magától becsukódik.

Tesla model x alapjárat

A 100D egy 100 kWh-s, lítium-ion akkucsomagot rejt a padlólemezbe építve, ennek köszönhetően 470 km megtételére is képes optimális esetben. 4,7 másodperc alatt van százon, a Model X P100D változatban található Ludicrous üzemmódot kiválasztva pedig 3,1 másodpercbe telik a 0-100-as sprint. A 423 lóerőnek és 660 Nm-es maximális nyomatéknak megfelelő teljesítmény minden igényt kielégít, nem beszélve a 210 km/h-s végsebességről.

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Tesla Model S szemből
2020. november 26.
Jelentősen megugrott a két autó ára, már a modellfrissítésről pletykálnak.

További hírek