Videó: Le tud győzni egy gepárd egy Formula E autót?

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A Formula, illetve egyéb versenysorozatok csapatai a téli pihenő alatt időről-időre meghökkentő dolgokkal rukkolnak elő. Ezúttal épp Jean Eric Vergne mérte össze gyorsaságát egy gepárddal...

Néha úgy tűnhet, a különféle szériák csapatai nem tudják, mit kezdjenek a hirtelen nyakukba szakadt szabadidővel a szezon végeztével. Néhány évvel ezelőtt például a Lotus Forma-1-es csapatának munkatársai annyira unatkoztak, hogy a csapatkamionnal felhajtottak egy rámpára, és átugrattak egy gyorsuló F1-es autón. A mai napig nehéz ép ésszel felfogni a videót, hiába nézi meg újra és újra az ember, még mindig lenyűgöző ez a teljesítmény.

A Lotus Forma-1-es csapata egy kamionnal ugratott át egy F1-es autó fölött

A Lotus Forma-1-es csapata egy kamionnal ugratott át egy F1-es autó fölött

Akad egyéb módja is annak, hogyan szórakoztassa magát az ember a téli szünetben, amikor se verseny, se teszt, csak szürke, unalmas hétköznapok következnek. A Formula E sorozat például már három éve tart, és most jött el az idő, hogy az együléses elektronikus sorozat megmutassa magát, és emelje a tétet. Adódik a kérdés: hogyan lehetne a legjobban demonstrálni, hogy a Formula E autók nem csak gyorsak, de különösen kedvesek is az egyetlen, drága, pótolhatatlan Földhöz?

Valószínűleg szerint néhány perccel a gondolat megszületése után egy dél-afrikai állatkert kapott egy felettébb szokatlan telefonhívást:

„Jó napot kívánok! Elnézést a zavarásért, csak azt szeretnénk kérdezni, hogy lenne egy gepárdjuk kölcsönbe?”

Igen, valóban elérkezett az idő, hogy egy újabb korszakos kérdésre kapjon választ az emberiség: a Föld lakóinak vakmerősége a több milliárd éves evolúcióval szemben. Gyorsabb tud-e lenni egy Jean Eric Vergne, volt Forma-1-es pilóta által vezetett elektromos Formula E autó a bolygón élő leggyorsabb szárazföldi emlősnél, a gepárdnál? A kérdés egészen pontosan: le tudja-e gyorsulni?

Egy gepárdról beszélünk. Ez az állat, mely képes 112 km/h-s sebességet elérni sík terepen, rövidtávon. Ahogy a Formula E autóknak, a gepárdnak is pihenésre van szüksége röviddel a nagy sprint után.

És hogy mi lett az eredmény? Nem árulom el előre, nézd meg a videót, majd írd meg, melyik sebesség nyűgözött le jobban. Kíváncsi vagyok a videó elkészítéséről szóló elméletekre is.

Forrás: TopGear

Kapcsolódó írások

DS X E-Tense tanulmányautó oldalról
2018. október 01.
Négy modell világpremierjét is az őszi autó kiállításra időzítették a franciák
1951 1954 NASCAR Hudson Hornet, szedán, kék, oldalnézet, elölről, balról
2019. január 15.
1951-ben a Hudson bemutatta legendás típusát, ami az utak mellett a versenypályákon is szép eredményeket ért el. Ő a NASCAR egyik verhetetlen csillaga, a Hudson Hornet
2003 2006 Ford GT, 1968 Ford GT40, eladó 2006 Ford GT, királykék, fehér versenycsík, oldalnézet, elölről, balról
2019. január 21.
Egy keveset futott szuperautóra rábukkanni sosem volt egyszerű feladat. Ennek ellenére kevesebb, mint 4 hónap alatt 2 ilyen Ford GT is felbukkant
Toyota Gazoo Racing stand
2019. március 02.
A 2019-es Genfi Autószalonra több gyártó is kihozta valamilyen versenyautóját, ezekből szemezgetek most