2020-tól minden új Jaguar és Land Rover elektromosítva lesz

Frissítve:
2018-09-18, 21:56

Újabb gyártó jelentette be, hogy lassan minden modellje átmegy elektromos irányba. Ralph Speth, a Jaguar és Land Rover CEO-ja beszélt a márkák jövőjéről.

A benzingőz szerelmesei azért ne kapjanak egyből szívükhöz, pár évig szerencsére még maradnak a benzinmotorok is, viszont minden típus kap elektromos változatot is. Emellett több plug-in hibrid és hibrid típus is érkezhet. Ez nem csak lépés a környezetbarát technológiák felé, de amíg maradnak a robbanómotorok még nagyobb választási lehetőséget kapnak a vásárlók.

I-pace SUV

Ha tetszik, ha nem a Jaguarnál is az elektromosságé a jövő

Dr. Speth továbbá beszélt az egész ipar drasztikus fordulásáról az elektromos irányba. Ez hosszú távon elkerülhetetlen, de a szigorodó emissziós normák mellett az államigazgatásoknak is lépéseket kell tenni az elektromos jövő felé. A cégek készen állnak szállítani a villanyautókat, de a töltőállomások továbbra sem készültek el azok fogadására. 

Jaguar

A Jaguar készen áll az elektromos autók nagypéldányszámű gyártására

A Jaguar első teljesen elektromos autója jövőre érkezik, amiről már nálunk is olvashattál. További zöld autók érkeznek, jelenleg a Tesla Model X konkurensén dolgozik a márka. A "felvillanyozás" nem csak az új, de a már jelenleg is futó modelleket is érinti. 

Kapcsolódó írások

Minden új Volvóban lesz elektromos hajtás
2017. július 06.
A svédek sem maradhatnak ki az ígérgetésből: csatasorba állítják a Polestart is, hogy 2019 után már minden Volvóban legyen villanymotor
 2018-as Jaguar F-Type elölről
2018. november 21.
A Jaguar a jelenlegi széria kifuttatása után egy új irányba indulhat a kétüléses sportkocsival
Hamarosan fizetős lehet az elektromos autók töltése
2017. szeptember 05.
Várható volt, hogy amint beindul az elektromos autók elvárt ütemű terjedése, megszűnnek a kedvcsináló privilégiumok. Elsőként az ingyenes töltést vehetik el a tulajoktól.
Végre egy pofás elektromos autó – II. generációs Nissan Leaf
2018. január 19.
Megérkezett az új Nissan Leaf, új megjelenés, nagyobb teljesítmény, hosszabb hatótávolság, még több kényelem: lassan igazi autó lesz a teljesen elektromos járgány?