Elektromos kupéként születhet ujjá a Volkswagen Scirocco

Frissítve:
2018-11-02, 16:06

Az Autoexpress képei szerint a Volkswagen elektromos autóvá változtatja egyik legdögösebb autóját.

Volkswagen scirocco

Az autoexpress.co.uk képei szerint hiteles az elődjéhez az új Scirocco

Annak ellenére, hogy érkezik az I.D. elektromos család, a Scirocco is átáll az elektromos oldalra. A cég frissen fejlesztett MEB platformjára épülő kupé 300 lóerős teljesítménnyel várható. Az elektromos platform okos felépítésének köszönhetően a beltér is jócskán megnövekedhet.

scirocco electric

A Scirocco markáns orr része is visszatérhet

A Volkswagen elárulta az angol szaklapnak, hogy a Scirocco név kötelez, így nem is volt kérdés, hogy egy sportos jól vezethető kupét kell készíteniük. A lassan 10 éve futó aktuális generáció hamarosan így lekerülhet a gyártó kínálatából, majd kisebb szünet után érkezhet az új, villanyosított verzió.

elektromos scirocco far

A Sciroccora jellemző markáns tetővonal is változatlan

Az MEB platform lehetővé teszi, hogy a lapos csokoládétábla formájú akkumulátorok a padlólemez alá legyenek helyezve, ezáltal az autó súlypontja közel lesz a földhöz. A belsőégésű motor hiánya pedig további helyet szabadít fel az utastér számára. A várható hatótáv bőven 300 kilométer felett lesz, a belépőszintű modellek 170, az erősebb változatok akár 300 lóerőt is tudni fognak. Az MEB platform lehetővé teszi az összkerékhajtást, így ha szerencsénk van, még a hátsó kerekek is kaparhatnak. 

Az első I.D. modellek 2020 környékén jelenhetnek meg. A Volkswagen egyelőre nem adott pontos tájékoztatást, hogy mikorra várható az új Scirocco.

Forrás: autoexpress.co.uk

Kapcsolódó írások

Volkswagen SEDRIC, elölnézet, animált kép
2018. október 29.
2018-ban már szinte minden gyártó próbálkozik teljesen önálló autók kifejlesztésével. A Volkswagen egy lépéssel előrébb jár: A SEDRIC annyira önálló, hogy a mérnökök a kormányt is kispórolták.
A Volkswagen elektromos bogara menet közben
2019. szeptember 06.
A Volkswagen egy klasszikus bogárba rakta az e-Up! elektromotorját.
1981-es Volkswagen Scirocco tuning oldalnézetből.
2018. szeptember 26.
A Kindair kultúra külföldön már ismert, ám itthon ez az első Scirocco, melyre ilyen fóliázás került
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!