2017. december 15. | 13:19

Az Alapjárat csapata által is tesztelt „kisgömböc” C3 Aircross SUV vitte el az Autobest díját, mely azt jelenti, hogy ez a típus az év legjobb autóvétele.

Az Autobest a rangos elismerést 2001 óta ítéli meg a legtöbb szavazatot besöprő autónak. A zsűri szaktudása és hozzáértése nem lehet kérdés, ugyanis 31 ország 31 szakújságírója szavaz a legjobbnak vélt autóra. Összesen 13 kritérium szerint vizsgálják az autókat, a szempontok a következők:
  • ár-érték arány
  • dizájn
  • kényelem
  • biztonság
  • az autó felszereltsége
  • szolgáltatások minősége
  • alkatrészek hozzáférhetősége

Citroën C3 Aircross: Az Autobest díjának győztese idén

A Citroën C3 Aircross egyik zászlóshajója lett a márkának, mutatja a megújulást és illusztrálja a nemzetközi offenzíváját. A típust októberben vezette be a gyártó, és már Európában csaknem 30.000 megrendelésnél tartanak. Ez annak a bizonyítéka, hogy az ügyfeleknek imponál a gyártó új SUV-ja, melynek előnyös tulajdonságai többek között, a nagyszerű térkihasználás, a fényárban fürdő utastér és a modularitás. Az autó karakterét erősen formálja, hogy 90 féle színkombinációs lehetőség áll rendelkezésre az autó külsőjének személyre szabása végett, illetve 5 különböző belső tér között is lehet válogatni. Az autó városban és országúton is magas fokú kényelmet biztosít, minden terepen otthonosan mozog. Nem mellesleg a legmodernebb csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik az utasok maximális kiszolgálása érdekében.
Citroën C3 Aircross: Érdekes és egyedi formavilág

A zsűri elnöke, Ilia Seliktar is elismerően nyilatkozott az autóról:
„Őszintén gratulálok Linda Jacksonnak és csapatának, hogy elnyerték az AUTOBEST 2018 díjat! A C3 Aircrosstól bajnoki teljesítmény volt ilyen erős mezőnyben nyerni. Bebizonyította a zsűritagoknak, hogy ebben az évadban ő a legjobb választás. Ismét egy SUV vihette el a díjat. Az eredmény azt bizonyítja, hogy a zsűri nem csak követi a piac fejlődését, de felismerve a tendenciákat képes iránymutatást is adni az európai vásárlók számára a jövő autóit illetően!”
A Citroën 1919 óta a megújulást és a kreativitást hirdeti. Különleges formájú, kényelmes, és egyedi technológiai megoldásokat prezentáló autói új színt és lendületet, merészséget hoznak az autók világába, amit jól példáz az új C3 és az új C3 Aircross kompakt SUV is. A márka számára a fő inspirációt a meglévő és leendő tulajdonosok elégedettsége, ez jelenik meg új ’Inspired By You’ mottójában és az olyan innovatív szolgáltatásaiban is, mint az online véleménynyilvánítást lehetővé tevő Citroën Advisor felületén.
Citroën C3 Aircross: Tágas, kényelmes, világos belső tér

A Citroën a világ közel 80 országában van jelen, 10.000 helyszínen várja ügyfeleit, leendő autótulajdonosokat. 2016-ban nem kevesebb mint 1,1 millió darab autót értékesített. A Citroën neve az autósporttal is összeforrt és nagy sikerekkel büszkélkedhet: a márka 8 konstruktőri világbajnoki címet nyert a raliban, 2016-ban pedig a FIA túraautó-világbajnokságban harmadszor bizonyította rátermettségét csapat-világbajnoki címével. Forrás: Citroën Magyarország