A 2019-es Cayenne Coupét a Nürburgringen kapták lencsevégre teszt közben!

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

A Porsche már korábban előállt a közkedvelt SUV egy új verziójának ötletével, mostanra pedig biztossá vált, hogy ez lesz az.

A Cayenne kupé kivitelének terve már 2017-ben előkerült, akkor még koncepció formájában. A gyártó azóta szorgosan fejlesztette az új modellvariánst, mostanra pedig odáig jutottak, hogy a Nürburgringen tesztelik a járművet. A kupé 2019 végén érkezik majd, melyet a Porsche vezetője, Oliver Blume is megerősített. Amíg nem adnak neki hivatalos kódnevet, addig Coupé néven van róla szó.

2019-es Porsche Cayenne kupé, hátulról

A Mercedes-Benz GLE és a BMW X6 riválisaként emlegetett típust a Porsche Lipcsében üzemelő gyáregységében fogják összeszerelni. Most először volt látható a magasra kiemelkedő, aktív hátsó szárny, mely a jobb leszorítóerő érdekében több pozícióban állítható. A második szériás Panamerától eltérően egy egységként működik a spoiler. A gyártó szokás szerint fekete fényezéssel, és ehhez passzoló takarófóliával próbálja nehezen megfigyelhetővé tenni a tesztautót.

Az kocsi eleje a harmadik generációs Cayenne-t idézi, habár egy új lökhárító látható a képeken. A kupés tetővonalnak köszönhetően mások az oldalablakok a B oszlop után, továbbá új a hátsó lámpák kialakítása is. Az első fényszórók természetesen LED-es adaptív darabok, az autó farán viszont nem látható még a Macanon is nemrég feltűnő hosszanti fénycsík. A négy kipufogóvégből sejteni lehet, hogy nem egy plug-in hibrid kivitelt teszteltek éppen.

2019-es Porsche Cayenne kupé, elölről.

A beltérben az aktuális Cayenne formavilágával és technikai állományával lehet számolni, a Volkswagen-konszern tervezői nem arról híresek, hogy dizájnorgiát tartanának egy-egy új modell belsejének kialakításakor. A minőségi anyagfelhasználás és összeszerelés viszont garantált lesz az új típusnál is.

A Cayenne SUV választékát eddig különböző benzines és hibrid modellek szélesítették. Elvileg jövőre érkezni fog egy dízeles változat, ám az új kupéból nem lesz gázolajos kivitel. A Porsche a Coupét szeretné a paletta csúcsára állítani, ehhez mérten alakítja a motorizáltságot is. Lesz belőle 2.9 literes, turbós V6-os 446 lóval, és duplaturbós 4.0 literes V8, 557 lóerővel.

2019-es Porsche Cayenne kupé, oldalról.

A Porsche 2002-ben szállt be a SUV szegmensbe a Cayenne első generációjával. A 911-hez hasonlóan itt is egy egész modellcsaládot épített ki az S, GTS, Turbo, Turbo S és hibrid verziókkal. A 2014-es évben kistestvért kapott a Cayenne, a Macan személyében. Ebbe a famíliába érkezik jövőre a kupé verzió.

Forrás:

Címkék:

Kapcsolódó írások

Mitsubishi SUV
2019. május 25.
A Mitsubishi 2020-tól teljesen átalakítja szabadidő-autó kínálatát, hogy az sokkal átláthatóbb legyen a jelenleginél
A Porsche egy Cayenne Coupét is alkothat
2017. szeptember 14.
A Frankfurti Autószalonon nyilatkozó Porsche főnök szerint elképzelhető, hogy lesz kupé kivitel is a Cayenne-ből, a BMW X6 és a Mercedes GLE Coupé ellenfeleként
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
1979 Porsche 935 F1 street legal, kék, oldalnézet, balról
2018. december 13.
A Porsche 935-ös modelljei a pályákon kívül tiltólistásak voltak. Kivéve azt az egy darabot, ami most eladásra kerül