2017. szeptember 04. | 18:00

Úgy látszik, a kisebb gyártókat is elérte, hogy szinte minden modellből készül egy szteroidokkal pumpált változat. Így lesz ez a Skoda Kodiak esetében is.

Újabb modell csatlakozik a vRS családhoz az Octavia mellé, méghozzá a dízel Kodiak formájában. 
Tombol a piros őrület a Skodánál is!

Ahogy az lenni szokott az RS-ek esetében, egy külső-belső fejlődésen megy keresztül a Kodiak, mire megkapja a vRS emblémát. Az unalmas külcsín nagyobb, hangsúlyosabb, színrefújt lökhárítókat kap, öblösebb légbeömlőkkel. A pofásabb kinézetet pedig az ide fejlesztett egyedi felnik teszik teljessé. Nem hangzik olyan hű de nagy energia befektetésnek, de sosem tűnt talán Skoda ennyire kívánatosnak. 
Előlről és hátulról is mutatós a Kodiak pumpált változata

A bódé alatt és mögött átdolgozott futómű lapul, keményebb gátlókkal és merevebb rugókkal, amik jobb kanyarstabilitást biztosítanak a nagy medvének. Persze a Kodiak továbbra is SUV marad, így a hasmagasság nem változik. A motorpaletta nem lesz túl széles, az RS Octavia eladásaiból kiindulva elméletileg csak dízel lesz kapható. A kétliteres turbómotort is innen kölcsönzi majd egy az egyben, 184 lóerővel és 380 Nm nyomatékkal. Ahogy az várható, a Kodiak súlyosabb lesz testvérénél, így a teljesítményadatai is elmaradnak majd attól. Ezért kárpótolhat a 4x4 hajtás és a SUV-s tereptulajdonságok. Ha a Skodának bejön a szteroidos medve, persze a VW konszernen belül van hova nyúlni nagyobb motorért. 2018-ban a Kodiak kupé érkezésével pedig kétféle vRS változat is elérhető lesz a maciból.
A Kodiak beltere sem ingerszegény, kitettek magukért Skodáék!

Ha ez esetleg nem lenne elég a Skoda háza tájáról, még egy másik SUV is érkezik a gyártótól, ami a legkisebb lesz palettáján. Ez az A0 MQB platformra épül, méretben pedig a Volkswagen T-Roc társa lesz. Nem csoda, hogy a Skoda belehúzott, 2017-ben már 1.2 millió eladott autónál járnak.