Ettől a Lamborghinitől válik meg Ferenc pápa

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Van Ferenc pápának egy 602 lóerős Lamborghini sportkocsija, ami 3,2 másodperc alatt gyorsul fel százra, és amivel akár 325 km/órás sebességgel száguldhat.

Remek marketingfogás volt az Audi részéről, amikor 2017 végén egy egyedi tervezésű Lamborghini Huracan versenyautót ajándékozott Ferenc pápának, hiszen végig futott a hír a teljes világsajtón. Most újra dörzsölhetik markukat a marketingesek, mert jön az újabb hírcunami arról, hogy a visszafogottságáról és puritanizmusáról híres egyházfő jótékonysági célú árverésen válik meg a különleges darabtól.

a pápa számára készült egyedi Lamborghini Huracan

Nem akármilyen kocsiról van szó, a 602 lóerős izomgép 5,2 literes motorja 602 lóerőre, illetve 560 Nm nyomatékra képes, és ha a sofőr nem ijedős, akár 325 km/órás sebességgel is repeszthet. Ennek megfelelően a gyorsulása is elképesztő: 3,2 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet.

A pápa megáldotta az ajándékba kapott Lamborghinit

Még Lamborghini-szinten is különleges darabról van szó, a hátsókerék-meghajtású autót az olasz cég saját tervezőosztálya, az Ad Personam álmodta meg, a fehér alapon arany csíkozású fényezést pedig állítólag a Vatikán zászlaja és a pápa ünnepi ruhája ihlette. 

Ferenc szerénysége a kezdetektől közismert. Megválasztását követően már a rá várakozó Mercedes is utas nélkül volt kénytelen haza menni, mert az új pápa inkább a többi bíborossal együtt buszozott vissza a szállásukat jelentő Szent Márta-házba. Másnapi első útján is kihasználatlan maradt a német luxusautó, mert helyette a vatikáni csendőrség Volkswagenjébe ült be, de az elmúlt évek alatt használt már Fiatot, Ford Focust vagy éppen Kiát is.

a pápamobil egy Mercedes-Benz G-osztályú autó

Az egyetlen általa használt nagyobb értéket képviselő jármű az elődjétől megörökölt pápamobil – ami egy Mercedes-Benz G-osztály –, ám ez valójában praktikus darab, mert biztonságosan tudja belőle köszönteni híveit az egyházfő. 

Ahogy Ferenc pápa megígérte, az egyedi Lamborghini Huracant május 12-én Monacóban fogják elárverezni, a leütési ár pedig becslések szerint akár 425 ezer dollár (110 millió forint) is lehet. Az autó értékét jelentősen megdobja, hogy a pápa személyesen áldotta meg!

akár 110 millió forintot is érhet Ferenc pápa egyedi sportautója

Az árverésen befolyó összegnek a helye is meg van már: 70 százalékát az Iszlám Állam által sokáig ostromlott iraki Ninivében élő keresztény közösség kapja, a fennmaradó összeget pedig Közép-Afrikában osztja szét egy olasz segélyszervezet, valamint a XXIII. János Pápa Közösség.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Reiter Engineering Lamvorghini Huracán, Xymera
2019. január 02.
A Reiter Engineering német tuningcég egy különleges terepjárót épít, amelyhez a Lamborghini Huracán szolgáltatja az alapot.
2019 2022 Lamborghini Huracán, fekete, sárga, elölnézet, oldalról, balról
2019. január 08.
Már 5 éve, hogy a Lamborghini bemutatta a spanyolul hurrikán névre keresztelt szuperautóját. A sikertörténet nem áll meg, 2019-ben bemutatkozik a ráncfelvarrott változat
Ferenc pápa Lamborghinit kapott, ám megválik tőle
2017. november 20.
Ferenc pápa szert tett egy különleges kiadású, 602 lóerős, 325 km/h végsebességű Lamborghini Huracanra. Őszentsége nem saját használatra szánta a járművet: jótékonysági aukcióra készül 2018-ban.
Dupla áron kelt el Ferenc pápa Lamborghinije
2018. május 15.
Az előzetes becslésnél kétszer drágábban, 715 ezer euróért, vagyis hozzávetőleg 223 millió forintért kelt el Ferenc Pápa egyedi Lamborghinije.