Ferenc pápa Lamborghinit kapott, ám megválik tőle

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Ferenc pápa szert tett egy különleges kiadású, 602 lóerős, 325 km/h végsebességű Lamborghini Huracanra. Őszentsége nem saját használatra szánta a járművet: jótékonysági aukcióra készül 2018-ban.

Ferenc pápa ajándékba kapta, és elárverezi a Lamborghini Huracánt

Ferenc pápa ajándékba kapta a Lamborghini Huracánt

A Lamborghini saját tervezőosztálya az Ad Personam tervezte ezt az egyedi, hátsókerék-meghajtású darabot, amelyet a pápának ajándékoztak. A fehér alapon látható arany csíkok egyfelől Vatkián zászlaját és a pápa díszes ruháját is szimbolizálják.

Az ünnepélyes átadásra Vatikánban került sor, melyen részt vett Stefano Domenicali, a Lamborghini vezérigazgatója is. Ez persze természetes dolog, ki akarna lemaradni egy új ügyféllel való találkozásról, pláne ha az illető a legmagasabb rangú kuncsaft a cég történetében. A pápa azzal tette még különlegesebbé az eseményt, hogy aláírta a Huracan motorháztetejét és megáldotta az autót.

A pápa dedikálta és megáldotta a Lamborghinit

A pápa dedikálta és megáldotta a Lamborghinit

Az eseményen Ferenc pápa bejelentette, hogy az autót 2018. május 12-én árverésre bocsátják, a bevételt pedig több katolikus segélyszervezet között fogják szétosztani, úgy, mint a Pope John XXIII Community, a GICAM és a Friends of Central Africa. A Huracán ára 183 ezer euró, azaz nagyjából 57 millió forint, várhatóan tehát ennél nagyobb összeg szolgálhat majd jótékony célokat.

Ferenc pápa mint ismert, nem kedveli különösebben a fényűző életmódot, önmaga egy Ford Focussal jár a Vatikánon belül, amelyet nem is kíván lecserélni, míg vidéki utakra Fiat illetve KIA modellekkel indul.

Az egyedi fejlesztésű Huracan 5200 köbcentis V10-es motorja 602 lóerőt és 560 Nm nyomatékot képes produkálni. A négykerék meghajtást felváltotta a hátsókerék-meghajtás, a 0-100 gyorsulás mindössze 3,2 másodperc, a végsebesség pedig 325 km/h.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Reiter Engineering Lamvorghini Huracán, Xymera
2019. január 02.
A Reiter Engineering német tuningcég egy különleges terepjárót épít, amelyhez a Lamborghini Huracán szolgáltatja az alapot.
2019 2022 Lamborghini Huracán, fekete, sárga, elölnézet, oldalról, balról
2019. január 08.
Már 5 éve, hogy a Lamborghini bemutatta a spanyolul hurrikán névre keresztelt szuperautóját. A sikertörténet nem áll meg, 2019-ben bemutatkozik a ráncfelvarrott változat

További hírek