Eladó Jenson Button McLarenje

Közzétéve:
2018-09-13, 15:50

A volt F1 pilóta P1-esét bárki megveheti, ha van pár lakásnyi felesleges pénze

A 38 éves brit pilóta 2016-an vonult vissza a Száguldó Cirkusztól a McLaren-Honda Formula 1-es csapatának tagjaként. Először a 2000-es szezonban a Williams színeiben versenyzett. Legnagyobb sikere a 2009-es világbajnoki címe, melyet a Brawn GP csapatával nyert. Button 169 F1-es rajt után szerezte meg a világbajnoki címet, nála csak Nigel Mansellnek kellett több idő ehhez (176 rajt).

Jenson Button McLaren P1-ese, elölről

Nem túl gyakori, hogy ilyen autóval találkozik az ember a használtautó oldalakon, főleg nem egy olyannal, amely egy volt F1-es pilótáé. Button aktív versenyzői pályafutása után is kapcsolatban maradt a McLarennel, hiszen amolyan tartalék pilótaként kapott szerepet. Természetes tehát, hogy neki is van egy P1-e, amely a márka egyik büszkesége.

Mondani sem kell, a volt pilóta McLarenje szépen meg van küldve extrákkal. A beltér szürke és fekete színű alcantarával van bevonva. Karbonból készültek többek közt a tükrök is, a felnik pedig kovácsolt könnyűfémből vannak, melyek mögött sárga színű féknyergek figyelnek. Az autóban Meridian hangrendszer van, továbbá egy speciális Track Mode is helyet kapott benne. Csak ez a módosítás 26100 dollárba került (több mint 7 millió forint). Ez persze érthető, mégiscsak egy ex-pilóta autójáról van szó.

Jenson Button McLaren P1-ese, hátulról

Button az Instagramján jelentette be a hírt:

„Úgy döntöttem, hogy eladom a McLaren P1-emet, így valaki majd élvezheti a vele töltött időt. Nehéz döntés volt, de mivel Amerikában élek, így nincs sok lehetőségem játszani vele. Mindenesetre még egyszer utoljára meghajtottam Silverstone-ban!”

A P1 szupersportkocsit 2013-ban mutatták be, melyet a Porsche 918 és a LaFerrari vetélytársaként tartanak számon. A 3.8 literes, duplaturbós V8-hoz egy elektromotort kapcsoltak, melynek köszönhetően összesen 908 lóerőt tud az autó. Mindössze 375 példányt adtak el belőle, darabonként 1,15 millió dollárért (322 millió forint). Button autójáért pedig 2,09 millió dollárt kérnek (nagyjából 585 millió forint). Ennek ellenére nem hinném, hogy rá fog száradni a kocsi, hiszen egy gyűjtőnek bármennyit megér egy ilyen relikvia.

Jenson Button McLaren P1-esének beltere

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
kenguru miatt szakították félbe a körözést
2020. február 05.
Ez egyáltalán nem szokatlan arrafelé.

További hírek