A Golf GTI-nek egy régi verziója tér vissza 2019-ben!

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

A Volkswagen korábban már alkalmazta a Rabbit Edition elnevezést, most újra elővette a polcról.

Ugyan a Volkswagen-csoporton belül az utóbbi időben nem kevés probléma adódott az üzemanyag-fogyasztás és az emissziós normák betartásának kapcsán, a német gyártó most mégis az egyik legerősebb modelljének speciális kisszériáját tervezi piacra dobni. A Golf GTI 2019-ben egy egyedi kiegészítőkkel ellátott, Rabbit Edition limitált kiadással érkezik.

2018-as Volkswagen Golf GTI hátulról

A gyártó egyelőre nem hozott nyilvánosságra részleteket az autóval kapcsolatban, így sem az árát, sem azt nem lehet tudni, hogy teljesítette-e a nemrégiben bevezetett új emissziós mérési normákat. Azt azonban tudni lehet, hogy milyen extrákat jelent a Rabbit Edition a Golf családon belül. A jelenlegi, 2018-as GTI lesz az alap, mely az alábbi képeken látható.

A bódé alá például 18 colos, fényes fekete alufelnik kérhetőek. Az autó farán egy visszafogott, fekete fényezésű hátsó szárny lesz, a külső visszapillantó tükrök háza pedig szintén megkapja a sötét színt. Négy új fényezésből válogathatnak a potenciális vásárlók: búzavirág kék, Uránusz szürke, tiszta fehér és mélyfekete színek kerülnek a kínálatba.

2018-as Volkswagen Golf GTI oldalról

Elérhető lesz hozzá továbbá a Volkswagen kulcs nélküli hozzáférési rendszere, valamint adaptív kanyarkövető LED fényszórók is járnak a típushoz. A „nyúl témát” a beltérben egyedi szőnyegek és kárpitozás viszi tovább. A többi elem, mint a sportkormány és a műszeregység a „sima” GTI-ből lesz majd ismerős.

Az új kivitel feltehetően a sztenderd GTI 2.0 literes turbós négyhengeresét használja majd 220 lóerővel, hiszen a gyártó nem adott tájékoztatást arról, hogy új motort használna a Rabbit Edition-ben. A hatsebességes manuális és a szintén hatgangos duplakuplungos automata váltó is kérhető lesz hozzá jó eséllyel.

Első generációs Volkswagen Golf GTI oldalról

A Rabbit elnevezés az első generációs Golf amerikai piacra szánt példányairól lehet ismerős a márka fanatikusainak. Az ötödik generációnál megint elővették ezt a típusjelzést, ebből érezhető, hogy látnak fantáziát ebben a kiadásban. A GTI verzió már a modell első szériánál megjelent, 1976-ban. Motorja 1,6 literes volt, és 110 lóerőt adott le. Eredetileg limitált kiadásnak szánták, de a hatalmas sikerre való tekintettel a kínálat állandó részévé tették. A GTI kódjelzés azóta nagy karriert futott be, a ferdehátú élményautózás szinonimája lett.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2020-ra megérkezik a hibrid VW Golf GTI
2017. január 31.
A következő generációs Volkswagen Golf GTI elérhető lesz hibrid hajtással is
2019-es Volkswagen Golf GTI TCR elölről
2019. január 18.
A Volkswagen szépen kihegyezte kedvenc ferdehátúját

További hírek