Jön a Skoda Kodiak vRS

Frissítve:
2018-09-18, 21:56

Úgy látszik, a kisebb gyártókat is elérte, hogy szinte minden modellből készül egy szteroidokkal pumpált változat. Így lesz ez a Skoda Kodiak esetében is.

Újabb modell csatlakozik a vRS családhoz az Octavia mellé, méghozzá a dízel Kodiak formájában. 

Skoda RS SUV

Tombol a piros őrület a Skodánál is!

Ahogy az lenni szokott az RS-ek esetében, egy külső-belső fejlődésen megy keresztül a Kodiak, mire megkapja a vRS emblémát. Az unalmas külcsín nagyobb, hangsúlyosabb, színrefújt lökhárítókat kap, öblösebb légbeömlőkkel. A pofásabb kinézetet pedig az ide fejlesztett egyedi felnik teszik teljessé. Nem hangzik olyan hű de nagy energia befektetésnek, de sosem tűnt talán Skoda ennyire kívánatosnak. 

Skoda vRS SUV

Előlről és hátulról is mutatós a Kodiak pumpált változata

A bódé alatt és mögött átdolgozott futómű lapul, keményebb gátlókkal és merevebb rugókkal, amik jobb kanyarstabilitást biztosítanak a nagy medvének. Persze a Kodiak továbbra is SUV marad, így a hasmagasság nem változik. A motorpaletta nem lesz túl széles, az RS Octavia eladásaiból kiindulva elméletileg csak dízel lesz kapható. A kétliteres turbómotort is innen kölcsönzi majd egy az egyben, 184 lóerővel és 380 Nm nyomatékkal. Ahogy az várható, a Kodiak súlyosabb lesz testvérénél, így a teljesítményadatai is elmaradnak majd attól. Ezért kárpótolhat a 4x4 hajtás és a SUV-s tereptulajdonságok. Ha a Skodának bejön a szteroidos medve, persze a VW konszernen belül van hova nyúlni nagyobb motorért. 2018-ban a Kodiak kupé érkezésével pedig kétféle vRS változat is elérhető lesz a maciból.

Skoda SUV

A Kodiak beltere sem ingerszegény, kitettek magukért Skodáék!

Ha ez esetleg nem lenne elég a Skoda háza tájáról, még egy másik SUV is érkezik a gyártótól, ami a legkisebb lesz palettáján. Ez az A0 MQB platformra épül, méretben pedig a Volkswagen T-Roc társa lesz. Nem csoda, hogy a Skoda belehúzott, 2017-ben már 1.2 millió eladott autónál járnak.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Címkék:

Kapcsolódó írások

2019-es Skoda Kamiq elölről
2019. február 26.
Mégis lesz európai változata a legkisebb cseh SUV-nak
2019. július 19.
A 2020-as modellévre vonatkozóan frissült a Karoq és a Kodiaq. A gyártó főként a felszereltségi szintre koncentrált, a módosítások a biztonságban és kényelemben érhetők leginkább nyomon! 

További hírek