Audi Lunar Quattro Alien Covenant

Az új Alien: Covenant filmben az Audi is szerepelni fog, méghozzá egy Lunar Quattroval

Az Audi beszivárgott Ridley Scott legújabb filmjébe, a híres Alien-filmek legújabb darabjába, mégpedig egy holdjáróval. A filmben az Audi Lunar Quattro a legénység egyik eszköze, mely segítségükre lesz az új bolygó kolonizálásában.A rövid részletben a Lunar Quattro a Covenant űrhajón keresi a lehetséges veszélyforrást, miközben a felfedezésben és a tudományos kutatásban is besegít a legénységnek.

A jelenet azzal kezdődik, hogy a Lunar Quattro „azonosítatlan életformát” érzékel a hajó rakterében, hogy aztán a kamera mutassa a nyáladzó, fejjel lefelé lógó Xenomorphot. Mellesleg az Audi holdjárója több puszta filmes fikciónál, ugyanis egy berlini startup-céggel, a Part-Time Scientist-tel közösen fejlesztették ki, hogy 2017 végére egy Hold-misszió keretében a lőjjék fel legközelebbi égi kísérőnkre.

Audi Lunar Quattro holdjáró

Az Audi Lunar Quattro nem csak a filmvásznon járja meg az űrt, 2017 végén valóban fel fogják lőni a Holdra

Ez a Hold-misszió teljesen magánvállalkozás lesz és a hetvenes évek óta csak a második holdjáró lesz, ami a Holdon fog járni (a kínaiak 2013-ban lőtték fel a Holdra a Yutu holdjárójukat, ami megtörte a 40 év nyugalmat a Hold felszínén a szovjet Lunokhod után).

Az Audi holdjárója természetesen Quattro négykerék-meghajtást használ majd és az elektromos motort lítium-ion akkumulátor látja el energiával, amit ráadásul napelemek segítségével tud tölteni. A Lunar Quattro mindössze 30 kg-ot nyom, 85%-ban tartalmaz alumíniumot és az Audi ingolstadti főhadiszállásán 3D-s nyomtató segítségével építették meg.

Ha a mozikban is szeretnéd látni az Audi Lunar Quattrot, május 18-án lesz az Alien: Covenant bemutatója Magyarországon.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a másik két német prémiummárka beszáll-e ebbe a vetélkedésbe. Érdekes lenne látni a hátsókerék-meghajtású sportos BMW holdjárót, vagy a full luxus Mercedes holdjárót!

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!