Ferenc pápa Lamborghinit kapott, ám megválik tőle

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Ferenc pápa szert tett egy különleges kiadású, 602 lóerős, 325 km/h végsebességű Lamborghini Huracanra. Őszentsége nem saját használatra szánta a járművet: jótékonysági aukcióra készül 2018-ban.

Ferenc pápa ajándékba kapta, és elárverezi a Lamborghini Huracánt

Ferenc pápa ajándékba kapta a Lamborghini Huracánt

A Lamborghini saját tervezőosztálya az Ad Personam tervezte ezt az egyedi, hátsókerék-meghajtású darabot, amelyet a pápának ajándékoztak. A fehér alapon látható arany csíkok egyfelől Vatkián zászlaját és a pápa díszes ruháját is szimbolizálják.

Az ünnepélyes átadásra Vatikánban került sor, melyen részt vett Stefano Domenicali, a Lamborghini vezérigazgatója is. Ez persze természetes dolog, ki akarna lemaradni egy új ügyféllel való találkozásról, pláne ha az illető a legmagasabb rangú kuncsaft a cég történetében. A pápa azzal tette még különlegesebbé az eseményt, hogy aláírta a Huracan motorháztetejét és megáldotta az autót.

A pápa dedikálta és megáldotta a Lamborghinit

A pápa dedikálta és megáldotta a Lamborghinit

Az eseményen Ferenc pápa bejelentette, hogy az autót 2018. május 12-én árverésre bocsátják, a bevételt pedig több katolikus segélyszervezet között fogják szétosztani, úgy, mint a Pope John XXIII Community, a GICAM és a Friends of Central Africa. A Huracán ára 183 ezer euró, azaz nagyjából 57 millió forint, várhatóan tehát ennél nagyobb összeg szolgálhat majd jótékony célokat.

Ferenc pápa mint ismert, nem kedveli különösebben a fényűző életmódot, önmaga egy Ford Focussal jár a Vatikánon belül, amelyet nem is kíván lecserélni, míg vidéki utakra Fiat illetve KIA modellekkel indul.

Az egyedi fejlesztésű Huracan 5200 köbcentis V10-es motorja 602 lóerőt és 560 Nm nyomatékot képes produkálni. A négykerék meghajtást felváltotta a hátsókerék-meghajtás, a 0-100 gyorsulás mindössze 3,2 másodperc, a végsebesség pedig 325 km/h.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Reiter Engineering Lamvorghini Huracán, Xymera
2019. január 02.
A Reiter Engineering német tuningcég egy különleges terepjárót épít, amelyhez a Lamborghini Huracán szolgáltatja az alapot.
2019 2022 Lamborghini Huracán, fekete, sárga, elölnézet, oldalról, balról
2019. január 08.
Már 5 éve, hogy a Lamborghini bemutatta a spanyolul hurrikán névre keresztelt szuperautóját. A sikertörténet nem áll meg, 2019-ben bemutatkozik a ráncfelvarrott változat
Ettől a Lamborghinitől válik meg Ferenc pápa
2018. május 03.
Van Ferenc pápának egy 602 lóerős Lamborghini sportkocsija, ami 3,2 másodperc alatt gyorsul fel százra, és amivel akár 325 km/órás sebességgel száguldhat.
Dupla áron kelt el Ferenc pápa Lamborghinije
2018. május 15.
Az előzetes becslésnél kétszer drágábban, 715 ezer euróért, vagyis hozzávetőleg 223 millió forintért kelt el Ferenc Pápa egyedi Lamborghinije.