2017. augusztus 23. | 18:15

Az Autoexpress képei szerint a Volkswagen elektromos autóvá változtatja egyik legdögösebb autóját.


Az autoexpress.co.uk képei szerint hiteles az elődjéhez az új Scirocco

Annak ellenére, hogy érkezik az I.D. elektromos család, a Scirocco is átáll az elektromos oldalra. A cég frissen fejlesztett MEB platformjára épülő kupé 300 lóerős teljesítménnyel várható. Az elektromos platform okos felépítésének köszönhetően a beltér is jócskán megnövekedhet.
A Scirocco markáns orr része is visszatérhet

A Volkswagen elárulta az angol szaklapnak, hogy a Scirocco név kötelez, így nem is volt kérdés, hogy egy sportos jól vezethető kupét kell készíteniük. A lassan 10 éve futó aktuális generáció hamarosan így lekerülhet a gyártó kínálatából, majd kisebb szünet után érkezhet az új, villanyosított verzió.
A Sciroccora jellemző markáns tetővonal is változatlan

Az MEB platform lehetővé teszi, hogy a lapos csokoládétábla formájú akkumulátorok a padlólemez alá legyenek helyezve, ezáltal az autó súlypontja közel lesz a földhöz. A belsőégésű motor hiánya pedig további helyet szabadít fel az utastér számára. A várható hatótáv bőven 300 kilométer felett lesz, a belépőszintű modellek 170, az erősebb változatok akár 300 lóerőt is tudni fognak. Az MEB platform lehetővé teszi az összkerékhajtást, így ha szerencsénk van, még a hátsó kerekek is kaparhatnak.  Az első I.D. modellek 2020 környékén jelenhetnek meg. A Volkswagen egyelőre nem adott pontos tájékoztatást, hogy mikorra várható az új Scirocco. Forrás: autoexpress.co.uk