Az Audi különleges típusa: Lunar Quattro

Frissítve:
2018-11-02, 16:16

Persze nem fogsz az utcán találkozni vele, de az új Alien: Covenant filmben láthatod, ahol a legénység egyik „tagja” a különleges, négykerék meghajtású holdjáró

Audi Lunar Quattro Alien Covenant

Az új Alien: Covenant filmben az Audi is szerepelni fog, méghozzá egy Lunar Quattroval

Az Audi beszivárgott Ridley Scott legújabb filmjébe, a híres Alien-filmek legújabb darabjába, mégpedig egy holdjáróval. A filmben az Audi Lunar Quattro a legénység egyik eszköze, mely segítségükre lesz az új bolygó kolonizálásában.A rövid részletben a Lunar Quattro a Covenant űrhajón keresi a lehetséges veszélyforrást, miközben a felfedezésben és a tudományos kutatásban is besegít a legénységnek.

A jelenet azzal kezdődik, hogy a Lunar Quattro „azonosítatlan életformát” érzékel a hajó rakterében, hogy aztán a kamera mutassa a nyáladzó, fejjel lefelé lógó Xenomorphot. Mellesleg az Audi holdjárója több puszta filmes fikciónál, ugyanis egy berlini startup-céggel, a Part-Time Scientist-tel közösen fejlesztették ki, hogy 2017 végére egy Hold-misszió keretében a lőjjék fel legközelebbi égi kísérőnkre.

Audi Lunar Quattro holdjáró

Az Audi Lunar Quattro nem csak a filmvásznon járja meg az űrt, 2017 végén valóban fel fogják lőni a Holdra

Ez a Hold-misszió teljesen magánvállalkozás lesz és a hetvenes évek óta csak a második holdjáró lesz, ami a Holdon fog járni (a kínaiak 2013-ban lőtték fel a Holdra a Yutu holdjárójukat, ami megtörte a 40 év nyugalmat a Hold felszínén a szovjet Lunokhod után).

Az Audi holdjárója természetesen Quattro négykerék-meghajtást használ majd és az elektromos motort lítium-ion akkumulátor látja el energiával, amit ráadásul napelemek segítségével tud tölteni. A Lunar Quattro mindössze 30 kg-ot nyom, 85%-ban tartalmaz alumíniumot és az Audi ingolstadti főhadiszállásán 3D-s nyomtató segítségével építették meg.

Ha a mozikban is szeretnéd látni az Audi Lunar Quattrot, május 18-án lesz az Alien: Covenant bemutatója Magyarországon.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a másik két német prémiummárka beszáll-e ebbe a vetélkedésbe. Érdekes lenne látni a hátsókerék-meghajtású sportos BMW holdjárót, vagy a full luxus Mercedes holdjárót!

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?
V8 helyett V6: itt az új Audi RS4 Avant
2017. szeptember 12.
Egy valamit hiányolhatunk az új Audi RS4 Avantból, a V8-at. Csökkent a köbcenti, megfogyatkoztak a hengerek, viszont még így is 170 Nm-el erősebb elődjénél