Dupla áron kelt el Ferenc pápa Lamborghinije

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Az előzetes becslésnél kétszer drágábban, 715 ezer euróért, vagyis hozzávetőleg 223 millió forintért kelt el Ferenc Pápa egyedi Lamborghinije.

Ferenc Pápa, ha autóba kell ülnie, legtöbbször egy kék Ford Focussal jár, így nem maga vásárolta a 602 lóerős Lamborghini Huracán sportkocsit. Nem is nagyon volna hol kipróbálnia az autót, ami 3,2 másodperc alatt gyorsul fel százra, végsebessége pedig 325 km/óra. A Huracant a Lamborghini tulajdonosa, az Audi ajándékozta a Pápának még 2017-ben, aki azonnal bejelentette, hogy nem tartja meg, hanem elárverezteti, a befolyó összeget pedig jótékonysági célokra ajánlja fel.

Ferenc pápa Lamborghini Huracanja

Ferenc pápa Laborghini Huracanját a cég saját tervezőirodája, az Ad Personam álmodta meg

A pénz kétharmadát az Iszlám Állam miatt sokat szenvedett ninivei keresztények kapják, a fennmaradó rész pedig a XXIII. János Pápa Közösséghez kerül. Örülhetnek a szervezetek, ugyanis a szakértők alaposan alábecsülték az RM Sotheby’s Monte Carlo-i luxusautó aukcióján elérhető vételárat, a várt 352 ezer euró (110 millió forint) helyett ennek több mint a dupláján állt meg a licit.

Lamborghini Huracan

Ez a sportautó 3,2 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra

Mondjuk engem a dolog annyiban nem lepett meg, hogy a legnagyobb magyar használtautó portálon is találtam egy eladó Lamborghini Huracánt a Pannonhandeltől, amit nem áldott meg a Pápa, mégis elkérnek érte 86 millió forintot. A szóban forgó hátsókerekes Lamborghini Huracan ráadásul egyedi készítésű, ami kifejezetten a katolikus egyházfő számára készült. A kocsit az olasz cég saját tervezőirodája, az Ad Personam álmodta meg, a fehér alapon arany csíkozást pedig a Vatikán zászlaja és a Pápa ünnepi öltözete ihlette. 

Lamborghini Huracan belső

A Panonhandelnél több, szinte új Lamborghini Hurrican keres új gazdát

Bár a Lamborghiniért kapott összeg egészen mesésen hangzik, sehol sincs II. János Pál pápa Ferrari Enzójához képest, ami elvileg a 400., egyben az utolsó példánya volt az ágaskodó lovas gyártó modelljének. Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy a nagy igényre való tekintettel az olaszok később még 50 darabot gyártottak az autóból.

Ferrari Enzo

II. János Pál pápa Ferrari Enzója 1,560 milliárd forintért kelt el

Ez az Enzo az RM Shoteby’s Monterey-ben tartott aukcióján picivel 6 millió dollár felett (1,560 milliárd forint) kelt el, ami valahol 520 millió forint körül van. Ez nagyon jó árnak számított, hiszen a James Edition oldalon egy 2006-os dubaji példány most 1,9 millió dollárért (500 millió forint) keresi új gazdáját.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Reiter Engineering Lamvorghini Huracán, Xymera
2019. január 02.
A Reiter Engineering német tuningcég egy különleges terepjárót épít, amelyhez a Lamborghini Huracán szolgáltatja az alapot.
2019 2022 Lamborghini Huracán, fekete, sárga, elölnézet, oldalról, balról
2019. január 08.
Már 5 éve, hogy a Lamborghini bemutatta a spanyolul hurrikán névre keresztelt szuperautóját. A sikertörténet nem áll meg, 2019-ben bemutatkozik a ráncfelvarrott változat

További hírek